Donmuş Uçurum Rehberi - Bob Cratchit

Konusu 'Yeni Korsan Öğreticileri' forumundadır ve PRESTİJ tarafından 8 Aralık 2025 01:26 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. PRESTİJ

PRESTİJ User

Merhaba arkadaşlar, yine tasarlayana övgüler dizilmiş harika bir etkinlik mevcut. ancak insanlar başta zorlandığı için sorun yaşayabiliyor. hiç yapmamış olanlar için sıfırdan açıklıyorum;

giriş yapmak için gösterilen panelden "zindan rehberi"ni kullanın. eğer sizde yoksa güvenli limana giderek etkinlik ile alakalı görevleri tamamlayın.

giriş yaptığınızda gösterilen alana giderek portala giriş alanında durup, portal yazısına tıklarsanız oyun doğrudan başlar. npc'ye tıklayarak kullanmak istediğiniz yoldaşı geliştirebilirsiniz

npc de 2 tür gelişim yapabilirsiniz
    1. gelişim size ait olan ve geminizin niteliklerini belirleyen gelişimdir, satın aldıktan sonra 24 saat süresi vardır ve maksimum 3 kere yükseltebilirsiniz, aynı anda en fazla 3 nitelik seçebilirsiniz ve bu nitelikler süreleri dolmadan diğerleri ile değişmez. her nitelik 150/300/600 olmak üzere toplamda 1050 şeker istemekte. 3 nitelik seçip maksimum seviyeye getirdiğinizde size toplam maliyeti 3150 şeker olacaktır ve 24 saat sonra seviyesi sıfırlanacaktır. bu nitelikler içerisinde "Scrooge'un Koruması" en önemlisi ve zorunlu olanıdır. her şeyden önce bunu geliştirmelisiniz.
    2. gelişim ise yoldaşın gelişimidir. nitelik/yetenek opsiyonları yoktur. her yoldaşın belirlenmiş 3 niteliği vardır ve üçünü de aynı anda kullanabilirsiniz ama yoldaşlardan sadece 1 tanesini kullanabilirsiniz. gelişim maliyetlerini not etmediğim için net bir sayı söyleyemiyorum. biz bob üzerinden ilerleyeceğiz. sebebi ise başlangıç aşamasında defansif olmak hayati önem taşıyor.
    peki gelişim için şekerleri nasıl elde edeceğiz? mücadele ettiğimiz haritadan elde edeceğiz. hiç şekeri olmayan oyuncular ilk 4 dalgayı tamamlayıp, savunma buff'unu alarak tekrar içeri girebilir. böylece her tekrarda daha çok güçlenmiş olursunuz. bob'un yetenekleri 4/5/5 olduğunda kararlı ve el becerisi iyi bir oyuncu iseniz tüm aşamaları tamamlama şansınız var. ancak dikkatsiz ve yavaş bir oyuncuysanız 5/7/7 şeklinde son aşamayı tamamlayabilirsiniz.

haritaya giriş yaptığınızda rastgele bir yoldaş size eşlik eder, eşlikçinin yanında yukarıdaki ikonları görüyorsanız (eğer açtıysanız) bob sizinledir; ayrıca adı da npc'nin altında yazmakta.

içeri girdiğinizde tüm mücadele boyunca resimdeki gibi sis efektini baz alarak (gözcü bilgisi kullanılmıyor) npc'leri menzilinize almaya çalışın ve olası zararlardan kaçının.

eğer istedğiniz yoldaş ile başlamadıysanız, 1 npc öldürdükten sonra aktifleşen çıkış portalını kullanarak tekrar giriş yapabilirsiniz.

bir dalgayı başarılı tamamladığınızda aktifleşen sarı portalı kullanarak sonraki dalgaya geçiş sağlayın.

menünüzde bulunan "ışık müjdecisi" ile portalların yerini mini haritada görebilirsiniz. aynı şekilde düşmanların yerini de "düşman izleyicisi" ile görebilirsiniz. bu öğeler dalga tamamladığınızda az miktarda ödül olarak gelebilir, marketten şeker karşılığında da alabilirsiniz.

savaşırken npc'ler de bu ikonu gördüğünüzde 2-3 saniyeliğine rahatlayabilirsiniz, npc'nin verdiği hasarı yaklaşık %95 oranında düşürmekte çünkü.

son olarak, daima en tehlikeli ve agresif olan npc'leri batırın. agresif olmayan sistemler, sadece yoldaşınız veya siz onlara saldırırsanız saldırırlar. harita içerisinde uzatmalar, gemi taşlar, eğitimci ve paralı asker hatta pek çok öğe devre dışıdır. 2. seviye ejder ateşı ve homing mayını kullanarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz yinede. artık giriş yapıp savaşmaya hazırız

