Yapıcı eleştiri

Konusu 'Fikir Havuzu ve Öneriler' forumundadır ve Paşa61Furkan tarafından 27 Şubat 2024 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Merhaba ;
    Bu oyunu 8 9 yıl oynayıp 2017 gibi bırakan bir oyuncu olarak 2024 yılında tekrar başlamaya karar verdim. En yeni serveri seçip sıfırdan gemi açtım ve sıfırdan dizip emeğimle bir gemi yapmak istedim ve açıkcası bir miktarda yatırım yaptım ama şunu fark ettim ki eski oyun yok.
    Oyun sürekli görev yap sürekli aktif ol ki sıralama rütbe kaybetmiyesin oyununa dönmüş
    Sadece bugün den bahsedicek olursak 12 tane itibar görevi 4 tane level görevi bir o kadar atlandis görevi , efendinin görevleri ve atlantise giden yol görevi derken üstüne kupayı saymamama rağmen 4 5 saat bu şekilde gitti ve bir tane düşmana gülle atamadım gün bitecek nerdeyse.
    Yani oyuncuyu oyunda tutalım aktif çok oyuncumuz olsun düşüncesi ile birşeyler yapılmış bir sürü güncelleme getirilmiş ve bir çoğu güzel de olmuş ama şu kupa görevleri çok zorlayıcı özellikle itibarlar için 1 ay hiç kaçırmadan mesai yapar gibi görev yapmak insanları gerçekten zorluyor.
    45 gün oldu oyuna başlayalı daha 45 lvl zor oldum ve açıkacası oyunda girip görev ve level yapmaktan ne etkinlik nede savaş yapıp bp kasabiliyoruz.
    Nacizane önerim ve taleplerimi bu şirketin bir çok oyununu yıllarca oynamış bir oyuncu olarak yapmak isterim.
    - Kupaları açmak için istenenler azaltılabilir ( bkz .eksudo topla 1 m isteyen bir kupa için nasıl bir oyuncu birikim yapıp 1 milyon eskudo biriktirebilir yada ne kadar sürer bunu yapmak.
    - Oyuna yeni yetenek sekmeleri açılabilir. Her gemide fazladan milyon kristal var ekonomi - hasar ve savunmanın yanına 1 sekme açılabilir yada 50 olan bir yeteneği geliştirme sınırı 75 olabilir yada 100.
    - Gemi kaleleri için de 6 farklı kale var ama bunlara da 2 yeni kale eklenebilir. mesela oyuncular ön kalede isabetten taviz verip tamir kalesini açıyor bunun yerine 7. ve 8. kale açılıp vudu canı gemi canı ve bunların tamirleri için yeni birer yetenek düşünülebilir.
    - Atlantise gelecek olursak çok güzel düşünülmüş Bigpointin eski oyunu deepolis gibi olmuş ve ondan daha güzel açıkcası o oyunuda oynayan biri olarak atlantis deepolisden daha başarılı geldi ama geliştirmek çok zor. 2 milyon orikalkum gerekli deniz altının kaleleri için ve oyunda bunu veren npc yok denecek kadar az parayla bile alınmıyor. Artı olarak deniz altı ekipmanları parayla bile almak istesek yok. Oyuna gelen tüm paketleri çekmeme rağmen deniz altımda doğru dürüst pervane yok mesela.
    -Bir diğer konu ise torpidolardaki belirsizlik. Sürekli onar onar diyoruz hepsinin seviyesi 4 5 onarma seviyesi 250 oldu ama sanki 80 100 den sonra onarma pek fayda etmemiş gibi hissediyorum.
    -Atlantis görevleri de ayrı bir muamma çünkü forumda yazan görev dizisini takip ediyorum ama ya ben farklı bir yoldan ilerliyorum yada forum daki konu güncel değil. Şuan alexandros zıpkını toplama görevini yapıyorum 5 zıpkını toplamam lazım 10 günde 2 tane zıpkın verdi. Günlük görevlerde item verme olasılığı diye birşey olmaması lazım diye düşünüyorum 24 saatte bir kere yapılan bir görev ve 10 günde 2 kere verdi görevi bitirmek için 1 ay boyunca hergün aynı görevi yapmak da açıkcası insanları bıktıracak ve birçok insan atlantise küsecek.
    Geliştirici ekip çok hevesli atlantis konusunda bende çok heveslendim ilk görünce çünkü farklı bir oyuna girmiş gibi oluyorsunuz atlantise inince ama bu tarz küçük detaylar açıkcası insanı yoruyor ve mesafeli duruyor oyuncular atlantise.
