Daha İyi Bir Seafight İçin

Konusu 'Fikir Havuzu ve Öneriler' forumundadır ve Macellan tarafından 3 Eylül 2021 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Macellan

Macellan User

Oyunu uzun bir süreden sonra birkaç saat oynadım ve gördüğüm, hatırladığım eksiklikleri daha iyi bir Seafight için yazayım dedim. Umarım her birini iletilirsiniz @Star bey.

Toplanabilir Öğeler
    Toplanabilir öğeler yani Pırıltı, Enkaz ve Kargoların verdiği ödüller yenilenmeli Elit Öğeler Pazarında olduğu gibi 2008'li yıllardan kalma sistem devam ediyor ve verilen ödüllerin hiçbir mantığı yok. Birkaç pırıltı topladıktan sonra aldığım ödüller bunlar;

• 8000 Altın
    • 400 Vudu Puanı
    • 300 TP
    • 50 İnci
    • 2 Mojo

Bırakın gelişmiş gemileri yeni açılan bir geminin bile Mojo harici diğer ödüllere zerre ihtiyacı yok.

Sandık ödülleri ise anahtar fiyatına bakınca giriş seviyesi gemiler için yeterli ama gelişmiş gemiler için yine yetersiz. Belli bir seviyeden sonra ödüllerin değişmesi ya da en azından güncellik için El Dorado içerisindeki sandıkların farklı ödüller vermesi gerektiğini düşünüyorum.

El Dorado demişken oyunda bir de Kalamar haritası var, seviye görevi yapmak harici kimsenin girmediği.. Kalamar'ın mantığının altınlı zıpkın ile barı doldurup içerideki canavarlar ile inci kasmak olduğunu sanıyorum ama diğer yerlerde olduğu gibi burada da ödüller tarih öncesi ve güncellenmeli.

Kraken Haritası
    Yine kimsenin girmediği B*tların yanlışlıkla girip zombi gibi dolaştığı bir harita. Kraken'i 2014'te 30 gemi kesiyorlar şimdi tek başıma keserim. Çok konuşmaya gerek yok ödülleri güncellenmeli.

Baskın Haritaları
    Işık haritasında ödüller azıcık daha artmalı NPC başı 400-500 civarı inci verilirse Işık-Behemoth-Aslan arasında bir orantı olur.

Behemoth'un NPC spawn süresi düşürülmeli ve ana gemi için puan 100'e inmeli. Seviye gereksinimi ise 16-25 olmalı.

Elit Öğeler Pazarı
    Bir yıldan daha fazla olmuş pazar hakkında bir konu açmıştım ama bir şey yapılmadı.. Tekrar bu konuya değinelim.

Elit Öğeler Pazarı, gemilerin 105 top yerlerinin olduğu, en fazla 6.5K vurulan zamanlardan beri değiştirilmemiş. Artık oyun size başlar başlamaz elit gemi ve tasarımlarını veriyor buna rağmen pazarda hala açık arttırmada, gemilerin top yerleri 600'leri bulmuşken pazarda teklifle 5000 gülle verilmesi de bence oldukça komik.

Açık arttırmadaki ürünler ve içerikleri yetersiz, teklif vermeye bile değmez bir halde. Öge sayılarının arttırılması ve içeriklerinin de çoğaltılması gerektiğini düşünmekteyim.

Oyun içinde olduğu gibi açık arttırmada da bir rekabet ortamı oluşması gerek, pazar öyle bir halde ki sadece bir altına bile ürünler sizde kalabiliyor.

Oyun İçi Paketler
    Elimi attığım her yerde olduğu gibi burada da dinozor çağından kalma ucube fiyatlara sahip paketler var. Başı da şu paket çekiyor.

Başlangıç Paketleri diye bir kategori var içinde ikisi hariç işe yaramazlar. Biri Deniz Kurdu diğeri Denize Giriş Paketi. Hatta Deniz Kurdu içerisindeki toplar da çok eski ama olsun.

