Neden Captcha Değilde Azalan ödül?

Konusu 'Genel Sorular' forumundadır ve Kaiツ tarafından 1 Şubat 2019 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Kaiツ

Kaiツ User

Bot kullanımını engellemenin bir çok yolu var, en başta tabii ki kullananı cezalandırmak benim gözlemlediğim kadarıyla buna pek sıcak bakmıyor bigpoint çünkü onlar ekmek teknesi.. Peki eyvallah..

Başka bir çözüm mesela 20-30 dakika aralıklar ile captcha bot kontrol çıksa resim veya rakam ve biz bunları girip oynamaya devam etsek 30 saniye içerisinde girilmezse oyundan dc verse güzel olmaz mı?

Çok mu şey istiyoruz? Abuk subuk bir sistem getirip dayatmayın insanlara kimse memnun değilse getirmeyeceksin bu kadar basit.. Yaptım oldu kafasıyla oyun yönetiliyor sonra mail atıp neden bıraktın diye soruyorsunuz

kaptan*lois*1993 ve Hoscakal24 bunu beğendi.
  2. Anlaşılamayan net şeyler var hala.Bizim forumda henüz yetkililer açıklama yapmadı ancak, bilinen;

Birçok kişinin belirttiği gibi, botları tespit etmek / kaldırmak basit bir program çözümü değildir.Ancak sadece botları ve dürüst oyuncuları hedef alacak bir program yazmak çok zor. Ayrıca, çoğu zaman bot yazarları programlarını değiştirecek(güncelleyecek), böylece üzerinde kullanılan hiçbir şey çalışmayacak.

Bu Sistem Botu verimsiz yapmak için tasarlanmıştır.

Daha önce de belirtildiği gibi dürüst oyuncuların ilk% 10 bonus dışında bu sistem tarafından olumsuz etkilenmemesi gerekiyor! ( TEX ~ BULL Board Administrator)

CVR-BBS ve hanedannoktay bunu beğendi.
  3. Kaiツ

Kaiツ User

Anlaşılamayan net şeyler var hala, bak diyorum ki captcha cıkacak belirli aralıklarla pc basında olan o dürüst diye bahsettiğin oyuncu girecek kodu ve devam edecek, bot ise giremeyecek ve disconnect anlatabildim mi?

Hoscakal24 ve кυαѕαя.тя bunu beğendi.
  4. Anlatabilemedim... bkz. 'Bot kendini güncelleyebiliyor' yazıyor. yani bir programcının bahsettiğiniz şeyi kullanıcılar yerine botun yapması ne kadar zor olabilir?. Yanlış anlamayın tartışarak birşeyler üretmeye çalışıyoruz. Fikir üretmeniz saygıdeğer.

CVR-BBS bunu beğendi.
  5. Kaiツ

Kaiツ User

Biraz uğraştıracaksın ama anlatmaya çalışıcam sana.

Captcha Nedir

Web sitelerinin güvenliği için önel bir önlem olan captcha, botlara karşı önlem olarak etkili bir çözümdür. Bu test bilgisayarların çözemeyeceği ama insanların çözebileceği şeklinde testlerden oluşan testlerdir. Kısaca belirtmek gerekirse testte yer alan resmi bir insan inceleyip yorumlarken bir bilgisayar bunu yorumlayıp doğru kararı veremez. Captca kelime anlamı olarak sözlük anlamı yoktur. Kısaltma olan bu isim Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart ifadesinin kısaltmasıdır ve 2000 senesinde Manuel Blum, Luis von Ahn, John Langford ve Nicholas Hopper tarafından tasarlanmış ve adı verilmiştir. Bu uygulama internet ortamından indirilerek bireyler kendi sistemlerinde bot önleyici olarak kullanılabilir.

6. CVR-BBS ve hanedannoktay bunu beğendi.
  7. Hoscakal24

Hoscakal24 User

Foruma eklenmiş sanırım bir ara msj atnaya çalıştığım da karsilasmistim. Captcha... Kske olaa ama nerdee... Mesele ornek verecek olursak her sabah resetiyle oyun protokolu rastgele değiştirilir ise bot deaktif kalıyor zaten. Yoksa adamlar neden yaptiklari botlarini yamalar geldiğinde anında güncellemiyolar...

Kaiツ bunu beğendi.
  8. Kaiツ

Kaiツ User

x kişi şöyle dedi dolayısıyla yapılamazmış peki kardeşim.

Rica ediyorum yetkili bir arkadaş varsa bana cevap versin neden captcha değilde azalan ödül sistemi !

9. Global 7 de vardı uzun süredir biz sesimizi çıkartmıyorduk, tüm sunuculara gelince mi sesiniz çıktı ? Captcha ile mi uğraşacağız yarım saatte bir ben böyle çok iyi oldu tüm sunucular uğraşsın bakalım. Bir ayda 4 milyar EP kasıyordunuz ligde bakalım şimdi ne yapacaksınız

10. kai sana denilmek istenen şuanki her yamada güncellenen kendini yenileyen bir bot var sen captha diyorsun yapsınlar sıkıntı yok ama botu güncelleyen kişi onada bir yöntem bulur çok zor deil.

кυαѕαя.тя bunu beğendi.
  11. ole diyorsun da olan normal oyunculara da oldu global 7 nin zaten sesi çıkarmaması lazım pve sunucusu pvp gibi bir serverde bu sistem çok saçma burda 7 24 savaş var orde pve alıyorsun kasıyorsun gorevlerini rahat bıtırıyorsun pvp de oyle bir imkanın yok..

Kaiツ ve Hoscakal24 bunu beğendi.
  12. Bir uygulama geliyorsa herkes buna uymak zorunda! şuan aynı bokor'da olduğu gibi.

кυαѕαя.тя bunu beğendi.
  13. Kaiツ

Kaiツ User

Bu topluluk ile zor zaten, hala şu kıytırık botu yapanın captchayıda geçebileceğini sanıyorsunuz. Biride diyor herkes uymak zorunda neden uymak zorundayım kardeşim yanlış bir iş yapılıyorsa neden kabulleneyim bunu?

Hoscakal24 bunu beğendi.
  14. Selam,

Konuyu rapor edeceğim.:D

Saygılarımla.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.