Kritik Hasar

Konusu 'Kullanıcı Köşesi' forumundadır ve .〤CÝPRÙŠ〤. tarafından 28 Ağustos 2017 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. gemim 7700-8100 vuruyor oyukla ve gemi özelliklerinde kritik hasar %40.81.

gemim kritik vurduğunda 9700-10200 arası vuruyor.

bu mantıkla kritik vurduğumda 10800-11400 arası vurmam geremezmi bu vurduğu kritik az değilmi?

2. Bence hiç kafanı yorma sen böyle konulara oyuna bak :D bende bi kere vuruşa kafam takıldı işin içinden çıkamıyon neyse odur

3. coronismo

coronismo User

O konular derin biraz cozulebiliyorsa bizde cozelim bi ara sabit vururduk surekli sonra degisti biseler oluyor ya ayarlaniyor hersey

4. en alttaki formulle dedğimin alakası yok o formul barutla ilgili benim problemim kritikle ilgili.

kritik isabet olasılığım 22.31% yani yaklaşık 4 atışta bir kritik vurma şansım var, diğer yönden kritik hasar'ım 40.81% bu da benim kritik vurduğumda artması gereken artış puanım yani 8binlik vuruşum kritik vurduğunda vurmam gereken (8000x140.81)/100=11264 ama ben enfazka 10200 kritik görüyorum bu da algoritmada hata demek hesaplama verileri gemi özellikleri gayet açık. varsa bir hata o oyundaki mantık,algoritma hatası.

diğer arkadaşlara katılıyorum verilere göre olması gerekenle çok orantısız vuruyor herkes kafa yormak değilde aklıma takıldı normalmi böyle vurması gemimin diye değişsede olur böylede kalsa olur umrumda 3 kuruşluk oyun sonuçta ama hata varsa supporta da mesaj atıp sormak istiyorum olayı.

5. Barutun işlev gördüğü formül "barut formülü" değil, direk atış hesaplama formülü.

Sen bir baştan bak bence.

6. Crowley

Crowley User

kritiğiniz taban hasar üzerinden hesaplanır o yüzden düz vuruşunuz üzerinden %40 artmaz. taban vuruşunuz meseka diyelim 5000 buna %10 barut %14 npc hasarı %15 taş oldu size %39. 5000*139=8950. kritiğiniz %40 diyelim 8950+(5000*0.40)=10950.

Ben teşekkür ederim kolay gelsin :)

7. öncelikle teşekkürler cevaplar için
    bakın birde öyle hesaplayalım... bahsettiğim vuruş barutsuz. harita hasarı filan yok gemimde. sadece günlük ödüllerden çıkan %20 top hasarı veren taş takılı. onuda çıkarınca gemim 6800 6900 vuruyor (tabi %20 artış sağlaması gereken taşı takınca nedense yine atış %20 artmıyor çünkü 6900 küsür vvuran gemiye o taşıda takınca 8300 vurması gerek ama 8300 ü daha göremedm.)
    hadi yeteneklerden %14 npc yi de çıkartalım. gemim 6000 civarı vurması gerek. hesaplayın bakalım kaç kritik vurmam gerekiyor. 9700 kritik vuruyor gemi şaka gibi bu mu doğru hesaplamanız ?

ayrıca dünkü güncellemenin ardından kaleleri ayarladım gemim normal vuruyordu bugun oyunu açtım kritiği ayni normal vuruşu az vuruyor bu ne saçmalıktır :oops:o_O:rolleyes::D

8. Crowley

Crowley User

kale değişiminden önceki ve şimdiki hasarımda bende bir değişme yok sizin hesaplarınızda tutarsızlık var bence dikkat edin :)

9. Oyunda top hasarınızı etkileyen birçok etmen bulunmakta sadece %20 top hasarı taşınız değil. Dolayısıyla onu çıkarmanız da sizi asıl sonuca göndermez. Kaleden barutluk çıkarttınız mı ya da amiral topunun +oyuk bonusunu hesaba kattınız mı? Bulunduğunuz ligin size verdiği top hasarı özelliğini nasıl çıkartacaksınız geminizden? Topçu adlı mürettebat üyesi size %5 vuruş vermekte o mürettebat üyesini de kovdunuz mu bari? Ya da özel haritadan aldığınız %5 + %7 vuruşlar vs.

Oyunda birçok etmen var sadece top hasarı taşınız değil.

Dolayısıyla o %20 top hasarı taşını taktığınızda da zaten hasarınız %20 artmaz, artmaması normaldir.

10. Crowley

Crowley User

bide özgür merak ettiğim bi konu da elit cephane bonusunu sen heralde gülleye ekleyerek hesaplıyorsun di mi ? bence top üzerine hesaplanacak sen mesela 4. seviye balyoz +130 diyor paylayanla vurulunca 75+130 olarak hesaplıyorsun bence 4. seviye balyoz topu sayısına göre +130 vuruş eklenecek. çünkü normalde patlayanla 55 60 vuran bi gemi 4. seviye full balyozla senin hesabına göre 75+130=205 hasar üzerinden vurursa yaklaşık 55-60 k nın 3 katı üzerinde bi hasar vermesi lazım ki dediğin hesaba gelsin ki ben 165-180 arası patlayanla vuran birini görmedim ama benim dediğim hesaba göre ortalama 350 topu olan biri top başına +130 hasar bonusu alınca 130*350=45500 gibi bi hasar bonusu elde ediyo bu da oyunda vurulan değere baya bi yaklaşıyor. bunu da belirtmek isterim bence böyle hesaplanıyor toplardaki elit cephane bonusu.

11. Öncelikle balyoz 4 +135 onu bi düzelteyim kardeş :)

Şimdi direk hasar bonusu olmuyor o elit cephanenin ana hasarı kaçsa onu arttırıyor.

Mesela patlayan balyoz 4 e +135 desek patlayan 210 oluyor ama tabiki full balyoz 4 isen. Yani diyelim ki yarı balyoz 4 yarı tahrip isen toplarının yarısı o patlayanı 210 dan yarısı da 145 ten vurur.

Senin için deneme yaptım tek top alev ile 110 tek top tahrip ile 170 tek tol balyoz4 ile 230 vurdum.
    Alevin vurduğu normalde 85, tahribin 145 balyozun ise 210.

12. Ekstra bilgi olarak da söylüyorum topların seviyesi arttıkça da gülleler arası fark azalıyor.

Mesela ahtapot ile 210 (+4x13falan) patlayanla ise 230 vuruyor düşün. Normal hasar farkı normal topta bu güllelerin 60'a 75 olması gerekirdi yani fark %25. Oysaki toplarımız artık çok güçlü olduğu için şuanki fark %10 :)

13. oyunda seni mod filan yapsınlar en iyisi...
    herşeyi geçtim de hani vuruş hesabı yapacak bir program üstünde çalıılıyordu bigpatron yazmış aylar önce forumu gezerlen gördüm nerde o program ?
    bu arada gemimde hiçbir geçici özellik yok buff yada özel haritadan gelen buna ragmen öğlen az vurduğumu söylemiştim ya şu an normal vuruşlarım düzeldi eskisi gibi oldu ama kritiğim öğlen çok şimdi az vuruyor oranlarda öğlen baktığımda 'gemi özelleştirme' den şimdikinden farklı görünüyordu hiçbişeyi değiştirmeden...

14. Zaten daha fazlasıydım.

Crowley ve mamı_55 bunu beğendi.
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.