1. Aşama: Geçmiş Noel'in Hayaleti
    NPCDalgaAgresifAçıklama
    [​IMG] 1/2/3/4Hayırbir özelliği yok, atışları güçlü değil.
    [​IMG] 1/2/3/4Evetbir özelliği yok, atışları tehlikeli.
    [​IMG] 2/3/4Evetintihar saldırısı yapar, güçlü değil. size çarpmadan öldürürseniz dalga npc'lerinden 1 eksilir, çarparsa eksilme olmaz.
    [​IMG] 3/4 Hayır saldırmadan önce sizi zincirler, npc'yi batırırsanız zincir kaybolur; isterseniz npc batmasa bile zinciri işaretleyip batırabilirsiniz.
    [​IMG] 1/2/3/4Evetherhangi bir özelliği yok, buzlu yürek ayarında bir saldırıya sahip. tüm npc'leri batırdığınızda ortaya çıkar ve bunu da batırdığınızda sonraki dalgaya geçersiniz.

ilk 4 dalgayı tamamlayıp 5. dalgaya geldiğinizde, 1. aşamanın amirali ile karşılaşacaksınız. savunmanız 3/3 ise rahatça geçebilirsiniz.

zaman zaman kullandığı yetenekler ile kendini bu şekilde gizleyebilmekte. bir tanesine normal saldırı yaparken, birine homing mayını ve diğerine ejderha ateşi atarak hızlıca gerçeğini ortaya çıkartabilirsiniz. bu aşamada amiral pek çok kez kendisine yandaş çağıracaktır, hepsinin resimlerini eklemek zor olduğundan bunu yapmadım. orada strateji sizin dayanıklı olup olmamanıza bağlı, çok hasar alıyorsanız yandaşlarını hedef alın, almıyorsanız amirali hedef alın. zorlayıcı değiller.

2. Aşama: Şimdiki Noel'in Hayaleti

NPCDalgaAgresifAçıklama
    [​IMG]6/7/8/9Hayırbir özelliği yok, vuruşları ortalama. öncelikli hedefiniz olmasın.
    [​IMG]6/7/8/9Evetbir özelliği yok, vuruşları çok sert. ilk defa karşılaşanlar için ölümcül sayılır. öncelikli hedefiniz olsun
    [​IMG]7/8/9Hayırilk atış yaptığı anda kamuflaj basar, sonraki 5 saniye görünmez ve hedef alınamaz olur; ancak sizin yanınızdadır. diğer npc'lere saldırırken bu sistemi unutmayın, aniden saldırmak için bekliyor. bakın altta resmi de var;
    (görünmez ya, resmide görünmüyor :D)
    [​IMG]8/9Evetatış tipi sizi şifalıyor algısı verebilir, hayır sizi şifalamıyor, diğer npc'leri şifalıyor. hasarı düşük ancak çok seri vuruyor ve seri hareket ediyor. kınama'dan sonra ikinci hedefiniz bu sistem olsun.
    [​IMG]6/7/8/9Evetherhangi bir özelliği yok, kınama ayarında bir saldırıya sahip. tüm npc'leri batırdığınızda ortaya çıkar ve bunu da batırdığınızda sonraki dalgaya geçersiniz.

10. dalgaya ulaştığınızda, 2. aşamanın amirali sizi karşılar. lotr dünyasından bir trol sanki. en zararsız ve kesmesi kolay amiral budur. canı %51-99 arasındayken üzerinize saldırı yapacak bir alan bırakır veya etrafa hediye paketleri bırakır, bu paketleri toplamaya çalışmayın, bir ödülü yok; artı veya eksi darbe puanı var o paketlerde.

paketlerin dikkatinizi dağıtmasına izin vermeyin.

bu alan direkt olarak sizin üzerinizde belirir, üzerinde durmayın.

canı %50'nin altına düştüğünde öfke moduna girerek girdaplar oluşturur, ayrıca 2 farklı alan belirir. kırmızı olanın içinde kaldıkça hasar alırsınız, yeşil alanın içinde kaldıkça iyileşirsiniz.

