●Hangi Top Daha Güçlü Meselesi●

Konusu 'Kullanıcı Köşesi' forumundadır ve _ђрφттεѓ_§к® tarafından 27 Ağustos 2015 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. Genel SSS bölümünde sabit top özelliklerini söyleyen konular var
    fakat oyuncuların aradığı açıklama bu değil aslına bakarsanız.

KONU SÜREKLİ GÜNCELLENMEKTEDİR!!!

Öncelikle genel bakış atalım.
    3. seviye rahipli, 7.seviye rampalı ve elit köleli bir gemi için
    75 hasarlı gülleye verdikleri ekstra inci cephane miktarıyla değişen vuruşları yazıyorum.

alev fırtınası topu 2,04 saniyede 85 sıkar
    1.seviye alev fırtınası topu 2,04 saniyede 86 sıkar.
    (Görüldüğü üzere alevlere seviye atlatmak pek de mantıklı değil.)

vudu topu 2.64 saniyede 105 sıkar.
    1. seviye vudu topu 2.64 saniyede 109 sıkar.
    2. seviye vudu topu 2.64 saniyede 113 sıkar.
    3. seviye vudu topu 2.64 saniyede 117 sıkar.
    4. seviye vudu topu 2.64 saniyede 121 sıkar.

kıyamet çekici topu 3.84 saniyede 150 sıkar.
    1. seviye kıyamet çekici topu 3.78 saniyede 165 sıkar.
    2. seviye kıymet çekici topu 3.72 saniyede 180 sıkar.
    3. seviye kıymet çekici topu 3.66 saniyede 195 sıkar.
    (Zor elde edilen bir top da olsa, doldurma miktarlarının aşırı yükselmemesi için
    oyuncular kıyamet toplarına seviye atlatmayı tercih edebiliyor.)

tahrip edici top 3,24 saniyede 145 sıkar.
    **ekstradan da çok yüksek kritik vuruşa sahiptir**

Şimde de birim zamanda yok edilen darbe puanlarını kıyaslayalım.

alev fırtınası topu 50000 sıkar.
    1. seviye alev fırtınası topu 50580 sıkar.
    (Görüldüğü üzere alevlere seviye atlatmak pek de mantıklı değil.)

vudu topu 47720 sıkar.
    1. seviye vudu topu 49540 sıkar.
    2. seviye vudu topu 51360 sıkar.
    3. seviye vudu topu 53180 sıkar.
    4. seviye vudu topu 55000 sıkar.

kıyamet çekici topu 46875 sıkar.
    1. seviye kıyamet çekici topu 52380 sıkar.
    2. seviye kıyamet çekici topu 58060 sıkar.
    3. seviye kıyamet çekici topu 63930 sıkar.

tahrip edici top 53,700 sıkar. (+kritik)

●Açıklamak gerekirse alevler ile fazla gülle harcarsınız, kıyametler ile az gülle harcarsınız.

Alev fırtınası topu ile vudu topu rakip karşı karşıya: Harita kenarındasınız. Rakibinize sıktınız, ee tabi o da size sıktı. Siz 2. atışı yapar anında yana kaçarsınız. Rakip gelene kadar toplar zaten doluyor :) Aynı şekilde sıkarsınız o da size sıkar siz bir daha sıkar yana kaçarsınız. Uçurum bir dp farkıyla alırsınız :) Aynı taktiği harita kenarında değil de birbirinizi gördüğünüzde uzaktan kartalla sık kaç yaparak da uygulamış olursunuz. zaten lvl 5 30luk toplarla tamamen aynı alev fırtınası, hızlı vurması özelliğiyle de vudu topunu birim dp yok etmede de geçiyor.

Vudu topu ile kıyamet balyozu ameterasu kesiyor: 30milyon canı indirme mevzusu ödül 100bin inci:) vudu topu 57 birim atışta kıyamet balyozu 40 birim atışta npc yi batırır. Bu da kar olarak alacağınız atıyorum misal 17bin incinin 25bin inci olması demek. Geçtiğimiz titan etkinliğini düşünün 2mil inci kasacağınız yerde 3mil kasmanız gibi olurdu :)

Donduran / çıldırtan gülle kullanımı:
    Güllenizin fazla gitmesinden yakınmıyorsanız buz güllesini daha efektif kullanırken aynı zamanda dondurmak için daha fazla şansa sahip olmanız demektir :) kalp kırıcıda da aynı durum söz konusu.

Son düzenlenen: 19 Ağustos 2016
  2. Tragula

Tragula User

Alev fırtınası benim gözümde en iyi toptur.Ama güllesi bol olana çünkü çok seri atıyor :)
    Bu arada kritiği es geçin demişsin de hepsinin kritik isabet olasılıkları zaten aynı aşağı yukarı aynı kritik gelir.

