ROK - Ragnarok Haritaları Genel Tartışma

Konusu 'Genel Tartışma' forumundadır ve ShaDe. tarafından 30 Ekim 2025 16:38 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. ShaDe.

ShaDe. Board Administrator Team Seafight

Selam Korsanlar,

ROK_Image-_1_.png

Ragnarok - ROK haritalarını Beta Sunucu'da test eden arkadaşlarımızdan cevaplamasını istediğimiz birkaç soruyu aşağıya ekliyoruz, yanıtlayabilirseniz seviniriz, planlanan bu güncelleme ile ilgili başka düşünceleriniz varsa onları da ekleyebilirsiniz, vaktiniz için teşekkürler.

Genel Sorular:
    ROK genişlemesine giriş anlaşılır ve takip etmesi kolay mıydı?
    ROK 1 ve ROK 2’deki yeni düşman NPC’ler zorluk açısından nasıldı?
    Normal haritalarda size yardım eden bir Tanrı konseptini beğendiniz mi?
    Tanrı yoldaşınızı yükseltebildiniz mi?
    Ragnarok genişlemesindeki yeni görsel unsurları fark ettiniz mi ve beğendiniz mi?

Tanrı Yetenekleri:
    Tanrı Puanı kazanma hızı ve yükseltme maliyeti dengeli ve eğlenceli mi?
    Aşırı güçlü veya zayıf bulduğunuz Tanrı yetenekleri var mı? Olumlu izlenimleriniz neler?
    Tanrı puanlarını toplama süreci tatmin edici mi yoksa çok yavaş/hızlı mı geliyor?
    Her yükseltme seviyesi anlamlı bir fark hissettiriyor mu?

Yeni NPC’ler:
    Kafa karıştırıcı bulduğunuz yetenekler veya davranışlar var mı?
    Her harita için NPC doğma sıklığı ve yoğunluğu uygun mu?
    NPC’lerin genel dengesi hakkında ne düşünüyorsunuz — davranış tetikleyicileri, yetenek sıklığı ve etkisi, zayıflatmalar, grup yapay zekâsı ve boss mekanikleri dahil?
    Bu unsurlar net, eğlenceli ve adil mi, yoksa fazla kolay, cezalandırıcı ya da istismar edilebilir mi hissediliyor?

2. 15.05.2010

15.05.2010 User

Girmedim Giremedim Pişman oldum bu deneyimi yaşayamadım :(

3. Oyuna çok fazla şey gelmiş tek seferde hepsini kavramak zor son seviye yapan varmıdır bilmiyorum ama oyun yetkililerinden bi klip tarzı birşey bekledim açıkcası

4. Patricq

Patricq User

Hariatalara bende giremedim, casandra'nın yanına gittiğimde hiç bir etkileşime geçmiyor.

5. emin ol bir şey kaybetmedin

görevde tıkandığımız için rok 2 yi göremedik sonra da saldık

oraya sezon veya zorunlu görev koymadıkları sürece atlantisten bile işlevsiz olacak 3-5 kişi takılır o kadar

Deniz*Tech*AsTM bunu beğendi.
  6. ROVER.96

ROVER.96 User

Ben hiç denemedim. Fakat aklıma takılan şey , burası ne amaçla eklendi oyuna. Tek bize ait harita mı olacak. Yada Atlantis gibi mi olacak.

Npcler nasıl birşey , müsait olmadığım için etkinliğe bile 2 gün geç girdim.

Bence atlantis gibi olacaksa , atlantise gitmek için de mini mapte görünsün. Dünya haritasına tıkladığımızda atlantisi de ayrı bir kısımda tek ekranda görelim.

Oyunla ilgili şuanda geliştirmeler iyi mi kötümü bilmiyorum. Fakat çok hızlı mı gidiyor. Ben 3,5 aydır oynuyorum. Eski zamanları saymazsak. Etkinlikler , gemiler , görevler vs vs çok karışık hal almaya başladı.

Sadelikten uzak , karmaşık bir oyun hali olmaya başladı. Oyunda değişik değişik bufflar var. Hani sıfır biri başlasa bilmeden çok zorlanacaktir.

