Destek Teknik Soru

Konusu 'Kullanıcı Köşesi' forumundadır ve BüRKüT* tarafından 29 Eylül 2015 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. BüRKüT*

BüRKüT* User

Burda taş yükseltme ile ilgili bişey soracağım.bikaç tane yüksek seviyeli taşım yandı bende bu işin peşine düştüm.
    Şimdi gördüğüm kadarıyla 4 taş yerleştiriyor hepsinin gelme şansı %25.2 tane aynı taş 2 farklı taş koyduk şans %50 %25 %25 oldu.Lakin takıldığım nokta şu.Bizim 100 deneme şansımız yokki bize 100 üzerinden oran sunulsun.İsterseniz 3 taş koyun 4 deneyiştede diğer 1 taş gelebilir.buna şurdna vardım.2 tane aynı 2 tane farklı taş koydum 3-4 kere yüksek taşım bu şekilde yandı ve yandığı zaman sürekli aynı taş geldi 4 deneyiştede.yani oyun taşı yakacağı zaman yüzde 25lik bi taşı sürekli çıkartıyor.buda şuna benziyor.kiritik isabet oranı benim yarım kadar olan birinin bana 4 defa üst üste kritik vururken benim hiç vuramam gibi bişey.mantıksız yani.ayrıca gördüğüm yakmalık güçlü taşınızın olması gerekltiği.2 tane aynı yakmalık bikaç taştan birini yakarsanız asıl istediğiniz taşı ondan sonra yükseltebiliyosunuz.

biraz uzattım kusura bakmayın benim sorum kısa şekliyle şöyle.matematik bilgisine güvenen biri yazsın buraya.
    2 aynı 2 farklı taşta aynı olan taşın 4 deneyişte yükselme şansı nedir?
    3 aynı 1 farklı taşta aynı olan taşın 4 deneyişte yükselme şansı nedir?
    Bunun bi oranı olamalı.Öbür türlü bakarsak 3 aynı 1 farklı taşta farklı taşın 100 deneyişin 25 inde geleceği için 4 deneyişin tamamında farklı taşın gelmesi mümkün.biri aydınltsın.beynim yandı:D

emirchasvet2013 bunu beğendi.
  2. 100 üzerinden hesaplanmasının amacı olasılığı belirtmek için %25 yerine siz 4/1 olarakta düşünebilirsiniz yada %50 yerine 4/2. Ancak 3 tane istediğinizden 1 tane rastgele taş koysanız bile çıkmayabilir sonuçta %25 (4/1) lik olasılıkla diğerinin her çevirmede çıkma şansıda var. Benim size tavsiyem kese paketleri çıktığında vizyon taşları olan 9 tl lik paketi satın almanız istediğiniz taşın çıkma olasılığını içinde bulunan vizyon taşları ile yükseltip diğerlerinin olasılığını düşürebilirsiniz. ;)

3. istersen bininci kere dene yazıyor orada işte yüzde 25 veya 50 ya da 75 ise olmama şansı var demektir eğer yüzde yüz oran yoksa her birisinde de yakalayamayabilirsin istediğin taşı :)

4. ve ayrıca yüzde 50 yazıyor diyelim şans diyorsun ki 3 kere denediğinde gelme şansı nedir ? ilk denediğinde yüzde 50 ise ikinci denedin yüzde 50 yine olmadı 3.yü denedin yine yüzde 50 dir oran neden değişsin :) bir parayı 10bin kez attın ve yazı geldi diyelim, bir kere daha atmayı düşünürsen yazı gelme olasılığı yine yüzde 50dir

5. BüRKüT*

BüRKüT* User

3 tane yaktığım taşta şöyle bişey oldu.
    2 tane 7.5 isabettaşı bi hesar azaltma bi tamir taşı.koydum bastım hasar azaltma çıktı bidaha bastım yine hasar azaltma geldi.4 deneyişin 4ündede aynı taş geldi.anlıcağın çevirmedi.sonraki denediklerimdede sonuç değişmedi. 2. deneyiştete aynısı çıkınca anlıyorum artık yanacağını çünkü 4 deneyiştede taş hiç değişmiyor.hep aynı taş çıkıyor.hani diğer yüzde 25 e bile değişmiyor.ben bunda bi ayar olduğunu düşünüyorum.bu şunun gibi boş kaleye şut çekiyosun yüzde 25 aut yüzde 25 direk yüzde 50 gol.o topun hep direğe vurması gibi bu sonuç.böyle bi imkansızlık zor olur.hani diğerine değişse anlarım ama değişmiyor.bu sebebten yüksektme arttıkça daha sağlamcı olmakta fayda var 3 taş bile kurtarmayabilir.yakacak seafight yakıyor.bence bunda bi ayar vardır.

