ready boost

Discussion in 'Kullanıcı Köşesi' started by *κøƦκu*, Jun 11, 2014.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. selam

öncelikle ready boost nedir ?

--READYBOOST pc nizin ana ram' in yerine geçmesi için usb ile bağlanabilir flash bellek sd hc kartlar ile pc nize yeni bir ram eklemektir.

READY BOOST NASIL YAPILIR:
    1---usb girişinize mümkünse ram' inizin 2 katı olan bir flash bellek takmanız 4 gb ram ise
    8 gb flash bellek yeterli olavaktır.eger 4 gb takarsanız dahada yavaslar sisteminiz usb sürücüleri ana ram inizden daha yavas calısır.

2---bilgisayarımdan girdiginizde usb sürücünüzün üstüne sag tık yapıp ardından özellikler diyin

3--- ready boost secenegine girdiktek sonra 3 seceneginiz var kısaca açıklayayım:

1* bu aygıtı kullanma
    -bu seceneği aygıtı ram olarak degilde tekrar taşınabilir bellek haline getirmek için kullanacagız.

2*bu aygıtı ready boosta ada
    -eger bu seceneği işaretlerseniz flash belleğinizde nekadar depolama yeri var ise hepsi ram olarak kullanılır.(dikkat bu işlemden önce içerisinde belgeleriniz vs bilgiler var ise başka bir yere kaydetmeniz gerek RAM olarak kullandıktan sonra bu bilgiler silinir nedeni RAM iniz pc kapandıgı anda kople silinir acılınca tekrar yüklenir bu bilgilere birdaha ulasamassınız.

3*bu aygıtı kullan
    - bu secenek benim hiç gerek duymadıgım bi secenek ama yüksek bellekteki aygıtlar için kullanılabilir aygıtınız 64 gb ise size bunun yarısını otomatik ayırır 32gb sinden mb mb düşürerek artırarak kullanacagınız alanı secebilirsiniz geri kalan 32 gb lik alana belge vs bilgi depolayabilirsiniz. Benim önerim 2. secenek ready boosta adamak

önerim: benim bilgisayarım 4 gb ramli iken 8 gb veya 16 gb lik bir flash bellek kullanıp ready boostu actıgımda seafight oyununda büyük bir fps yükselişi gördüm farkettim ki seafight oyunu diger oyunlara nazaran daha fazla ram yiyor anasayfası olsun oyun sayfası olsun ve bu özellik benim cok işime yaradı umarım sizinde yarar. tekrar söylüyorum 8 gb bir ram iniz varsa 8 gb lik bir flash bellek takmanızın anlamı yoktur 8 gbl ramli pcye 16 gb den az flash sürücü takmayınız usb sürücüler pc ram larinden daha yavas calısır.

SON OLARAK PC NİZİ YENİDEN BASLATIN AÇILIRKEN BİLE DAHA HIZLI ACILACAK FARKI GÖRÜCEKSİNİZ.

Saygılarımla

●ηоятоη● and XanTier like this.
  2. Tragula

Tragula User

Bende 1 gb ram var :D
    Her neyse 8 gb lık bellek taksam ne olur

3. ne olurmu ? :D cok harika olur özellikle düşük ramli pc ler için daha da iyi dir sizin için 2.secenek bu aygıtı ready boosta ada cok daha iyi olacaktır :)

4. kental

kental User

Bir ekleme yapayım:
    Kullanmak için takmış olduğunuz usb belleğin yazma hızı(!) sisteme çok etki eder. Mümkün mertebe yazma hızı yüksek bellekleri kullanın. İmkanınız varsa Usb 3.0 kullanmanız yararınızadır.

Ayriyeten satışa sunulan belleklerin paketindeki büyük ibare genelde okuma hızıdır. Aldanmamanız tavsiye olunur.
    Konu için ayriyeten teşekkürler.

XanTier likes this.
  5. Tragula

Tragula User

1 Tane fazladan almıştım iyi oldu.Bilgisayara bir zararı olmaz demi :D Sonra bilgisayarsızda kalmayalım. :) :) :)
    Flash belleğin ömrünü kısaltırmı onu merak ediyorum

Last edited: Jun 11, 2014
  6. biz burda bilgisayarı iyileştirmek için cabalıyoruz neden ömrü azalsın uzayacagı yerde :)

7. ek bilgiler herzaman iyidir teşekkürler. :)

8. eyvallah dostum :D

9. bende ready boosta ada bölümü yok vista kullanıcısıyım 3. seçeneği yapmak zorunda kaldım neden yok?

flash ı aniden çeksek nolur? :D

10. flash aniden cekilirse hiç birşey olmaz,otomatik sistem rami devreye girer.

ready boosta ada secenegi neden yok bilmiyorum format atılırken olmuş olabilir format atılan yere sormanız gerek

11. kental

kental User

Ben aniden çekmenizi önermem. Çünkü bilgisayar verileri oraya depoluyor. Tıpkı ram gibi.

Siz bilgisayar çalışırken ram i çıkarın bakalım ne oluyor. :D
    Saygılar.

12. Katılıyorum.Evet o anlık bilgiler ram üzerine yazılır donanımı kaldır diyerek kaldırılmasını tavsiye ederim bende

13. kental

kental User

Eskiden kullanmışlığım vardi windows. Donanımı kaldır demek de işe yaramaz ve tavsiye etmem.

Ready boost menüsünden aygıtı iptal etmeniz gerekli ki, aygıttaki verileri tekrar rama yüklesin. Ondan sonra çıkartılabilir.

XanTier likes this.
  14. çekecem birden bi çekemedim siz bi deneseniz :D

15. kental

kental User

Denememe gerek yok. Bilgisayar çalışır ama ekran kapanık vaziyette kalır. Tekrar taksanızda bir işlem gremezsiniz. Yeniden başlatma gerekir.

16. anladım yani büyük bir sorun olmaz. kardeş var ya anlarsın :) çeker meker aniden :)

17. peki flash bellek yerine 500 gb lık bir hard disk alsak olurmu

18. kental

kental User

Eğer arka taraftan takarsanız durup dururken oradan çıkaracağını sanmam. Zira aylardır kasanın arkasına bakmadım bile :)

500gb hdd de olması lazım. Sonuçta bellek olarak kullanılabilecek birşey.
    Yalnız çalışma mantığını bilmediğimden kesin sonuç söyleyemiyorum.

19. şimdi benim bilgisayarım biraz eski üzerinde 512 mb ram var oyunda biraz kasmalar oluyor mesela 8 gb flash taksam kasmalar azalırmı

20. kental

kental User

Flash belleğin yazma hızına bağlı olarak hızlanır. Sadece ram, hızına etki etmez. Bu nedenle gözle görülür bir artış olmaz ise başka bileşenlerden kaynaklanıyor olabilir. Bu konu uzar gider..

Genel olarak evet hızlanır diyebiliriz.

Thread Status:
Not open for further replies.