Lütfen yeni yeniliklerden ziyade oyuncu çekmeyi ön plana çıkarın. Ben mahalledeki arkadaşları tekrardan başlatmak istiyorum misal. Onlar sordukca cevaplıyorum. Fakat çok karışık diye dönüşler alıyorum. Ayrıca günlük görevler vs çok yormaya başladı.

Kısacası eskisi gibi olmasa da oyunda biraz sadelik gerekli. Umarım kendimi sizlere anlatabilmişimdir.

7. rok haritaları normal map gibi herkese açık ancak betada mı öyleydi anlamadım normal toplar çalışmıyor sadece lav topları kullanılabiliyor lav toplarıylada sadece lav güllesini kullanıyor başka gülleyle ateş edemiyorsun

başlangıç görevlerinden 3 tane npc var freya loki diğeri de thor muydu neydi bunlardan birini seçerek sadece onun görevlerini yapabiliyorsun yanına pet gibi bir şey veriyorlar aynı muğlak zindan gibi onu geliştiriyorsun her karakterin kendi bufu var oyun içinde sadece rok haritalarında aktifler diğer yerlerde kullanılmıyor

2. görev senden 10 kere seçtiğin karakteri geliştir diyor sadece 1. yeteneğini açmak için 1500 ilahi adak istiyor 2 saat farm yaptık 1 k ilahi adak kasamadık var gerisini sen düşün

betada bile tıkandığımız için peti geliştiremedik kendimize ait zindana giremedik kısaca deneyemedik

yeni zıpkın mak 8 k falan atıyor güncellemenin en iyi tarafı o

25 top yeri gelmiş hepsini açmak 10 yıl sürer ilk 10 yada 15 top yeri normal sonrasında ilahi adak mı orikalyum mu ne istiyordu ama 50-100 değil 200 k falandı heralde (totalde 2m safanad mı ne istiyordu)

oyuna eklendiğinde deneyin anlıcaksınız ölü doğmuş maplar kesinlikle 65 level gibi değil 20 level gemi bile oraya girebiliyor

karından konuşmıyım rok 7-8-9 belki iyidir de oraya harcanacak vakti Allah sorar :D

sezon görevi gelse en azından ordanda 100-150 sikke kasarız o kadar

zaten 1 grup akılsız insan yüzünden çok şeyi deneyemedik bile normal oyunda boş gemileri var heralde orda gördükleri yerde sıkıyorlardı bu oyunun kitlesi betanın ne olduğundan bile bi haber o kadar yıl o kadar farklı oyun oynadım bu oyunun kitlesi kadar toxic çok az oyun gördüm

ROVER.96 bunu beğendi.
  8. ROVER.96

ROVER.96 User

Cevap için teşekkürler . Fakat bu kadar karmaşaya gerek yoktu. Olanı daha güzel yapmak bence daha iyi olurdu. Şuanda senin yazdıklarını okurken bile daralma geldi. Oynarken daha kötü olacaktır. Umarım herşey daha sade olur.

9. eklemeyi unuttum 680 tane seviyesiz lavla 150 k atamıyorsun

lav cephanesinin hasarı 250 olmasına rağmen

10. ROVER.96

ROVER.96 User

Benim düşüncem o haritaların bu oyun açısından iyi olmayacağı. 60 level şuanda bence çok iyiydi. Millet günlük görev, etkinlik derken kafayı yemiş durumda. ( Ben dahil ) Bir önceki konularda arkadaş yazmıştı , oyunu stres atmak için oynuyoruz. Fakat daha fazla strese giriyoruz demişti. Onu çok iyi anlıyorum.

11. GARBETII

GARBETII User

benim takıldığim tek nokta meselâ forumda veya sohbette dini ırkı rengi vs baz alıp bişey alınması yasakken neden oyunda hep dini şeyler yazılıyor alçak cin peygamberin serabı tanrı faiz vs vs buna neden dikkat edilmiyor niye başka isimler kullanılmıyor ? sadece fikrimi söyledim bu etkinliktede öyle olduğu için hassasiyeti olmayan arkadaşlar oyununa baksın lütfen genel tartışma değil bu konu umarım desteklenirde dikkat ederler..