6. ya ne ayarı sistem hangi taşı yükseltmek istediğini nerden bilecek belki 1 tane koyduğun taşı yükseltmek istiyorsun 2 tane aynı taştan koyman önemsiz

Son düzenlenen: 29 Eylül 2015
  7. yumi

yumi User

yani diyorsun ki, program 1. taş ne ise 2. 3. ve 4. ü taşda da aynı çıksın diye yazılmış.:)

8. BüRKüT*

BüRKüT* User

ozaman sen söyle yumi 3 kere 15. seviye taş yaktım 3 ündede her döndürüşte aynısı geldi.2 tane aynı,2 tane farklı taştan 4 deneyiştede sürekli aynı taş çıkıyor bunun açıklamasını yapın ozaman.bi kağıda 4 isim yazıyosun 2 si aynı 2 si farklı.sen sürekli farklı onal isimden 1 tanesini buluyosun 4 deneyiştede.şans var mı var ama diğerinin 3 te biri kadar.bu şans olamaz.ya kağıda ufak bi işaret çakmışsındır yada büyüklüğünü diğer 2-3 kağıttan fazla yapmışsındır.buda öyle.programcılıkta işler şansla ilerlemez diye düşünüyorum.hepsinin rakamasal bi karşılığı vardır.bence bazı önemli taşların yükselme oranı bazılarına göre daha düşük.o sebeble sen taşları dizdiğinde yükselme oranı en yüksek olarak ayarlanmış taşı çekiyor(tabi diğerlerininde şansı oluyor ama daha az)bu orana göre işliyor oran.orta seviye taşlarda farklı taşlar gelebilirken seviye yükseldikçe bu oran taşın önemine göre azalıyor ve taş yanıyor.Daha hiç 11-12. seviye taştan 2 tane koyup yakmamışken 15 ten 3 kere yaktım.bunlar şansmı tesadüfmü yoksa sistemmi?her programın bi çalışma prensibi vardır şansa çalışmaz diye düşünüyorum.

9. yumi

yumi User

ya ben sana bişey demiyorum istatistik konusunda da iyiyimdir. her tekrar çevirişte oranlar sıfırlanır. sıfırlanır derken yine eski oranlar geçerli olur. yani 3 kerede 5 kerede aynı gelebilir. ancak şöyle birşeyde var. bu oyunda çok gördük. bokor çekilişi dahil hatırlarsanız çekiliş yapılamamıştı otomatik yapılması gerekirken. ben de senin başına gelen olayı bug dan da diyebilirm. ne diyim olabiliyor. takılmıştır hep aynı taş bence supporta yaz açıklayıcı biçimde. ama programcıların yazılımı doğru yaptığına inanıyorum. bug olabilir ne diyim. ancak 3 denemede de anlaşılmaz diye de düşünüyorum. ben sadece olaya esprili biçimde yaklaşmak istedim. sonuçta olasılık var mı? var.aama 100 denemede de olmaz. tabiiki sonsuza gittikçe oranlar birbirine yaklaşır. örnek vermek gerekirse 1000 denemede %50-%25-%25 e yaklaşır.

10. yumi

yumi User

tabiiki programların çalışma prensibi vardır ancak hesap makinelerinde bile raslansal sayı çeken tuşlar görmüşsündür işte oradan faydalanarak bir taşın gelme olasılığını rahatlıkla ayarlayabilirler. zamanında zar tutma olmasın diye biz bile tavlayı hesap makinesine program yazıp zar atarak oynuyorduk.:)

11. BüRKüT*

BüRKüT* User

neyse ya bundan çok daha zor itemler yükselttik biz taşlarıda yükseltiriz:D

12. 3 tane 15 yaktın peki kaç taş yükselttin :)

13. BüRKüT*

BüRKüT* User

Saymadım aşağıdakileri baya yukarı taşıdım.bikere 2 seviye atlattım kırıtik 17 oldu.hasar önleme okadar çıktıki 17 oldu.en düşük taşım 15 işte:D
    lakin kaybettiklerim top hasarı ve isabet gibi çok önemli olanlardı benim için:)

14. peki o yaptıklarınızda ilk denemede hiç almadınız mı istediğiniz sonucu ? o zaman neden demediniz başka çıkmadı neden acaba diye :D: :D

15. BüRKüT*

BüRKüT* User

üstadım diyorum ya aşağı lwl leri yükseltmek oldukça basit ama yukarı çıktığında yanmaya başlıyor.4 kere aynnı taşın çıkması nedir ya:D
    Hemde bu bikerede gelmedi başıma.lakin alt lwl taşlarda böyle sorun hiç yaşamadım.2 tane koyupta alamadığım olmadı.