İsabet olasılığı

Konusu 'Kullanıcı Köşesi' forumundadır ve Hyden_(ŤµŖ) tarafından 13 Mart 2016 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. Herkese merrhaba iyi forumlar.
    Bugün arkadaşla öyle muhabbet arası max hasar ne kadar tılır diye iddialaştık aramızda. Hesap kitap işine girdik.Geminin top sayısına göre tanab hasar çıkarıyoruz iyi güzel. Hasar arttırmaları ekleyebiliyoruz iyi güzel. Ama isabet olasılığı kafamızı karıştırdı. 307 topu olan gemi 307*0,75*20 4605 taban hasarını çıkarıyoruz ama sonrasında isabeti nereden ekleyeceğimizi karar veremedik. Bi de şöyle mantığa yatmayan bi durum var geminizi top isabeti %100 ve üzerindeyse bu ihtimalden çıkıp artık kesinliğe giriyor. Ama nedense geminin vuruşları her seferinde farklılık gösteriyor. Buradaki isabet hesaplaması hakkında kesin bilgisi olan biri cevaplayabilir mi yada adminler modlar aracılığyla programcılardan bunun nasıl hesaplandığı hakkında bilgi öğrenebilir miyiz ??? Şimdiden teşekkürler iyi forumlar :)

2. isabet olasılığınız %100 ün üzerinde ise vuruşlarınız maksimumdur. maksimumdan kastım atıyorum 9500 9600 9700 arası değişir. tabikide değişmesi çok normal ancak çok fazla fark olmaz 200 300 hasar değişir. Ancak bu npc ler üzerinde böyledir. eğer düşman gemileri üzerinde atış denemesi yaparsanız isabetiniz ne kadar çoksa o kadar çok vurursunuz karşınızdaki kişinin kaçnıma şansına bağlı olarak. Eğerki karşınzıdakinde hiç kaçınma şansı özelliği yoksa sanki npc ye vuruyormuş gibi isabetiniz %100 ken ne ise %150 ikende odur. Varsa anlatamadığım bir kısım sorabilrisin seve seve cevaplarım

ghosthunter bunu beğendi.
  3. teşekkürler bilgi için ama tam istediğim gibi değil :) mühendislik okuyorum bana rakamlar lazım :) üstte dediğim gibi taban hasarı 4605 olan gemiye diyelim ki +%10 isabet taşı koyduk. Bu hangi hesap üzerinde etkili oluyor ? topların hasar ihtimalini mi %10 arttırıyor (%75+%10) ? Yoksa İhtimali ihtimal dahilinde mi arttırıyor (%75*1.10) ?

4. sanırsam ihtimali ihtimal dahilinde arttırıyor ta ki %100 olana kadar. %100 den sonra etkilemiyor. Yani direk top hasarına etki etmiyor biraz dolaylı yoldan vuruşu arttırıyo. Tam olarak sayılarla nasıl anlatırım onuda bilemedim :D

5. Görünüşe göre büyük ihtimalle öyle :D yardımınız için teşekkür ederim ama daha kesin bilgi alabilirsem forum yöneticilerinden memnun olurum :)

6. bak şimdi diyelim sen 4600 vuruyorsun ve yüzde 5 isabet peti taktın. işte burada vuruşuna atamazsın o isabeti. hasar arttırmalar harici temel öge burada isabet.

örnek veriyorum diyelim ki sen %85 isabet ile yapıyorsun dediğimiz peti alırsan isabetin 90 olur. (yüzde 5,8 lik artış sağlar)

85 ile 4600 atan
    90 ile 4870 atar

istediğin bu dimi ;)

7. tüm isabet mekanikleri için ams konularına göz atabilirsin.

8. yumi

yumi User

arkadaşlar isabet olasılığını şöyle değerlendirin: geminizdeki topların kaçının hedefe isabet etmesi. %90 ise gemizdeki 100 topun 90 ı isabet sağlaması demek buda örneğin 100 hasar veren gülle kullandığınızda 90 x 100 hasar vermeniz demek. yani %100 ve üzeri isabet şansı olduğunda artık toplarınızın hepsi isabet edeceğinden artık isabet şansınızın artması hasarınızı arttırmaz. bu oyunculara karşı oyuncunun kaçınma şansına göre değişir. rakipte 40 kaçınma varsa sizin isabet şansınız da %140 veya üzeri ise yine oyuncuya karşı yada yeni haritalardaki kaçınma şansı olan npclere karşı yine toplarınızın hepsi isabet kaydedeceğinden max hasara ulaşırsınız.

yabancı bir forumda hasar formülü vardı ancak bulamadım sanırım eski forumdaydı. bulabilirsem bu konu altında paylaşırım.