Türkiye'deki Fiyat Güncellemesi

Konusu 'Genel Tartışma' forumundadır ve Bigpatron tarafından 22 Nisan 2025 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. Mag1c-61

Mag1c-61 User

saygı değer @Bigpatron https://prnt.sc/sdIY03GfEmUp ikinci yaptığınız açıklamada enflasyondan kaynaklı fiyat yükseltimi demişsinizde bu ülkede açıklanan enflasyona göre fiyat yükseltimi yapsanız daha adil olmazmıydı acaba bu şekilde yükseltim yaparsanız oyuncuların tepkisi yüksek olacaktır size önerim madem fiyat yükselteceksiniz enflasyona göre yükseltin her yıl daha adil olur oyuncularda buna karşı cıkmaz
    sizden ricamız adil bir şekilde fiyat yükseltimi yapın yabancıları göz önünde bulundurarak değilde türk oyuncuları göz önünde bulundurun saygılarımla teşekkürler...

2. Birçok oyuncu geçmişte sandıklardan fazla miktarda viplik çıktığı için yüzlerce yıllık vipliğe sahipken şuanki oyuncuların vipliği parayla alması bile son derece absürt bir durumken şimdi ona da zam getirsinler tamamen oyunu bırakalım.

Ne olmalıydı derseniz bizim fikrimizin bir değeri yok gerçi. Tek bir paket olmalıydı oyunda herkesin eşit olabileceği cüzi miktarda bir paket satışta olmalıydı. Oyuncular arasındaki fark sadece çabaya bağlı ufak bufflar olabilir belki. 100 kişiden 10 kişi paketleri çekiyorsa bu anlattığımda belki 100 e 90 olacaktı.

3. eski seafight ı getirip zammı 5-6 kat da yapsalar deli gibi para döker oynarız bu arada :D

4. https://board-en.drakensang.com/thr...bariyla-tuerkiyede-fiyat-guencellemesi.88398/

https://board-tr.darkorbit.com/thre...ariyla-tuerkiyede-fiyat-guencellemesi.177016/

burda admine yüklenen insanlar bu adam da şirkette çalışacan biri şirketin kar ortağı mı bigpoint Türkiye firması değil adamların kazancı 2-3 yıl içinde %50-60 düşmüş bu adam da dirense ( bir işe yaramaz da ) ola ki bizim yetkilileri dinlediler yarın öbür gün firma gelip kardeşim senin yüzünden bu kadar zarar ettik derse hesabını verirken bigbatronun yada tr takımının yanında mı olacaksınız :D güldürmeyin

amacım olanı meşrulaştırmak değil o VPN mevzusu da sınav kağıdı boş kalmasın diye ekledikleri şeyler adamlar açık açık kardeşim senin ülken batmış banane senin gelirinden alım gücünden diyememişler okumuş adamlar tabi

şahsi fikrim oyun komple euro paymente geçse ne vpn kalır ne fiyat artışı (steam gibi)

oyun bitti kapanır falan diyen arkadaşlar oyun kapanacak olsa ellerinde 2 senelik bokor tasarımları sezon tasarımları leveller toplar yeni öğeler vs hazır olmazdı oyuna gelecek çok fazla şey var adamlar hala bunlara kafa yorup yatırım yapıyorsa tr den eksilecek max 50-100 oyuncuyu da hesap etmişlerdir

bütçenize göre alım yapın oyunun oyun olduğunu unutup milletle ... yarışına girmeyin

avrupadaki adam 10-15 gün çalışarak telefon alıyor 2-3 ay çalışarak araba alıyor da ben neden telefon için 5 ay araba için 3-5 yıl çalışıyorum diyin gerçek hayattaki ülke farkını oyunda da yaşıyacaz artık yapacak bir şey yok başa gelen çekilir

bu artış beni çok etkilemez ben oyundaki tüm rütbeleri de gördüm bp yi de fulledim zamanında hırs yapıp topları da hep full olsun diye tonla para da harcadım artık hesabımı koleksiyon hesabı olarak kullanıyorum her tasarım pet olsun diye kasılıyorum oyunda sağolsun yağmacıya yeni tasarım getirmediği için belki 4-5 aydır yağmacı çekmiyorum bu yağmacı da dahil böyle oynayın kafanız rahat olsun

Not : eski seafight ı seafight reborn gibi bir sistemi canı gönülden destekliyorum ihtiyaç kredisi çekilip öyle bi sv de başlanır o derece güzel olurdu VAR BİR HAYALİMİZ
    eski ewa dan selamlar :)