3. ne kadar atisin yuzde kacinin yuzde kac artacagi farkli ya, kafasina takilan olursa takmasin diye dedim onu :)bir de forumda elli farkli kisi elli farkli yanlis hesap yapmis onun icin de acayim dedim konuyu. matematigi olan bi baksin da hata varsa duzeltiriz :)

4. Tragula

Tragula User

Yok doğru bu hesap bende hesapladım 1 dakikada bakarsak yapılan hasarlara alev topu daha fazla hasar veriyor.

5. SERDEST

SERDEST User

Alev fırtınası topu nerden bulabilirim? Oyuna yeni ve sıfırdan başlayan biri için en iyi top hangisi? Vudu paketleri var, avantajlımı? 100 vudu topu filan veriyor? Ayrıca ihtişamlı kutu filan? Ne önerirsiniz tecrübeli oyuncular olarak?

6. Tragula

Tragula User

Şu anda alev fırtınası topu etkinliklerden kazanılabilmektedir.Arada sırada satışa geliyor ama çok pahalı fiyatlara.Şu anda oyunda alabileceğiniz en ucuz ve etkili paket 177 tl ye olan 120 vudu topu paketidir.Hem ucuz hemde vudu rahibiniz 3.seviye ise eğer etkisi iyi olan bir top.

7. benim vudu rahibim 2.seviye gelecek aylarda vudu topu almayı düşünüyorum. (90 tl ye 50 lik) Farkını görürmüyüm yoksa illaki 3.seviye rahipmi lazım (rahip alma imkanım 0 :( )

8. Tragula

Tragula User

3.seviye rahiple güzel bir artış olabilir.Ama 2.seviye rahipte kötü değil yani.Sandıktan çıkarabilirsin 3.seviye rahip şanslıysan

9. hangi topun yerine onu koyacaksınız o da önemli hasarsız topun yerine koyacaksanız +20 hasarına 50 top düz hesap 1.000 vuruş demek

10. daha önce geldiğinde ne kadardı hatırlıyor musun ?

11. 30 lukların yerine koyucam

12. Tragula

Tragula User

10 Tanesi ve + yanında bir kaç itemle birlikte 37 tl idi
    30 Tanesi ve + yanında bir kaç itemle birlikte 89 tl idi
    Şuan ödeme kısmında da bir etkinlik paketi var onda 10 tane top var içinde.

13. atlattığımız etkinlikte kasan iyi alev kastı valla :)

14. bana sorarsanız tek top kullanmak yerine karma yapmak daha mantıklı. Geçtiğimiz etkinlikte adminler videolar yayınlamıştı haritaların nasıl vurulacağıyla ilgili, bir tanesinde deposunu görmüştüm 297 topun 50 küsür tanesi alev fırtınası geri kalanı vudu topuydu. Saldırı hızıda 2.4 ya da 2.5 gibi bişeydi tam hatırlamıyorum. Hem fazla vuruyor hemde saldırı hızından bence mantıklı bir top dizilimi

15. tabiki karma yani konu karşılaştırma amaçlı :) 267 topun 100 tanesi alev fırtınası 167 tanesi vudu olsa 2.47 saniyede sıkıyor gayet makul

16. Benm kavrayamadıgım birşey var aynı zamanda eksik hesap var balyoz topları +75 Hasar veriyor ve şimdi topların güç sıralamasını yapack olursak.

1. Kıyamet Balyozu
    2. Vudu Topu (3.Seviye Rahipli)
    3. Alev Topu

Yanlış birşey var mı ?

17. yazdığım hiçbir şeyi okumamışsın galiba :) ve eksik hesap dediğin yeri söyle de düzeltelim varsa:)

atış süreleri farklı

18. olaya şu yönden bakmak gerekirse vudu topu aradaki denge gibi.
    bu olay şuna benziyor arabada kalkış mı yoksa en yüksek hızmı gibi.alev fırtınası savaşta etkili.kıyamet çekici eventta.vudu ise bunların karşımı gibi 2 sindede etkili.şöyle bişeyde var en iyi top alabilidğin toptur.şuan vuduyu satın almak mümkün.Lakin yakında alev ve kıyamet satışa çıkarsa yüzüne bakılacağını düşünmüyorum çünkü rahip sorunu yok onlarda.
    bide hesaplayan arkadaş şu vudu toplarını şuan seviyelendiriyolar onlarda fark nekadar oynuyor acep.

19. ekledim lwl 1 vudu topunu da.

Son düzenlenen: 6 Eylül 2015
  20. lwl 1 de alev fırtınasıyla aynı düzeye çıkıyor.lakin vudu topu cephane kullanımı olarak daha önde oluyor.2 yönlü olarak diğer 2 toptan daha avantajlı durumda.bunun daha lwl 2-3-4-5 lerini çıkacağını var sayarsak vudu birsüre daha korur dururmunu.tabi okadar topu bulup lwllendirmek ayrı mesele:D