Para Yatıran vs Para Yatırmayan Oyuncu
    Şimdiye kadar oynadığım oyunlar arasında para yatıran ve yatırmayan oyuncuların arasındaki farkın en büyük olduğu oyun tartışmasız Seafight. Bu fark top ve eşya tarafında az da olsa sezon ile kapatılıyor ama genişletme tarafında 7 sezondur hiçbir şey verilmedi.

Günlük Görevlerin Teslim Zorunluluğu
    Seviye görevleri yaparken teslim etmek mantıklı çünkü görevi verdiğimiz yerden geri alıyoruz ama günlük görevlerin teslim zorunluluğu kaldırılmalı Taç görevleri gibi olmalı. Sınırlı vakti olan oyuncular için zaman kaybından başka bir şey değil.

İkinci Bir Altınlı Gülle
    Oyuk ve Patlayan arasında 35-40 hasara sahip altın ile alınabilen bir gülle ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Yeni başlayan oyuncu kaldıysa gelişimi hızlandırmak için yapılabilecek en önemli gereksinim bu bence. Altın ile gülle alır İnciyi kaleye, yeteneğe veya nereye ihtiyacı var ise oraya harcar.

Gövdeler
    Dünyayaran Seviye 6 gelmiş top yerleri bulmuş 650'yi ama hala gövdelerin verdiği can artmadı. Oyuncular savaş içerisinde kalamıyor, batınca tamir bile olamıyorlar hal böyle olunca savaşlar zevkli geçmiyor. Amacı savaş olan bir oyunun savaş sisteminin bu şekilde olması oyunu öldüren en büyük etken.

Adalar
    Oyundaki savaşların en büyük sebebi adaya sahip olma isteği ama Adalar ne kendini ne de bizi koruyabiliyor. Kule Katı 4 ve altı oyunda yok çoğu oyuncuya ıskalandı vuruyor, Kule Katı 5-6 desen çekici tarafından eritiliyor. Birkaç bin taç ile komple ada düşecekse adayı korumanın uğruna savaşmanın mantığı ne ki? Oyunun her yerinde olduğu gibi burada da bir dengeleme şart.

Çekici
    Hasarları düşmeli ya da fiyatı artmalı artık taç kasmak zor değil tüm büyük gemilerde milyonlarca taç var.

Dengeleme Problemi
    Oyun sürekli üste koyarak ilerliyor ama hiç dengeleme sistemi gelmemiş. Top sayılarının 600'ü bulduğu şu zamanlarda PvP'de 300.000'den aşşağı vuran yok gelen son Iskarmoz güncellemesi ile DP+VP 1.5-2 Milyon olsa bile çeşitli eşyalar ile en fazla 12 saniye yaşarsınız, VP yok ise 6 saniye.. Savaşın devamlılığı olmuyor, tamir olmak için 3 saniye beklerken batmak 6 saniye.

Yukarıda bahsettiğim Gövdeler güncellenirse bu sefer NPC tarafında bir orantısızlık oluyor. Hali hazırda %108 Hasar Önleme ile her şeyden Iskalandı yiyorum, 3-5 Milyon DP ile Iskalandı yemek baya absürt olurdu.

Herkes oyunun eski dönemlerini özlediğini söylüyor bence bunun en büyük sebebi eskiden oyunda sadelik ve denge olmasıymış.

Düşündükçe çok daha fazla şey aklıma geliyor ama yazarken bile işin içinden çıkamıyorum bir şeyi düzeltirken öteki şey bozuluyor. Oyun şimdiye kadar gördüğüm en büyük P2W, grafikten yoksun, hikayesi yok, pazarı yok, savaş sistemi yok kısacası oynamak için hiçbir sebep yok ama belki oyunu sevdiğimiz, belki de arkadaş ortamı için oynuyoruz.

Yukarıda yazdıklarım benim düşüncelerim ve bunu okuyan oyuncuların fikirleri benimle uyuşmayabilir farklı şeyler düşünüyor olabilirler lütfen yazmaktan çekinmeyin.
    Oyunu biz oynuyoruz programcılar değil bu yüzden geri dönüşlerimizin onlar için ne kadar önemli olduğunun, kararlarını verirken yazdıklarımızı düşündüklerinin farkına varmalıyız, yani umarım öyledir..

