Yıllar Sonra Seafight’a Dönüş – Sıfırdan Başlayan Bir Oyuncuya Tavsiyeleriniz?

Konusu 'Yeni Korsan Öğreticileri' forumundadır ve leoxx tarafından 8 Ekim 2026 07:14 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. leoxx

leoxx User

Merhaba arkadaşlar,

Uzun yıllar önce Seafight oynuyordum ve yakın zamanda tekrar başlamaya karar verdim. Fakat oyuna tekrar girdiğimde eskisine göre gerçekten çok fazla şeyin değiştiğini ve oyunun oldukça karmaşık hale geldiğini gördüm.

Forumda biraz araştırma yaptım ancak son zamanlarda yeni başlayan veya yeniden dönen oyuncuların soru sorduğu çok fazla güncel konu göremedim. Bu yüzden, oyunu bilen ve aktif olarak oynayan arkadaşlardan birkaç konuda tavsiye almak istiyorum.

Ben tamamen sıfırdan yeni bir gemi açarak başlamak istiyorum. Amacım kısa sürede her şeyi tamamlamak veya en güçlü gemiye ulaşmak değil. Daha çok oyundan keyif alarak, yavaş yavaş gelişmek ve uzun vadede hesabımı güçlendirmek istiyorum.

Online olma konusunda herhangi bir problemim yok. İstediğim zaman oyuna zaman ayırabilirim. Ayrıca yurtdışında, Amerika'da yaşıyorum. Bu nedenle Amerika'dan oynamanın veya ödeme yapmanın herhangi bir sorun oluşturup oluşturmadığını da merak ediyorum. Örneğin ödeme yöntemleri, fiyatlandırma, sunucu seçimi veya başka bir konuda dikkat etmem gereken bir şey var mı?

Oyuna para yatırma konusunda da tamamen karşı değilim. Bütçem sınırsız değil ama her ay belirli bir miktar ayırabilirim. Ancak gereksiz yere para harcamak da istemiyorum. Bu yüzden özellikle oyunun güncel sistemi hakkında deneyimli oyuncuların tavsiyelerini merak ediyorum.

Özellikle şu konularda bilgi almak istiyorum:
    • Sıfırdan başlayan bir oyuncu için ilk etapta nelere odaklanmalıyım?
    • Günümüzde yeni bir hesap açıldığında hangi özellikler ve geliştirmeler öncelikli olmalı?
    • Başlangıçta kesinlikle yapılması gereken veya kaçırılmaması gereken şeyler nelerdir?
    • Görevler, etkinlikler, günlük işler vb. konusunda nasıl bir yol izlemeliyim?
    • İnci, Taç, Yulong, Safanad vb. kaynakları en verimli şekilde nasıl kullanabilirim?
    • Gemi, toplar, mürettebat, evcil hayvan, yetenekler vb. konusunda başlangıç için hangi sırayı takip etmek mantıklı?
    • Oyuna para yatıracaksam, aylık yaklaşık ne kadar bir bütçe ile oyundan keyif alarak ve yavaş yavaş gelişmek mümkün?
    • Örneğin aylık 20-30€, 50€ veya 100€ gibi farklı bütçeler arasında gerçekten büyük bir fark oluşuyor mu?
    • Para yatırırken özellikle yeni başlayan bir oyuncu olarak uzak durmam gereken veya parasını vermeye değmeyecek şeyler var mı?
    Bir diğer önemli konu da para yatırmadan gelişmek.

Oyunda bulunan görevler, etkinlikler, günlük ödüller, sezonlar, bonus haritalar ve diğer ücretsiz yolları düzenli olarak kullanarak, hiç para yatırmadan veya çok az para yatırarak zaman içerisinde gerçekten güçlü bir gemiye ulaşmak mümkün mü?

Örneğin:
    • Hiç para yatırmadan oynayan bir oyuncu ortalama olarak ne kadar sürede düzgün bir gemiye ulaşabilir?
    • Az miktarda para yatıran bir oyuncunun gelişim süresi ne kadar kısalır?
    • Aylık belirli bir miktar para yatırarak gemiyi "full" seviyeye getirmek gerçekçi olarak kaç ay veya yıl sürer?
    • Para yatırmadan full seviyeye yaklaşmak mümkün mü, yoksa bazı şeyler mutlaka ödeme gerektiriyor mu?
    • Eğer para yatırmadan oynanabiliyorsa, en önemli kaynakları ve eşyaları hangi yöntemlerle elde etmek gerekiyor?
    • Para yatırmak yerine zaman ayırarak elde edilebilecek şeylerin sınırı nedir?
    • Bugün 2026'da sıfırdan başlayan bir oyuncunun, örneğin 3 ay, 6 ay ve 1 yıl sonunda yaklaşık olarak ne seviyeye gelmesi gerçekçi olur?
    Benim için süre konusunda da problem yok. Gerekirse her gün uzun süre online olabilirim. Bu nedenle "para yatırmak mı, zaman ayırmak mı daha önemli?" konusunda da deneyimli oyuncuların fikirlerini özellikle merak ediyorum.

