Unity'le Ortaya Çıkan Sorunlar

Discussion in 'Teknik Sorunlar' started by -onur824-, Jul 16, 2021.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. -onur824-

-onur824- User

Basit olan, ancak oldukça da sinir bozucu olan bazı sorunları sıralayacağım;

1. Sohbet Penceresi
    a. Sohbet penceresini küçülttüğünüzde fareyle tutup yerinden oynatamıyorsunuz.
    b. Gruptaysanız grup cheti açıksa sağa doğru kaydıramıyoruz büyütmek zorunda kalıyoruz.
    c. chette bir yazı yazarken bazen yazdığımız yazı donuyor ya da batıyoruz, ya da rakibe filan tıklıyoruz. bu durumda yazıda artık bir değişiklik yapamıyoruz ve tamamlamışsak bile gönderemiyoruz. sıfırlayıp baştan yazmak zorunda kalıyoruz.
    d. chetten yazı kopyalayamıyoruz. oyuncu nicklerini ya da filosunu kopyalıcaz mesela, olmuyor.

2. Grup sistemi.
    a. grup arkadaşınız küçük haritada görünmüyor.
    b. eskiden gruptan grup arkadaşınızın nerde olduğunu gösterirdi. şimdi göstermiyor. aynı haritada iseniz gruptan tıkladığınızda takip de edemiyorsunuz.
    c. eskiden flash istemcisinde grup sistemini sağa doğru okla açarak grup arkadaşınızın saldırdığı hedefi görebiliyordunuz ve de hedef seçebiliyordunuz. Bu özelliğin tekrar getirilmesini talep ediyorum.
    d. mini haritanın solunda tıkladığınızda, mini harita üzerinde işaret atan ve grupta olan arkadaşlarınıza gösteren bir buton var. İşte o buton çalışmıyor. işaret atılmıyor.

3. kopyala-yapıştır.
    ister sıralama penceresinden, ister lig penceresinden, ister filodan, ister arkadaşlar kısmından olsun. oyuncu nick ve idlerini ya da filo aramadaki filo isim ve kısaltmalarını kopyalayamıyorsunuz. Yukarıda chetten kopyalamanın da olmadığını yazdım.

4. Oyuncu id alma. Bugün Alt tuşuna basılı tutup oyuncuya tıklayarak id almayı denedim. id alıp chete düştü, ancak sol kısımda filosunu göstermedi.

5. Geminin hareketi.
    a. Gemiyi ortalamışken, haritanın mesela biraz uzak bir yerine tıkladığımızda gemi gidiyor, ancak harita gemiden daha yavaş gidiyor. yani, mesela sol üstteyim, sağ alta gidecem: sağ alta giderken gemi haritanın sağ altında görünüyor oyun haritasının hareket hızı, ortalanmış olmasına rağmen gemiyle aynı değil. ortalama tuşuna da defalarca basıyorum nafile. bu yüzden giderken birçok rakibi geç yakalıyorum. ancak favorilerden gemi değişirseniz ortalıyor.
    b. engelsiz harita kaydırma diye bişey yok. grafiklerden açsanız da çok yavaş kaydırıyor.

6. Gözcünün bilgisi. Gözcünün bilgisi açtığınızda darbe ve vudu puanlarını göstermiyor, arıca haritada çok kalın, çok beyaz gözüküyor.

7. İtemler. Herhangi bir itemi kullanırken onu kullanabilmek için 4-5 defa tıkladığımda ancak basıyor.

8. Filo bilgisi. Filo aramaya girip bir filoyu aratın. Sağdan filo bilgisi tuşuna basın. Filonun herkese açık yazılmış olan bilgisinin olduğu pencere açılmıyor.

===Devam Edecek===

2. Star

Star Board Administrator Team Seafight

Selam,

Bu sorunların neredeyse hepsi biliniyor. Konuyu kilitlemek zorundayım. Bir diğer konu açtığınızda birleştiririz. Ya da mesajınızı düzenleye de bilirsiniz. Bu listeyi tekrar kontrol edip, rapor edilmeyen olup olmadığını inceleyeceğim.

Saygılar.

3. -onur824-

-onur824- User

11. Ekranda Gösterilen Bufflar.
    a. haritada ne kadar buff görüneceğini seçemiyorsunuz. Yani diyelimki 10 kare seçtiniz, bir şey daha açtığınızda bu sayı 10'u geçiyor.
    b. en kısa süreli buffun en önde en sol üstte görünmesi lazım, uzun sürelilerin arkada görünmesi lazım.
    c. kapatığınız bufflar, sağda ufak bir kutucuk içerisinde fareyi kutucuğun üstüne getirdiğinizde görünüyordu.
    d. Ayrıca ekranda görünecek bufflar seçilebilmelidir. mesela 5000 günlük habercinin nimeti niye ekranımı kaplıyor?

12. Canavarlar. Bir canavarı seçtiğinizde saldırı tuşu görünmüyor ve çift tıklamayla da saldırmıyor. ancak klavyeden atadığınız saldırı tuşuyla saldırabiliyorsunuz.

13. ışınlanma. Haritada gezerken bazen ışınlanma basmıyor harita değiştirmeniz ya da çıkış alıp geri girmeniz gerekiyor ki bassın.

14. Tamir.
    a. Tamir butonu bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. Bugda kalıyor tamir olamıyoruz.
    b. gemi battığında geri açtığımızda tamir butonuna hemen basamıyoruz 1-2 saniye sonra ancak.
    c. bir oyuncuya saldırırken tamir olma olayı eskiden vardı (mesela kum saati basılıyken tamir gemisiyle 1-2 saniyede tamir oluyorum) şu an tamir olmanız için ya kaçıp 2-3 saniye bekleyeceksiniz ya da batacaksınız veya batıracaksınız ama size sıkan kimse kalmayacak.

15. Nick değiştirme. Nickimde bir iki düzenleme yapmak istiyorum ve yapamıyorum? kopyala-yapıştır yapamıyorsunuz. Evet utf-8 karakterleriyle olacak ancak utf-8 karakterlerin çoğu klavyede yok. kopyala-yapıştır yapmak istiyorum 1 aydır yapamıyorum.

16. Oyuna giriş. Oyuna girerken özellikle chromeden birçok kez lost connection diyor. birkaç kez çıkıp girince ancak düzeliyor.

17. Hem 16. maddedeki sorundan dolayı, hem de daha hızlı olduğundan oyuna genellikle microsoft edge'den giriyorum ancak bugün resetten sonra girdiğimde mağaza hariç oyundaki hiçbir menü açılmadı chrome'ye girdiğimde ancak açabildim. Bunu sadece bugün öğlenki resetten sonra yaşadım.

Oyunla İlgili birçok sorun var, unity çıktıktan sonra doğru dürüst bu oyunu oynayamadık. Ayıca oyun yönetimi de, ıskarmozların değerini düşürme gibi davranışlarla oyuncuları zora sokuyor böyle saçma şeylerle uğraşacaklarına lütfen bu ve buna benzer sorunlarla uğraşsınlar çok daha iyi ve faydalı olacaktır. Sorun buldukça yazmaya da devam edeceğim.

Sayın @Star adminim ilgilendiğiniz için teşekkürler. İletirseniz sevinirim. konuları birleştirebilirsiniz.

4. Star

Star Board Administrator Team Seafight

;)

Thread Status:
Not open for further replies.