5. eğerki sadece tr hesaplarına değil de herkese uygulanıcaksa bu tarife bence karşı çıkanların sayısı azalır .
    "Bu kararın hafife alınmadan, dikkatle alındığını bilmenizi isteriz. Amacımız, değişen ekonomik koşullar ışığında tüm oyuncular için adil ve istikrarlı bir oyun ortamı sunmaya devam etmektir." böyle bir cümle geçiyor adillikten bahsediyorsak ozaman tr-euro veya tr-dolar dövizine göre değil birime göre yapılsın yurt dışındaki adam tl kazanmıyor bizde dolar , evet yurt dışında yaşayanlar bizden şanslı peki neden eşit olduğumuz bir yerde biz sömürülmeye çalışılıyoruz ? adamın 20birime aldığı paketi zaten biz 400-500 birime alıyoruz , bu kadar da aç gözlülük yapılmaması lazım adil davranılsın bari burda oyunculara.

6. Gelir üzerinden birim fiyat olarak bakıldığında bu güncellemeyi adil bulmuyorum.
    açıkçası satın alınan bir ürünün hizmet süresi de düşük alınan toplar çok kısa süre hizmet ediyor sürekli yeni ürün çıkıyor

şahsım adına belirtmek isterim ki oyuna geri başlamaya karar vermiştim 2-3 paket satın almıştım . Zararın neresinden dönersek kardır diyip geri bırakacağım sanırım.

belaaaa bunu beğendi.
  7. -ADANALI-

-ADANALI- User

ne support supportluğunu yapıyor ne diğerleri varsa yoksa ödeme yapın ben şubatta başladım şubatta çıkab etkinlik paketlerini aldım sonra yeni başlangıç paketi çıkardılar ondan bile mahrum bıraktılar o kadar yazmama rağmen zerre ilgilenmediler 3 levellik gemide yıldırım topu parayla almışım diye başlangıç paketini alamadım üstüne çıkan bütün etkinlikler al ver al ver zerre zevk kalmadı her etkinlik paraya dökülmüş zerre umrumda değil artık son fahiş giyatları almak isteyen oyunculara başarılar diliyorum benim zararım en fazla 10 bin ben sıralamadakilerw acıyoru

belaaaa bunu beğendi.
  8. -ADANALI-

-ADANALI- User

Bir de fikir düşüncelerimizi soruyorlar sanki çok da umurunuzdaymışız gibi bugüne kadar hangi talep dinlendi de incelendi de haklı çıktık zerre ilgilenilmedi hep geçiştirildi

9. Eeee sonuç ne şimdi. ? Bigpatron sizin düşünceniz nedir bu konu hakkında ??

10. Boşuna tartışmayın ve yazmaya bile tenezzül etmeyin kesinlikle zerre umurların da değil.Okuduklarını bile sanmıyorum.Yok yabancılar şikayet etmiş, yok vpn kullamışlar, yok enflasyon artmış falan filan saçmalıktan başka birşey değil hiç birşey inandırıcı değil. Madem öyle ödeme sisteminden TL'yi tamamen kaldırın ve Euro ile satışa geçilsin. %1252in üzerinde artış yapılacak ama gel gelelim bizim ülkemiz de bu kadar enflasyon olmadı.Zamanın da nasıl Venezuellaya kapatıldı oyun ödeme sistemi Türkiye'ye de yapılsın. Deiğim gibi boşuna zaman harcamayın yazmaya vs....

Hayır @Bloody-Queen gibiler de hala kalkıyor Seafight'ı savunuyor ya kesinlikle art niyetliler ya da yalakalar..... başka bir açıklaması olamaz.

11. Fiyat güncellemesini her oyun yapar. Önemli olan adil bir fiyat güncellemesi olup olmadığıdır. Bahsedilen Türkiye'nin ekonomik koşulu ve Enflasyon Faktörü gerçeği yansıtmamaktadır. Seafight ekibi resmi olmayan Enflasyon verilerini baz alarak bir karar almaya mı çalışmaktadır?

Şuana kadar bu tip multiplayer oyunların ayakta kalmasının yegane sebebi bir önceki Fiyat Güncellemesinde doğru yöntem izlenmiş olunmasıdır. Şahsi düşüncem absürt bir fiyat güncellemesi direkt oyunu bırakacağımdır.

12. gene yancı yalaka olduk ne diyim umarım hepiniz oyunu teker teker bırakırsınız

13. ben başka oyunlar da oynuyorum ama bigpoint firması gibi uçuk kaçık aslı astarı olmayacak şekil de zam yapılmamakta.