12. GARBETII

GARBETII User

yine bak şu mesaji yazdik sonra gördüm o etkinligide babalarımızın günahları etkinliği nedir bu ALLAH aşkına

13. konu dışına çıkıyoruz ama

https://prnt.sc/M1qftBiBEJFd
    https://prnt.sc/C3I3Lj1s9kcd
    https://prnt.sc/2JPQLYHLWldX

bu gemi 10 yıllık itibarları yok gemi 60 leveli geçen haftalarda oldu ben bu oyunu görev için oynamıyorum günde 3-4 saat görev yapamam ama oyun bunu anlamdığı için gene gittiler görevimiz tehlike gibi sadece görevle ilerlenecek harita getiriyorlar

görev yap
    zindana gir ilerle bat çık karakteri geliştir zindana gir bat çık

bu döngüye girdi oyun eskiden mmo rpg idi şimdi roguelike oyun oldu

oyunda pırıltısından mojosuna grafiğinden rütbesine değişmesiz gereken 500 tane şey varken gelen yenilik bu sıralamadaki ilk 250-300 gemi 60 da tp kasmayı bırakıp oraya gitmez

yeni gelen map level olarak gözükmediği için rütbeye de faydası yok kim neden orası için uğraşsın gelen petler diğer haritalarda da kullanılmıyor iyiki de kullanılmıyor 50 kişi ada savaşı yaparken laga giren oyunda bi 50 tane daha yan gemi gibi karakterle vay oyunun haline

benim 19 yıllık hala açık gemim var bu güncelleme öncesi ilk defa canlı yayın falan açtılar baya umutlanmıştım yenilik iyidir falan diye ama ben bu kadar boş işlevsiz ve kullanılmayacak harita görmedim

bu 1 atlantis denen saçma map 2

ROVER.96 bunu beğendi.
  14. ROVER.96

ROVER.96 User

Bence bunu bekletmeleri lazım . Atlantise girmemiş f+f gemiler var. Denizüstünde batmayan gemiler denizaltında batmaktan oynayamıyor. Bu tabi bizim düşüncelerimiz bende denizüstü tek olarak kalacak ve bunun üzerinden gidecekler. Başka yolu yok.

Benimde dikkatimi çok çekiyor. Fakat oyun yabancıların ne desek boş. Geçen öneriler güzeldi fakat adamlar üzerine basa basa dini isimler koyuyorlar . Oyun onların olduğu için biz sadece eklemeyin diyebiliriz. Fakat onlar yine ekler yada çıkartır onların bileceği iş. Ama bencede saçma sürekli böyle kutsal şeylerin kullanılması.

GARBETII bunu beğendi.
  15. ROVER.96

ROVER.96 User

Birde ciddi bir problem var bizim millette , foruma girip kullanmayı bile bilmiyorlar. Yada bu foruma girip ne paylaşılmış yada neler değişmiş gibisinden anlamayan bir sürü insan var. Biz buraya ne kadar yazsak da boş . Allahtan forum adminleri bizi anlıyorda sorunlarımızı iletiyorlar.

GARBETII bunu beğendi.
  16. GARBETII

GARBETII User

en azından biz söyleyelimde insaALLAH vicdana gelir yaparlar gerçekten çok rahatsız edici sanki hiç isim yokmuş bile isteye böyle şeyler yazıyorlarmış gibi his vermeleride rahatsız edici.

17. GARBETII

GARBETII User

adminlerde ellerinden geleni yapıyorlar gerçekten daha fazla nasıl baskı yapa biliriz onlarıda ögrensek en azından ordanda bi tepki göstere biliriz belki ozaman değiştire bilirler.

bizim milletimiz entresan evet ama forumu kullananlarda entresan :)) bi npc lazım oluyor meselâ onu araştırıyorum eski cevaplarda buluyorum onu soran başka birisi cevabı verende link atıyor neden link atıyor ki nerede olduğunu söylese yeni başlayanlar veya bulamayanlar için daha kolay olur :) oyun gelişime açık hale gelmiş gibi bi his veriyor ama oyuncu sayısı çok az diğer sunucularla birleşmek isteyeni keşke bi miktar karşılığında yapsalar isteyen istediği sunucuya geçe bilse çok iyi olur hibrit sunucu 1 de oyuncu cok az maalesef