Tanrı İtemleri

Konusu 'Genel Sorular' forumundadır ve ☆єТнємBєy☆66* tarafından 16 Haziran 2021 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. oyunda tanrı(?) itemleri

eskiden farkedemedim şimdi az biraz gözüm açıldı.
    denk geldi itemlerime baktım
    triton cömertliği iteminde açıklamada deniz tanrısı(Allahdan baska ilah yoktur.[haşa ve kella]) ve bunun gibi bir sürü dinen ruhumuza inancımıza zarar verici yazılar görmekteyim.ve buna benzer içerikli açıklama var bunlar önceden yoktu. açıklamaları falan.
    ilahi keseler , ve buna benzer bir çok item açıklaması ve atfedilen yerler var olmayan tanrılarla bağdaştırılmıs . müslüman ülke oyuncularına saygı gösterilmesi gerekli ve bize özel açıklama değişmeli itemlerin şeklide değişmeli. oyun yenileyen programcılar inancsız olabilirler fakat oyuncuların %80 nin den fazla müslüman olduğunu düşünüyorum. dinimiz müslümanlığımıza da saygı duyup en azından türk serverında tanrısal ifadeler ve açıklamalı itemler kaldırılmalı kesinlikle kaldırılmalıdır.

müslüman bir ülkenin oyuncularıyız. herkes ve ben dahi oyuna dalmışız gerekli farkındalığı ve tepkiyi ilk ben koyuyorum. umarım türk serverında itemleri değiştirirsiniz veya oyuncularınızı haklı sebeple kaybedersiniz. dini değerlerimize sahip çıkalım. oyun bile olsa dini değerlere saygılı olmak zorundadır seafight oyun tasarımcıları. ilgili yeerlere iletiniz. rahatsızlığımızı .. gerekli değişim yapılmassa ben oyunu bırakıcam.

2. Düşüncen güzel ama yanlış , bu sadece bir oyun ve oyun eski çağlardaki totem ve maceraların günümüze yansıtılması sağlamış. Dediğin görüşte oyuna bakarsak bazı elit tasarımlarda haç işareti var eminim ki sen de kullanmışsındır onu geçtim bu bir korsan oyunu oyunda herkesi batırıyorsun ele geçiriyorsun ozaman senin mantığına göre bu kul hakkına girer :)) hadi onu geçtim müslümanız ya boş işle oyalanmakta dinimize göre yanlış sende seafight oynuyorsun boş vaktini değerlendiriyorsun demem şu , ya bu oyunu oynarsın sesin çıkmaz yada oynamazsın. Mantıksız bir yaklaşım bu oyuna göre.

мєкαη*71[Ŧ¥Ŧ]]] bunu beğendi.
  3. Bu ara Türkün her zaman T harfi büyük olur buna da dikkat edelim saygılarımla....

4. ben genel uyarımı yaparım belki değiştirirler zaten düzelmediği sürece oynamam merak etme

Youtube=raynx61 bunu beğendi.
  5. benim konum adminim öneriler yerine taşınsın hakikati ggörmek istemeyenler köstek olmasın daha fazla konuma

6. Star

Star Board Administrator Team Seafight

Selam,

Oyundaki nesnelerin hiç bir dinle alakası yok. Dolayısıyla konunun açık kalmasına da gerek yok. Zira oyunu her yerden oynayan insanlar var herkesin inancı farklı herkese ters geliyor o zaman :)

Saygılar.

мєкαη*71[Ŧ¥Ŧ]]] bunu beğendi.
  7. Aynı başlıkla ethembey kardeşimiz bir konu açmıştı. konu kapatıldığı için yeni başlıkla açmak zorunda kaldım:
    *Ethembey kardeşim, hassasiyetin için tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum.
    *Verilen cevapları beğenmedim. Özellikle admin dışındaki arkadaşın cevabını.
    * Evet bu bir oyun. Benzer pekçok internet oyununda İslam inancına ters yüzlerce kavram, isimlendirme var. Var diye bunu normal karşılama gibi bir yöneliş yansıtılmış cevaplarda. Halbuki, evet doğru değil bu, oyun yapıcılarına bu hassasiyet ulaştırılacak fakat bir şeyin değişeceğini sanmıyorum gibi bir cevap daha yerinde olurdu.
    ** Seafight, bir korsan oyunu. Gizem, efsane, mit ... gibi unsurlar doğal olarak fazla. İtemlerin adları, npc adları pek çok mitolojik (özellikle Yunan) kavram içeriyor.
    Daha baskın olan bir şey var: Oyunun ana "inanç omurgası" Güney Amerika yerlilerinin yerel dinleri ile Afrikalı kölelerin kendi yerel dinlerinin karışımı gibi olan "VUDU" dini üzerine kurulmuş. Bonus haritaların npc isimlerinin çoğu oradan. Zaten oyunun başından beri vudu kazanı, vudu rahibi, vudu bebeği ... hep temel motifler olarak karşımızda. Bu dinin büyü, ibadet ritüelleri, iyi ve kötü ruhlar seafight'ın özünü teşkil ediyor.
    Konuyu dağıtmayayım, ilgilenen olursa başka bir başlıkta daha detaylı bilgiler aktarabilirim.
    Sonuç olarak, Ethembey güzel bir hassasiyetle konu açtı. Yanlışı savunma açıklamaları yapmazsak daha iyi olur. Bu, inanmak inanmamak sorunu değil. İnanmayabilir insan, inanıp hassasiyet göstermeyebilir de. Fakat bir insana, "Niye bu konuda hassassın?" diye cevap verilmez.
    Selam ile.

8. Star

Star Board Administrator Team Seafight

Selam,

Sizin de bildiğiniz üzere Seafight oyununu belki Yahudi, Müslüman, Hristiyan, Budist, vb. inançlara sahip olan binlerce insan oynuyor. Konuya ait cevabımda belirttiğim üzere Müslümanlara yapılan herhangi kasti bir şey değil. Tamamen ayrı bir konsept. Emin olun bunu tasarlayan ekibin bunu dinle bağdaştırdığına gram inanmıyorum :) Geçtiğimiz senelerde yine Lanetli Fatih diye bir sistem gemisi vardı. Yüzlerce tepki yağdı. Ekibe mail attığımda bunun özel isim olan Fatihle alakası olmayıp, İngilizcede '' Conquerer '' yani fetheden kimse anlamında kullanıldığını belirtmişlerdi. Bu sadece bir misaldi. Kısacası bu konunun daha fazla uzatılmaması gerektiği düşüncesindeyim. Zira hiç birimize faydası olmayacak.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.