İP ( Bigpatron )

Konusu 'Kullanıcı Köşesi' forumundadır ve CΞNGA√ΞR tarafından 22 Ekim 2015 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Merhaba, kolay gelsin.

TTNET Statik IP ;

IP numarasi, internete her girişte kullanıcıya sistem tarafından atanan bir nevi kimlik numarasıdır. Bu sayede bilgisayarlar arası veri iletişimi mümkün kılınır.
    IP (internet protokol) numaraları protokol kapsamında sınırlı olduğundan normalde her bağlantı için dinamik yapıda rastgele atanmaktadır. Yani internetten çıkıp tekrar girdiğinizde IP numaranızın değiştiğini görürsünüz. Eğer bu numaranın size özel tanımlanarak hiç değişmemesine ihtiyacınız varsa, TTNET bağlantınıza ek olarak TTNET Statik IP ürününü kullanmanız gerekir. Bu durumda size atanan IP numarası bir başka kullanıcıya atanmaz ve her zaman bileceğiniz bu sabit IP numarasını internet dünyasında bir nevi adres olarak kullanabilirsiniz.
    Statik IP bilgisayarınıza değil, bağlantıyı yaptığınız modeme verilir. Böylece aynı modemden bağlantı yapan birden çok bilgisayar kullanımları için de statik IP hizmeti geçerlidir.
    Statik IP genellikle; bilgisayara uzaktan erişim, oyun sunucusu, web - alan adı hizmeti, e-posta sunucusu, uzaktan masaüstü yönetimi, FTP hizmeti, video konferans, VoIP, VPN gibi uygulamalar için kullanılmaktadır.
    Bu ve benzeri uygulamalar için atanacak Statik IP kullanımlarında güvenlik tedbirlerinin maksimum seviyede alınması gerekmektedir.

Benim internet yapıp dinamik yapıda yani Statik değil (Kendime özel değil) , elektrik gitse veyahut modemi kapatım açsam IP adresim değişiyor. Ip adresi ile birkaç konu okudum forumda farklı IP adreslerinden giriş yapıldığı zaman hesap kapatımı yapılabiliyormuş. Yani ( ev , iş , internet kafe , veya başka bir şehirde bir yerde ) girilirse. Böyle bir durumda ek ücret vererek TTNET'e gidip Statik IP yemi geçmem gerekiyor (sadece bana ait olan) öyle ise bu biraz saçma olur. Çünkü web tabanlı bir oyun ve internetin olduğu her yerden girmemiz çok normal birşey değil midir? Dinamik yapıda kendi kendine değişen ip li ( Elektirik gidince veya modemi kapat aç yapınca ) bir internete sahibim , hal böyle olunca hesap paylaşmış gibi gözükmüyor muyum?

2. Bigpatron

Bigpatron Team Leader Team Seafight

Sorun olmaz. IP adresi değişse bile sizin girdiğiniz belli oluyor.

CΞNGA√ΞR bunu beğendi.
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.