PVP- PVE VE DAHA BİR ÇOK KONUDA YARDIMA İHTİYACIM VAR

Konusu 'Yeni Korsan Öğreticileri' forumundadır ve kapris341 tarafından 8 Temmuz 2026 23:14 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. kapris341

kapris341 User

Öncelikle Merhaba,

Forumda güncel oyun setupları ile alakalı herhangi detaylı yardımcı olacak genel bir konu bulamadım. Şundan bahsediyorum; Konulara baktığımızda 2024-2025 den kalma çok konu var fakat oyun o zamanın üzerine çok fazla geliştirme almış, yabancı forumlardan bilgi edinmeye çalışıyoruz... Benim bu konu hakkında bazı sorularım olacak.

1-PVP ve PVE Setup kurulumları ile alakalı güncel oyun ekipmanları, gemi taşları vs. vs. nasıl olmalıdır ya da nasıl yollar izlenmelidir?

2- Atlantis fırlatıcıları aralarındaki farklar nelerdir? Hangisi pve için uygun hangisi pvp için uygun vs. vs. PVP ve PVE setupları nasıl olmalı nasıl olabilir atlantis için?

3- Toplam kaç tane setup ön ayarı kullanmalıyız genel olarak ya da şu oyun tarzına şu ön ayar bu oyun tarzına bu ön ayar gibi kaç tane çeşitlendirilebilir?

4- Mesela şuandaki uçurumu 8-9-10 dk gibi sürelerde yapan oyuncular mevcut bu nasıl olabiliyor bende o kadar bufflar ile hasar önleme ile 800 kusur top vs. vs. ile giriyorum 30 dk da aşama 29 da takılıyorum. Bu kadar kısa sürelerde uçurum yapabilecek gemiye ne kadar sürede ulaşabilirim?

5- Mesela günlük tp sıralamalarında her gün aşağı yukarı aynı oyuncular 8-9-10 B gibi tp kasıyorlar ne gibi yollar izliyorlar ne yapıyorlar merak ediyorum bizde uğraşıyoruz ama onların kastığının 10/1 ni ancak kasabiliyoruz.

6- PVP server da oynuyorum bazı oyuncular ile aramızdaki hasar farkları normal gelmiyor, aynı oyuncu ile npcye vurduğumuz hasar aynı iken pvp de çok farklar oluşabiliyor. Bu neden kaynaklı oluyor, ROK sistemindeki bufflar mı? Yoksa pvp ye doğrudan etki edecek ne gibi bufflar var? Gemim o kadar da boş bir gemi olmamasına rağmen yaşıyorum bu durumu, L6 Kuzgunlar olsun, L6 Kaplamalar olsun 800 küsur top olsun bunun 600-700 tanesi 6.seviye yıldırımdır. Yok yani gemiye ne yaparsam yapayım kafa kafaya mücadele edemiyorum.

Yeni başlayan oyuncular için ya da benim gibi eskiden bırakmış ve şimdi tekrar oyuna geri dönmüş oyuncular için bazı yardımcı sabit konuların oluşturulması güzel ve faydalı olur diye düşünüyorum. Bunu oyunu şuan ki haliyle sadece iyi bilen oyuncuların yardımcı olmasını beklemek yerine modlar tarafından da bu konular oluşturabilirler ve ihtiyaç duyan herkese yardımcı olur kanaatindeyim.

Şimdiden cevaplamak isteyen, cevaplayan herkesin eline yüreğine sağlık iyi oyunlar dilerim.

2. Ankapiia18

Ankapiia18 User

PVP konusunda sana yardımcı olayım Dostum 3 tane zırh buluyor. normal oyunda Sarı-Yeşil-Siyah [ Taşlar bunun yanı sıra markette gelen özel Taşlar da var ] Kaçınma İsabet Hasar Oranı Kritik Kritik Hasar.
    Petler Pet Taşları İsabet Kaçınma
    Kaleler-Kupalar-Özel Kaptan Buffları.
    Saba Kazanı Buffları.
    Atılan Cephane Farkı.
    Mürretebat Üyeleri.
    Top Modelleri Ve İsabet Oranları Farklılıkta Gösterebilir.

Tp Konusuna Gelirsek Tp Buffları Alınacak Mürretebat Tp Olarak Eklenecek kaleler ayarlanacak eğitimciler alınacak

Gemi Yapılandırmasına Gelirsek..
    1.- Kasılma Modu : Gemi de - Hasar-Kritik Hasar-Hasar Önleme-Kaçınma Peti İse : Kritik İsabet Hasar Kupa Npc modülüne Göre Ayarlanacak Gemiye Fener Ya Da Iskarmoz Eklenebilir..

2.-Pvp Modu : Gemi de -İsabet-Hasar- Kaçınma-Hasar Önleme Özel Taş Varsa Çoklu özellik veren Oyuncu Hasarı Ya da Hasar Önleme
    Pet ise : İsabet Kaçınma Özel Taşı Tamir Ya da Tılsım Bonusu Eklenebilir.(%15) lik olan
    Gemide Sadece Kuzgun Olmalıdır ki Hasar biraz Azabilir Ama Alacağın Hasarında Çoğunu Engelleyebilirsin.. Savaşta kesinlikle Ktamanlı-Kaplamalı-Süper Çelik Açık Olmalı Kaptanın da Varsa da Zincir Takılı Olmalıdır. Şarapnel Yağmuru Kana Susamışlık PErva devamlı hazır olmalıdır.İlk Girişte de ki Devamlı Soğuk Dokunuş Atılmalıdır. Hem Vs Tüyo oldu hem yapılandırma :)

