merak ediyorum soruları cevaplarsanız sevinirim

Konusu 'Kullanıcı Köşesi' forumundadır ve TiryakiHasan tarafından 7 Ocak 2015 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. merhaba. bu günde dahil 2184 gündür bu oyunu oynuyorum.iyisiyle kötüsüyle güzel günler geçiriyoruz bazende bizi sinir eden olaylara tahammül edemiyoruz. iyi veya kötü bir şekilde bu günlere kadar geldim. ben şahsen diğer oyuncuları bilemem ama kendi adıma şunu söylemek siterimki bu süre zarfında. 2 defa sistem acığını merak niyetiyle denedim. birincisi güvertelerin ilk cıktığı zamanlar altınlı güvertelere konulan fazla toplardı. topları gir cık yapınca boşluk acılıyordu. bir nevi bug sonuçta bilerek yapılan veya programla yapılan bir hile değildi. ama zevkliydi300bin vurmak güzeldi eğlendim :D ve sonunda yakalandım 1 ay ban aldım :) ikinci bug ise özel haritamı bitirince yeniden harita yapmak isteyince aynı haritanın en son dalgasına attı. tamame tesadüf oldu 2-3 kez bu şekilde sadece son dalga yaptım. merak tabikide ve sonra bıraktım ve ceza almadım. şuanda bazen denk geliyorum pırıltı botu kullanan hala var ve özel harita botunuda kullanan mutlaka vardır . kaptan06 olmadığına göre en yetkili kişiden okumak isterim bigpatron veya daha üstü yada sorularıma cevap verebilecek bir admin. sorum şunlar;

1-oyunda aşırı derecede bug ve acıklar var görüyoruz duyuyoruz bunları tamamen bitirmek mümkün mü ? sorunsuz bir oyun oynayabileçekmiyiz?

2- yukarda yazdığım gibi rastgele bir açığa denk geldiğimde (programız) bu açığıda kullanmış oluyorum ve supportta bildirirsem bir cezası varmı. insan cekiniyor sonucta bir eylem yapılmış oluyor yapılmadan keşfedip bildiremiyoruz.

3-daha ismini duymadığımız bir cok açık ve hile mutlaka vardır. ve şuanda bile kullanılıyor olabilir. haksız rekabete yol açmaktadır. Bigpoint in anti hack timi varmı yani oyuncular yapmadan eyleme geçmeten açığı veya hielyi kapatıyorlarmı yoksa oyuncular deneyip coğalıncamı öğreniyorlar yani iş işten geçtikten sonramı?

4- oyuna genel bir bakım yapılması düşünülüyormu? hile veya açık oyuncular bulunmadan neden kapatılmıyor. hiç birimiz programcı değiliz ama bu tür programları ve acıkları yada bugları biz bulabiliyorsak çalışanlar biz bulmadan neden bulamıyor?

5- oyun cok zorlaştı harcamalar yükseliyor bir önceki aya göre .oyunda o kadar cok acık varki insanın gerçekten kulllanma ihtiyaçı duyuyor. oyunu kolaylaştırmak için bir çalışma varmı? yapılan her değişiklik (güncellemeler) bigpoint kendi yararına yapmakta yeni para kazanma yolları açmakta

6- giş şartlarında oyuncular hile acık ve bug u bildirmekle yükümlüdür deniyor. ama kanunen bildirmek zorunda değilim. yani bp nin işini yapmak zorunda değilim maaş almıyorum bildiğim birşeyi bildirmedim diye bir ceza alırmıyım?

7- oyuna genel olarak baktığımızda mesela özel harita yapmak istediğimizde cok zorlanıyoruz. özellikle yengeç ve oyunda bir cok zorluk var bu yüzden oyuncular ister istemez illegal yollara başvuruyor . bunları yapmanın sebebi zamandan kazanmak için pırt botu harita botu kullanılıyor. kendi kemisini hile ile bir anda katlayan(harita,inci,top) ile sadece özel harita botu kullanıp kendi özel dünyasında başkasına zarar vermeden oynayan aynımıdır?

8-bigpoint kendisi özel harita botu cıkarmayı düşünüyormu? böyle bir çalışma varmı?

9- etkinliklerde kesilen npc ler dp yüksek ayrıca yapılan uygulamalarda oyuncular birbirine düşürücü( örnek;ana geminin inci vermemesi cıkardığı gemilerin inci vermesi gibi) bu tür etknilikler uygulamalar ve güncellemeler oyuncuların daha sinirli asabi kavgacı ve birbirine hakarete kadar giden olaylara sebep olmaktadır oyuncuların daha rahat ve az zaman harcaması için ve bu kötü durumların ortadan kalkması için bir çalışma varmı?

10- son günlerde yapılan duyurularla ne tür hilelerin olduğunu öğrenmiş olduk ve bu binlerce oyuncunun süresiz gemisinin kapanması demek. peki hile kullanmayan bizlere ne gibi avantajlar ve ödüller veya rahat etkinlik veya güncellemeler düşünülüyor?

***_007JBond_*** ve NavySEaL bunu beğendi.
  2. Bigpatron

Bigpatron Team Leader Team Seafight

Selam

Bilgim dahilinde sorularınızı cevaplamaya çalışayım.

Evet hata ve açıklar olmakta, sonuçta bu bir insan yapımı oyun illaki hata/açık olur sıfır hata olur demek malesef mümkün olmaz ancak amaç sorun ve açıkları en aza indirmektir.

Oyuna dışardan başka bir program aracılığı ile müdehale yoksa ve açığı farkettikten sonra çıkar amaçlı kullanmayıp rapor ederseniz herhangi bir ceza almazsınız.

Bildiğim kadarı ile testerlar mevcut. Bazen kimse farketmeden düzeltiliyor bazende programcılar yada test edenler farkına vardaman oyuncular buluyor bu şekilde haber alıp düzeltiyorlar.

Bakım derken zaten şuan birçok şeyi yani kodlamaları değiştiriyorlar bir açıdan bu nedenle bazen açıklar oluşuyor. Çalışanlar buluyor/bulamıyor orasına cevap veremem zira bizede kısıtlı bilgi veriliyor nihayetinde bizde birer oyuncuyuz herşeyi detayına kadar bizede söylemezler.

Malesef çalışma varmı yokmu bu konuda bilemiyorum bir üstte belirttiğim gibi kısıtlı bilgi veriliyor.

Bir açığı bildirmediniz diye size kimse ceza veremez. Ancak bu bildiğiniz açığı kendi çıkarınız için kullanırsanız ozaman ceza alırsınız.

Sonuçta bahsettiğiniz program oyuna dışarıdan bağlanıyor ve buda yasaktır. Sistem yakaladığında bunun kimseye zararı yok demez hesabı kapatır.

Böyle birşey duymadım yapacaklarınıda sanmıyorum

Ana geminin inci vs vermemesi bilerek ayarlanmış birşeydir. Geçtiğimiz etkinlikleri ele alırsak ana gemi vuruluyor çıkan yavrulara dokunulmuyordu dolayısıyla haritalarda yüzlerce yavru birdahaki restarta kadar dolanıyordu. Bunun sonucundada haritalara aşırı derece yük binerek kasılmalar meydana geliyor dolayısıyla bütün oyuncular daha çok şikayetçi oluyor. Bu aynı şekilde devam edermi etmezmi malesef orasını ancak oyun yapımcıları bilebilir.

Malesef ilerisi için ne gibi bir plan yapıyor oyun yapmıcıları bilmem mümkün değildir.

iyi oyunlar

TiryakiHasan bunu beğendi.
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.