14. -ADANALI-

-ADANALI- User

Biz oyunculara hepsi müstehak oyuk güllesini de parayla satın böyle çok ucuz

15. çAğRı

çAğRı User

X firma 49.99 TL'ye 1 aylık ücretsiz kargo, dizi film servisi, aylık ücretsiz indirip oynayabileceğimiz oyunlar sunuyor. Bigpointin 20 top ve bir sürü gereksiz malzemeyi 700 tl satması ve şimdi fiyatları abartı derecede yükseltmesi bizleri geçmişte olduğu gibi oyundan uzaklaştıracaktır. Geri kalanlarsa paket çekmeden farm yaparak oynayacaklar. Mali grafiklerden bunu fark edip aksiyon alması bırakan oyuncuları geri getirmeyecektir. Geçmiş olsun.

Astex ve _tra..che_[M®P]. bunu beğendi.
  16. seafight sanki çok ucuzmuş gibi fiyatlara zam kararı almış. Yıllardır oyuna grafik anlamında hangi yeniliği getirdiniz ? bot sorununu ne kadar sürede çözdünüz ? lagları, bugları ne zaman bitirdiniz ? oynanış anlamında 2008 den nereye geldinizde o bu şu sebeple zam yapıyorsunuz ? Sizin oyununuzda kaç kişi var haritalarda ? Siz önce yönetim olarak üstünüze düşeni yapın, oyunu 2025 e yakışır seviyeye getirin. Şu grafiklerin, efektlerin diğer oyunların yanında kahkaha gibi durduğunun herkes farkına varsın. Oynuyorsak çocukluğumuzun hatrına, başka sebebi yok. sonra oturur hangi paketi kaç bin tl ye millete cukkalarsınız oturur konuşuruz !

17. Şu an etkinlikler de ortalam 6-7 bin tl temiz akıyor şimdi zamlardan sonra tahmini her etkinlik 20k olacak ben bunu kabul ederim ama bir 7 yaşında çocuğun çözebileceği saçma sapan sinir bozucu bugları çözecekler
    iki adam gibi baştan aşağıya temiz bir rework getirecekler
    üç ben o kadar para verip oyunu oynarken zevk almak istiyorum ve paranın üstüne saatlerce görev yapmak istemiyorum bunu da çözecekler.
    Uzun lafın kısası Seafight sen istiyor bizim banka hesabını o zaman sen de verecek efor. Ay da yılda beraberinde tonla açık ve hatalarla gelen yeni içerik, etkinlik değil adam akıllı baştan aşağıya tertemiz bir rework.
    Biz sana banka hesabımızı verelim sen de ofiste takıl yok öyle.

•کëwøпτë• bunu beğendi.
  18. Kuvvetle muhtemel bu arkadaşın kehaneti gerçek olacak.

19. Kimyon

Kimyon User

Merhaba,
    6 Mayıs 2025 tarihinde Türkiye'deki oyun içi satın alımlara uygulanacak %125 oranındaki fiyat artışının duyurulması, topluluğun büyük bölümünde şok, öfke ve hayal kırıklığı yaratmıştır. Bu karar, sadece ekonomik değil, psikolojik ve topluluk bağları açısından da ağır sonuçlar doğuracaktır.
    Bu Bir Güncelleme Değil, Bir Dayatmadır

Bu zam; kullanıcıya seçenek sunulmadan, alternatif planlar üretilmeden, kademeli bir geçiş bile öngörülmeden yapılmıştır. Bu, "ya bu şartlarda oynarsınız ya da kapı orada" demenin daha diplomatik bir yoludur. Bunun adı açıkça: dayatma.
    Oyuncular Harcama Yapmayacak

Şunu net şekilde belirtmek gerekir: Türkiye'deki birçok oyuncu zaten ekonomik sınırda yaşamını sürdürürken, bu zammı karşılayacak bütçesi yok. Harcama alışkanlıkları yerle bir olacak.
    Bu zamla birlikte:
    • Oyuncuların büyük kısmı oyun içi alışverişi tamamen kesecek.
    • Sadece premium içerikler değil, en temel oyun deneyimleri bile erişilemez hale gelecek.
    • Oyuncular paralarını başka, daha erişilebilir oyunlara kaydıracak.
    Bu sadece “oyuncular biraz daha az harcayacak” meselesi değil. Bu, tam anlamıyla bir harcama boykotuna dönüşecek.
    Oyuncular Oyunu Terk Edecek

Yıllardır emek vermiş, arkadaşlıklar kurmuş, içerik üretmiş, topluluklara katkıda bulunmuş insanlar bu karar sonrası oyunu tamamen bırakma noktasına gelecek. Çünkü:
    • Bu artışı adil değil, hakaret gibi görecekler.
    • Firmaya duydukları güven sarsılacak, hatta tamamen yok olacak.
    • Bazıları sessizce gidecek, bazıları ise açıkça bu kararı protesto ederek platformlardan ayrılacak. Ancak ortak noktaları şu olacak: Bu kararla birlikte aradıkları adaleti ve saygıyı artık bu oyunda göremeyeceklerini düşünecekler.
    Sadakat Test Edilmez, Kaybedilir

Sadakat, zor zamanlarda kullanıcının yanında durmakla korunur. Bu zam kararı, topluluğun sadakatini test etmek değil, onlara sırt çevirmektir. Bu politikayla yalnızca bugünkü kazancınızı değil, yarının topluluğunu ve güvenini de kaybediyorsunuz.
    Eğer bu karar gözden geçirilmezse, yakın gelecekte oyuncu sayısındaki düşüş ve gelir kaybı kaçınılmaz olacak. Bu, bir uyarı değil; kaçınılmaz bir sonuçtur.