    -Çekirdek sistemi güzel düşünülmüş ama çok havada kalmış bir sistem. Bir çok çekirdek için çok değerli toplarda binlerce parçalamak gerekir ki bunu yapacak ne bütçe var herhangi bir oyuncuda nde o kadar top çıktı oyuna bu sisteme de düzenleme gelirse daha aktif kullanılabilir.
    -Oyundaki karmaşa çok fazla şöyleki aynı işi yapan bir sürü item var ve açıkcası belirsizlik var. Bunların önüne geçilmesi bazı düzenlemeler yapılması lazım.
    - Ada kaleleri de çok pasifleşmiş durumda. Eskiden her pazar ada savaşı yapar 6 7 saat 1 2 cadoc yıkmak için uğraşırdık şimdi bir oyuncu tek başına kartal gözüyle ada alabiliyor. Yada filo yollayıp hiç uğraşmadan ada alıyor. Adaların oyunculara %10 pazar indirimi dışında başka bufflar avantajlar sağlaması ve adaların alınmasının zorlaşması da oyunda heyecan getirebilir.
    -Kraken haritası ve baskın haritaları da çok es geçilmiş ve kimse girmiyor. Bu haritalara cezbedici güncellemeler getirilebilir örnek verecek olursam sadece bu haritalar için farklı bir kupa odası açılabilir.
    -Kaptan sistemi çok güzel düşünülmüş ki 3 gemi yerine 4 5 gemi kiralanabilse günlük görevler için de kaptan kullanılsa 1 tane altın ile 1 tane inci ile kiralanan gemi olsa ve toplam 5 slotla harita ve görev yaptırabilsek çok güzel olur. Bunun dışında kaptanların ekipmanlarını toplu olarak yükseltme seçeneği olabilir çünkü 100 sandık açan bir oyuncuya 500 e yakın ekipman geliyor ve bunları teker teker yükseltmek baya vakit kaybı olabiliyor. Ben haftasonu 4 saat mesai ayırmama rağmen bitiremedim kaptanı yükselt ekipmanı yükselt derken baya vakit kaybı oluyor bunada toplu yükselt gibi bir seçenek getirilebilir ve kaptanlara farklı meziyetler getirilebilir.
    - Sezon görevleri de yine farklı bir bakış açısı getirmiş oyuna ama bazı görevler var ki yani insanın android gibi bilgisayar başında düneyip bitirmesi gerekir. 1000 tane cnavar her bölgede kesmemiz gerekiyor ve toplamda 5 6 bine yakın canavar kesmemiz gerekiyor. Yada binlerce oyuncu batırmamız lazım bazı görevler için. Yada 512 harita bitirmemiz lazım uçurumda gibi. Bunlara da düzenlemeler gelip insanları daha çok savaşa vakit ayıracak şekil de oyunda tutan düzenlemeler gelebilir.
    - Atlantis için gemilerde 6 fırlatıcı var ama ateşe basınca hepsini atıyor ve hepsini tekrar doldurmasını bekliyoruz. Bunada çözüm getirip teker teker atma özellikigi yada numpad üzerinden yönledirebileceğimiz fırlatıcı mantığı yerleştirilebilir. Mesela numpad 1 e basınca sadece 1. torpido fırlatılsa ve diğerleri yüklü olarak gemide dursa ve 2 3 4 şeklinde her torpidoyu ayrı ayrı yada farklı gemilere fırlatabilsek deniz altı çok daha fazla oyunun içine girip daha aktif kullanılabilir.
    Şimdiden teşekkürler.
    Lütfen konuyu kapatmayın altına ekleme yapmak isterim.
    İyi çalışmalar.

Son düzenlenen: 27 Şubat 2024
  2. ShaDe.

ShaDe. Board Administrator Team Seafight

Selamlar,

Önerilerinizi tek tek okudum, emeğiniz ve vaktiniz için çok teşekkürler öncelikle, oldukça faydalı ve yapıcı önerileriniz var. Önerilerinizin bazılarıyla ilgili halihazırda çalışmalar var, Seafight Resmi Discordu'nda bu belirtildi. Farklı fikirlerinizi ise ileteceğim değerlendirilmesi için.

Saygılarımla, iyi oyunlar dilerim.

Son düzenlenen: 27 Şubat 2024
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.