3. Aşama: Gelecek Noel'in Hayaleti
    NpcDalgaAgresifAçıklama
    [​IMG]11/12/13/14Hayırherhangi bir özelliği yok, vuruşları ortalama.
    [​IMG]11/12/13/14Evetherhangi bir özelliği yok, vuruşları ölümcül. 2 tanesi ile aynı anda savaşırsanız muhtemelen batarsınız. öncelikli hedefiniz olsun.
    [​IMG]12/14Hayırbu npc siz ona saldırsanız bile size saldırmaz. arkasında tuzak olması için bayraklar bırakır.
    bu yüzden bu npc'yi en sona saklamanızı öneririm, bayrakları ejder ateşi ile batırarak can alabilirsiniz; yoldaşınız bob ise.
    [​IMG]13/14Evetbazı sarı alanlar bırakarak sizi etrafa savurur, bu alanlara girmeyin. ikincil hedefiniz olmalı, bu npc'de en az Scrooge'un Belası kadar ölümcüldür.
    ayrıca öldüğünde 2 adet Mutluluk adında npc belirir, eğer kenardaysanız ortalara atacaktır. hasarları düşük ancak hemen batırmanızı tavsiye ederim, birikirlerse problem.
    cehalet mutluluk getiriyor : )
    [​IMG]11/12/13/14Evetdoğduğu andan itibaren sürekli olarak Öfke adında yoldaş çağırır, 200k hasar verir bu yoldaşları. bu yüzden hızlı bir şekilde kesmelisiniz. çağırdığı yoldaşlar agresif ve hızlı hareket ediyorlar.

ve geldik bölüm sonu canavarına! burada biraz hızlı hareket etmeliyiz. etkinlik sss'inde detaylıca anlatışmış ama teorik bilgi, pratik bilgi yok. sürekli olarak ejder ateşi atın, homing mayını kullanın. kader zinciri birincil hedefiniz olmalı (sonlara doğru sizi zincirleyen şey), eğer uzun süre kalırsanız çok yüksek hasarlar alıyorsunuz. yoldaş çağırdığı anda önce yoldaşlara vurun, bunu yaparkende amirale ejder ateşi atmayı sürdürün. düzensiz hareket etmeyin, sola gidin bir miktar, daha sonra sağ gidin. düz çizgiler ile sağ sol yaparak kaçtığınızda daha az hasar alırsınız, ama kısa kısa rastgele kaçarsanız pek anlamı olmuyor. gönül isterdi ki sandık resmi de atayım ama sadece ilk tamamlamam da verdi. bir tam tur yaklaşık 20k şeker veriyor. tasarımlarıda sandık veya pırıltı toplayarak alabilirsiniz. daha önce son aşama (amirali kesince çıkan sandık) sandıktan elde ettiğim şeylerin resmini de ekliyorum;

garanti olsun diye bob ile başladım, şimdi hedefim tim'i geliştirip onunla çok daha kısa sürelerde tamamlamak.

2. Eline sağlık gerekli her şey yazılmış hatta fazlası bile yazılmış :)

PRESTİJ bunu beğendi.
  3. ben son aşamayı gçip bitirdim sandık vea pırıltı atmadı neden olabilir.

4. bende de 2. bitirişimde attı yapmaya devam et

5. *HERMESS*

*HERMESS* User

ben 10 kerebitirdim daha görmedim hediyeleri :D

6. ShaDe.

ShaDe. Board Administrator Team Seafight

Selamlar,

Bu değerli ve detaylı paylaşımınız için çok teşekkür ederiz, elinize sağlık. ;)

Saygılarımla.

7. OLYMMPOS

OLYMMPOS User

slm ben bugün 41 dk da Donmus ucurumu bitirdim ve nasil olduysa beni 67 . siraya götürdu bunun nedeni ne olabilir daha öne 47 dk da yaptim 9. siradaydim simdi ise 41 de yaptim 1 saat 27 dk gösteriyor neden böyle oldu

Hatayi Buldum galiba ben ilk önce 47 dk yaptim Bob ile daha sonra 41 küsürde var Tim ile yaptim

oyun bu ikisini galiba Toplamis ve beni 67 , siraya atmis hata var oyunda

https://prnt.sc/xWs-GGe5DYRA Burda da isbati var resim cektim

Son düzenlenen: 8 Aralık 2025 23:30
  8. ben bitirdim ama hediye paketi falan atmadi. direk baslangic noktasina gonderdi

9. 2'nin 3'ünde yanımda npc olmamasına rağmen canım düşüyordu ve battım ? sebebi nedir

10. PRESTİJ

PRESTİJ User

etkinlik tartışmasında bildirirsen incelerler

ödüller zaten yukarıdaki gibi göz boyamalık, sandığı da şans faktörü olacak şekilde ayarlamışlar. 1 saat uğraşıyoruz yalandan verdikleri ödülleri alamayabiliyoruz maalesef.

11. Bu zavallı ile nasıl geçiliyor bir faydası yok gibi

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.