Oyuncu Topluluğuna Açık Çağrı

Bu yapılanı kabullenmek zorunda değiliz. Bu sadece bir fiyat artışı değil, oyunculara karşı yapılan açık bir haksızlıktır. Eğer bu karara sessiz kalırsak, bu tür uygulamalar kalıcı hale gelir. Bu yüzden herkesi;
    ✅ Oyun içi satın alımları tamamen durdurmaya,
    ✅ Oyunu oynamayı bırakmayı ciddi şekilde değerlendirmeye,
    ✅ Alternatif oyunlara yönelmeye,
    ✅ Dayatmaları kabul etmeyen bir topluluk duruşu sergilemeye
    davet ediyorum.
    Birlik olmadığımız sürece bu kararlar daha da artacak. Ama biz birlikte durursak, şirketin bu yaklaşımı yeniden gözden geçirmesi kaçınılmaz olur.
    Bugün sessiz kalmak, yarın daha büyük haksızlıklara zemin hazırlamaktır.

20. Astex

Astex User

• Oyuncuların büyük bir kısmı para yatırmayı bırakacak.
    • Hatta önemli bir kesim doğrudan oyunu terk edecek.
    • Unutulmamalı ki bu oyun ticari bir amaç güdüyor ve yaşanacak maddi kayıplar kaçınılmaz olacak.
    Para harcamayı bırakan bir oyuncu, rakibiyle rekabet edemez. Rekabet azaldıkça diğer oyuncular da ekstra paket alma ihtiyacı hissetmeyecek. Bu durum domino etkisi yaratacak ve oyunda oluşacak tahribat geri döndürülemez hale gelecek.
    Ayrıca, oyunu tamamen bırakacak oyuncu sayısının da az olacağını sanmıyorum. Zaten oyuncu sayısı ciddi şekilde düşmüşken, bu son değişiklik nedeniyle yaşanacak yeni kayıplarla birlikte oyunun en az %20-25 oranında bir online kullanıcı kaybı yaşayacağı kanaatindeyim. Bu da kalan oyuncuların motivasyonunu ve oyun oynama isteğini önemli ölçüde azaltacaktır.
    Sürümden kazanırken “adetten kazanma” modeline geçmek, size kazanç değil kayıp getirecek. Önceden 10 oyuncuya 10 birimden satış yaparken, şimdi belki sadece 2 oyuncuya 23 birimden satış yapabileceksiniz. Bu değişim, mali tablolarınıza olumsuz yansıyacak. Sonrasında oyuncuları yeniden kazanmak için çeşitli etkinlikler ve özel paketler sunmak zorunda kalacaksınız. Ancak bu da yeterli olmayacak.
    Yapılan hatanın global etkisini fark ettiğinizde geri adım atmak isteyeceksiniz; fakat bu sefer de diğer sunuculardaki oyuncular tarafından boykotla karşılaşacaksınız. Elinizde ise sadece 2 ucu pamuk şekere benzer bir çubuk kalacak.
    Kararın uygulanmasına sayılı günler kala, naçizane tavsiyem bu değişikliği geri çekmeniz yönünde olacaktır. Aksi takdirde, bu oyunun 2026 yılını bitirebileceğini düşünmüyorum.

@Bigpatron @ShaDe.
    Bu oyun belki sizin için bir gelir kaynağı olabilir ama unutmayın, oyuncu kalmazsa gelir de kalmaz. Biz sadece oyuncuyuz; gerekirse bırakır gideriz. Ama bu süreçte asıl zararı siz göreceksiniz. Hem itibar hem de maddi açıdan en büyük yıpranmayı siz yaşayacaksınız.
    Elinizden geleni yaptığınıza inanmak istiyorum ama artık bu yeterli değil. Bu noktada bizim kadar değil, bizden çok daha fazla direnmeniz gerekiyor. Kararın uygulanmasına son bir hafta kalmışken, global tarafa açık ve sert şekilde baskı yapmalı, bu kararın oyuna vereceği zararı net biçimde anlatmalısınız.
    Eğer susarsanız, bu yıkımın ortağı olursunuz.

«vuslat»…ŧ®_ѕℓ¢ bunu beğendi.