Atlantiste ise : Zoraxlar Oyuncu hasarı verir Mako lar da npc hasarı Seçeceğin Module Göre de kasılma ve Savaş Taşları Aynı Olacak Gemide ki lerle (Yüzey)

Pvp Aynı Hasar İsabet Kaçınma Hasar Önleme

Pve Hasar Kritik Kaçınma Hasar Önleme

Petlerde Zaten Hazır olarak Yapılmış olacak Üstte ki Gibi

Yardımcı Olabildiysem Sevindim.. Umarım İşine Yarar..

kapris341 bunu beğendi.
  3. kapris341

kapris341 User

Teşekkür ederim elinize sağlık. Forum yöneticilerinden neden cevap ve yardım gelmiyor acaba

4. Claduio

Claduio Board Administrator Team Seafight

Merhabalar,

Bize şunu değiştirin bunu değiştirin demekdiği sürece biz foruma blilgi .eklemeyiz. Yabancı forumlardan ne eksiğimiz olabilir ? Onlar merkez ekip söylemediği halde yetkilerini kullanıp bazı paylaşımlar yapıyorlarsa oda onların sorunu. Eğer eksik konumuz varsada ben en kısa zaman içerisinde güncellerim.

Oyunda bulunan nesneler hakkında BURAYI inceleyiniz.
    Taşlar hakkında BURAYI
    Evcil haybanlar ve Eğiimciler hakkında BURAYI
    Maksimum değerler için BURAYI
    Güverteler için BURAYI
    Oyunda bulunan cephaneler için BURAYI
    Yeni Toplar için BURAYI
    Deniz altı max değerler için BURAYI Ayrıca kale ve yetenekler sizin PVE ve PVP modunuzu etkileyen şeylerdir.

İkinci sorunuza gelecek olursak ;

1-PVP ve PVE Setup kurulumları ile alakalı güncel oyun ekipmanları, gemi taşları vs. vs. nasıl olmalıdır ya da nasıl yollar izlenmelidir?
    Oyuncular pvp için daha çok zorax, kasılma modu için mako ve zorax kullanıyor. Ama bu benim demem ile değil, bu kombinasyonu siz kendiniz seçeceksiniz açıp okuyup ikisi arasında ki farkı siz değerlendireceksiniz.

Torpidolar için burayı
    Makro için BURAYI
    Amarax için BURAYI
    Mombu için BURAYI
    Zorax için BURAYI

Okuyup aradaki farkı anlamanız gerek. Kombinasyonlarınızı kendinize göre seçmelisiniz.

3- Toplam kaç tane setup ön ayarı kullanmalıyız genel olarak ya da şu oyun tarzına şu ön ayar bu oyun tarzına bu ön ayar gibi kaç tane çeşitlendirilebilir?

Buda benim size söyleyeceğim birş ey değil, mesela ben şuan 12 kullanıyorum
    Savaş, defans, köşe atlama,şifa, atlanis savaş, atlantis kasılma, etkinlik , rok gibi kendimce kombinasyon yaptım. Bu sizin bileceğiniz birşey.

Mesela şuandaki uçurumu 8-9-10 dk gibi sürelerde yapan oyuncular mevcut bu nasıl olabiliyor bende o kadar bufflar ile hasar önleme ile 800 kusur top vs. vs. ile giriyorum 30 dk da aşama 29 da takılıyorum. Bu kadar kısa sürelerde uçurum yapabilecek gemiye ne kadar sürede ulaşabilirim

Forumda bunun yazmasını beklemiyorsunuz diye düşünmek istiyorum. Çünkü buda oyuncunun kendi kombinasyonu, top fazlası, cin, kum kan, inya gibi nesneleri kullanarak ve birazda el hızı ile olan bir durum. O Seviyeye nasıl gelirim konusuna cevabım sizin ekonomik durumunuz, oyunda online sürenize göre değişir. Yani bununda cevabı sizde.

5- Mesela günlük tp sıralamalarında her gün aşağı yukarı aynı oyuncular 8-9-10 B gibi tp kasıyorlar ne gibi yollar izliyorlar ne yapıyorlar merak ediyorum bizde uğraşıyoruz ama onların kastığının 10/1 ni ancak kasabiliyoruz.

Online saatini yüksek tutup, 60 ve aşağısında bulunan sistem amiral gemilerini vurup, kaptan gönderip, günlük görevleri yapacaksınız.

6- PVP server da oynuyorum bazı oyuncular ile aramızdaki hasar farkları normal gelmiyor, aynı oyuncu ile npcye vurduğumuz hasar aynı iken pvp de çok farklar oluşabiliyor. Bu neden kaynaklı oluyor, ROK sistemindeki bufflar mı? Yoksa pvp ye doğrudan etki edecek ne gibi bufflar var? Gemim o kadar da boş bir gemi olmamasına rağmen yaşıyorum bu durumu, L6 Kuzgunlar olsun, L6 Kaplamalar olsun 800 küsur top olsun bunun 600-700 tanesi 6.seviye yıldırımdır. Yok yani gemiye ne yaparsam yapayım kafa kafaya mücadele edemiyorum.

Buff etkiler, kullandığınız nesneler etkiler.

Gördüğüm kadarı ile fazla araştırmadan ve okumadan direk foruma sallamışşsınız :) Yardımcı olmaya çalıştım.

Saygılarımla.

5. Claduio

Claduio Board Administrator Team Seafight

Modların cevaplamasını istiyorsanız, GENEL SORULAR forumuna konu açaçaksınız. Burası oyuncuların birbirine cevap verdiği bir forum. YENİ KORSAN ÖĞRETİCİLERİ.

Saygılar.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.