Menüler saydam olmalı

Discussion in 'Kullanıcı Köşesi' started by тя●_ƒŦђ_1453_●, Nov 13, 2015.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. Oyunun chat,favori gemiler,etkinlik sayacı gibi menülerinin saydam olması lazım diye düşünüyorum .Çoğumuz ekranda yer kaplıyor diye chat,etkinlik sayacı vb. açmıyoruz.Mesela chat ekranda saydam olduğunda chatın üstüne tıkladığımızda gemi hareket edecek aynı zamanda kişilerin yazdıkları görünecek ekstra bir seçenekle saydamlıktan tekrar çıkartabiliriz.

*_*ИİL●APO*_* likes this.
  2. Hocam vallaha müthiş fikir, ayda yılda bir sağlam fikir çıkıyor buradan valla :) Bence görüldüğünde direk not alınacaktır bu konu.

Ama biraz geliştirmemiz lazım.

CTRL ye basılı tutarken deniz haritasını mause ile çekebiliyoruz, küçük deniz haritası saydam olacaksa veya saydam davranacaksa onu kullanmak istediğimiz zaman ctrl ye basılı tutarak kullanabiliriz ki zaten oyuncular w,s,a,d ile oynuyor ctrl kullanmak zor değil serçe parmak boşta kalmasın :)

Ekipman menülerini tuşlarla kontrol ettiğimiz gibi üstüne de tıklayabiliyoruz ve tıklama işlemi anlık olduğu için ctrl ye basılı tutma gibi bir işlev oyun hızımızı düşürür bu da ekipman menülerinin saydam olmasını engeller. ama zaten bi oralar aynı kalsa sıkıntı yaratmaz bence.

Chatin şuanki işlevleri çok güzel çek bırak büyült küçült felan, eğer saydam olduğunu düşünürsek önce ekranda istediğimiz yere ayarlarız. daha sonra saydamlaştırmaya tıklarız ve saydam olur. yazı yazacağımız zaman veya birisinin ismine tıklayacağımız zaman aynı yerleştirdiğimiz ctrl gibi bir tuşa veya direk ctrl ye basılı tutarız. Eğer komple düzenleme yapmazlar da küçük parçayı değiştirmeye çalışırlarsa bu chat olur zaten, nasıl mesela pırdan 10.567 altın kazandın gibi saydam yazı çıkıyorsa yukarıda, chat yazıları da aynı şekilde bizim istediğimiz yerde çıkar, atıyorum sağ altta.

Barut vs buffların gösterildiği yer saydam olmasa aynı renginde kalsa da üstüne tıkladığımızda o koordinata gidebilmeliyiz.

Favorilerde düzenlemeye gidilmez ki gerek de yok diye düşünüyorum. Mesela ben böyle kullanıyorum ekranda yer kaplamıyor değişeceğim zaman da tek tık ile aşağı indirip seçip geri kapatıyorum. Size de öneririm.

@Bigpatron hocam bi baksanız süper olur arkadaşın fikri gerçekten sağlam.

Last edited: Nov 14, 2015
  3. katılıyorum..

4. Bigpatron

Bigpatron Team Leader Team Seafight

Güzel fikir. Bahsedilen şekilde olmasada aranızda Bigpointin diğer başka bir oyunu olan shards of war daki gibi yapılabilir diye düşünüyorum. Gerekli yerlere öneriyi sunacağım. :)