2. Fekacin

Fekacin User

Fikirlerine sonsuz kere katılıyorum ama keşke değerlendirilse diyebiliyorum sadece.

VORSİ(§•ƒ) ve L_İNFAZCI bunu beğendi.
  3. Ellerinize sağlık, okurken o kadar ''kesinlikle'' dedim ki fikirlerinize... Bu oyuna dediğiniz gibi devasa bir dengeleme yaması, hatta yama da değil, versiyon atlaması falan gerekiyor. Oyun eskiden o kadar çok seviliyordu ki oyuncu kaynıyordu her yer, şimdiyse kan ağlıyor giderek oyuncu azalıyor. Güçlü güçsüz birçok gemi sahibi, hesabını satmaya çalışıyor artık daha fazla keyif alamadığı için. Umarım bu konuyu gören her vatandaş yazınızı sonuna kadar okur ve yazınıza katılıp katılmadığını yorumlarda belirtir. Böylece Sayın Star veya Sayın Bigpoint, ''kalan online oyuncu sayısı''na göre(örneğin 75 kişi oyunda ... tarzı şeyler istiyor) rapor hazırlar ve belki azıcık da olsa Bigpoint'in dikkatini çekeriz...

VORSİ(§•ƒ) ve L_İNFAZCI bunu beğendi.
  4. doğru demişsin dostum iyi güzel de, bunların çoğunu daha önce ingilizce foruma yazdım bir çok defa, orada ulaşma ihtimalinin daha yüksek olduğunu varsayıyorum çünkü.çok kere denedikten sonra anladım ki ihtimal sıfır, hiç olacak iş değil yani; 15 senedir değiştirmedikleri çok fazla şey var. şirketin yerine koy kendini, oyuncu kitlesinin %95 i gitmiş bu kadar eski(bildiğin çağ dışı) bir oyuna; yeni bir grafik motoru gerektirecek olan yüzlerce yükseltme yapmak, bunların da verimli olması için oyun ortamını kontrol edecek bir oynanış yöneticisi(gameplay manager denen meslekten bahsediyorum) işe alıp ona da ekstra maaş ödemek mi mantıklı, yoksa zaten oynayan kitleyi son damlasına kadar tüketip başka işlere kaynak ayırmak mı? biz mühendislikte "bozuk değilse tamir etme" deriz, tam olarak yaptıkları şey bu muhtemelen. yoksa yazdıkların nokta atışı doğru ve yarın uygulansa kimsenin şikayet etmeyeceği gibi çokta memnun olacağı şeyler.

hayal kuracaksak ben de ekleyeyim bu arada oyuna gelecek en güzel ek kendi uygulamasına yerleşik otomatik oynama aracı olurdu(yani bildiğin bot). seafight ekibi üçüncü taraf uygulamalarını tasarlayan adamlardan daha iyi programcılar değiller kesinlikle. onları anca böyle yenerler. onca sene geçti, oyun geldi, gitti, ölecek artık yok usta.. bitiremiyorlar botçuları olmuyor. e madem adamları yenemiyorsunuz basiretsiz adamlarsınız, kendi uygulamanızın içine koyun şunu bari hepimiz kullanalım. bin tane etkinlik geçti bir tane tasarım, top hiçbir ödül alamıyorum. sıralamayı işgal ediyorlar resmen hiç şansımız olmuyor sabaha kadar oynayayım yok yok yok. ilk yüze giremiyorum ya! nasıl iş bu haritalarda gemi yok oyuncu yok, nasıl oluyorsa sabahtan akşama oynadığım gün 104. olup bir tane topu alamadım. 50-100 lira da fiyat koy al sana mis gibi kâr. kaybedecek bir şeyiniz yok zaten varsın bir tane manuel oyuncu kalmasın yine bu millet o keskin kılıç üyeliğinin, botun parasını verecek.

VORSİ(§•ƒ) bunu beğendi.
  5. Star

Star Board Administrator Team Seafight

Selam,

Raporlarıma ekleyip yollayacağımdan şüpheniz olmasın.

Saygılar.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.