Ayrıca Amerika'dan oynayan veya ödeme yapan arkadaşlar varsa, ödeme yöntemleri ve fiyatlar konusunda herhangi bir sorun yaşadınız mı, bunu da öğrenmek isterim.

Benim amacım rekabetçi bir şekilde en kısa sürede zirveye çıkmak değil. Sıfırdan başlayıp, gerektiğinde makul miktarda para yatırarak, zamanımı da kullanıp yavaş yavaş güçlü bir gemi oluşturmak ve oyundan keyif almak.

Bu konunun altında mümkün olduğunca detaylı tavsiyelerinizi ve kendi deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Özellikle "ben bugün 2026'da sıfırdan başlasaydım şunları yapardım" şeklinde tavsiyeler benim için çok faydalı olur.

Hem benim gibi uzun yıllar sonra oyuna dönenlere hem de 2026 yılında sıfırdan Seafight'a başlayacak diğer oyunculara kaynak olması açısından konunun altında güncel bilgileri toplamak güzel olur diye düşünüyorum.

Şimdiden herkese teşekkürler. :)

2. Öncelikle hoş geldin , amerikadan oynuyorsan saat farkından dolayı amerika sunucularından birinde oynayabilirsin etkinlikler ve resetlerde daha verimli hareket edersin avrupa ve tr sunucuları avrupa saatiyle işliyor.

1. Oynama şekline ve sabrına bağlı önce top / direk yerleri , kale / yetenekleri fullemen için min 4-5 büyük etkinlik görmen lazım. Para yatırmadan 1 yıl alır ortalama toplaman , sık paket çekebilirsen 4-5 ayda eksiğin kalmaz.

2. Geliştirmede ıskarmoz fulle hasar önleme ve canın artar. Hepsinin özellikleri farklı ama başlangıç için ıskarmoza al. Kaleleri açarken indirim günlerini bekle daha ucuza fullersin.

3. Etkinliklerde aktif ol gerekirse bir süre güçlü gemilerin arkasında vura vura takıl zorlanırsan , kodları kaçırma. Etkinliklerde 3-5 demeden top (Yıldırım) / uzatma kasmaya bak. Eşyaları etkinlik marketi , paketlerden elde edebilirsin bazen yağmacı pazarıda çıkar paket alınca açılıyor ordanda alabilirsin.

4. Görevleri her seferde 4 tane otomatik uygun kaptana yaptırabilirsin bazı günlük görevleride yaptırabiliyorsun önce eskudolu görevleri yap çünkü her hafta slotları satın alıyorsun eskudo biterse sıkıntı olur.

5. Oyunda şuan değerli olan paralar yulong , orikalyum , kırık gümüş bunlar içinde aktif görev yapman , rok haritasını açman , etkinliklerde aktif olman lazım. Kaynaklarını doğru ihtiyacına ve belli miktarda alarak sanada biraz kalacak şekilde harca 0a 0 tüketme.

6. Gemi - pet taşlarını olabildiğince yükselt. Kale - yetenekte hasar , hasar önleme , tamirat , isabet , kaçınma , genleşme yerleri , atış süresi , hız gibi önemli kısımları aç , mürettebat altınlık olanlar işe yaramaz incili olanları fulle.

7. Herkesin kendine göre ilerleme hızı farklı 2 kişi aynı anda oyuna başlar biri 1 yıl olmadan fuller diğeri 2 yılda anca toplar.

8. Bazı paketler diğerinden pahalı olmasına rağmen içeriği bir düşüğünden daha kötü olabiliyor o yüzden alacağın paketin fiyatından çok içeriği önemli almadan içeriklerine bak.

Hesabın amerikadan açıldığı için ödemen dolar olucak kredi kartından ödersin. Oyun eskiye nazaran çok karışık çok yenilik geldi adaları full bir filoya girersen hem kolaylık hem oyun içi çeşitli avantajlar sağlar pazarda , gemi gücünde vs ..

Son düzenlenen: 8 Ekim 2026 11:26
  3. ROVER.96

ROVER.96 User

Merhaba ,

Top yerleri , yetenek ve kaleler için atlantis de denizaltında takılmanı tavsiye ederim . Yaklaşık sıkı bir oynama ile 1,1-5 aya fullersin gemiyi .

Arkadaşın dediği gibi etkinlikleri atlama , kodları atlama ne veriyorsa oyun al .

Üstte dediğimi yapıp birde kale gününe denk gelirsen yemede yanında yat olur .

Benim hesap tam 1 yıl 2 aylık . Herşey neredeyse full . Level desen 60 atlantis full. Rok haritası çıktı bayadır şimdi ona odaklandım .

Sıfırdan başlamak bazen zor gibi gözüksede , Vallah full olmaktan daha zevkli oluyor bazen . Eğlenmek önemli işin sonunda. Başlama diyenler illaki olacak ama eğlenebiliyorsan gerisi boş .

İyi eğlenceler