Gemi Gelistirme

Konusu 'Kullanıcı Köşesi' forumundadır ve comecatchme tarafından 16 Kasım 2015 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. Merhaba arkadaslar,

Oncelikle buna benzer bir cok konu oldugunu biliyorum. Fakat daha once acilmis bir cok rehber eskimis durumda oyuna gelen yeniliklerin (hatiri sayilir dunzelemelerin) guncellemesi yapilmamis bu rehberlerde.

Benim sizden ricam asagida kafama takilan sorulara cevap vererek guzel bir rehber niteliginde baslik olusturmak.

Sorularim:

1- Yeni baslayan birinin takip etmesi gereken yol haritasi nedir? (Ornek veriyorum once 200 top yeri ac, sonra su su kaleleri ac, sonra top al, yetenkelrine basla su seviyeye gelince kalelere don vs.)
    2- Ben yeni basladim eski guverte sistemi kalkmis yerine top yeri acilmis. Top yeri fullendikten sonra mi kaleler ve yeteneklere gecilmesi gerekiyor?
    3- Eskiden 25 top inciyleydi yanlis hatirlamiyosam simdi altinla rahatlikla alabiliyoruz. Topladigim incilerimi hic toplarda ziyan etmeden sadece lig ouanindan gelen paralarla amiralle donatmayi hedefliyorum. Sizce mantikli mi? (Cunku 200-250 amiral topu icin 1 yila yakin zaman alcak)
    4- Oyunda isabet sansi mi yoksa atis hizi mi daha on plandadir?
    5- Mojodan cikan haritalari biriktirmeli ve (salliyorum oyukla 5k vurmadan girme) gibi bir seviyeye gelincemi baslamaliyim?
    6- Suan icin tek yaptigim haritada dolanip inci kasmak (Iste bos vaktim oldukca bunu yapiyorum) yapabilecegim daha efektif gelisme yollari var mi?
    7- Ben basladigimda kabak etkinliginin son gunuydu kacirdim ve uzuldum. Acaba duzenli yapilan etkinliklerin bir tarih listesi var mi? (Muhtemelen bir konu basligi altindadir fakat bulamadim.)

Son olarak biliyorum saatlerce arayarak bir cogunun cevabini bulabilirim ama bulamayacaklarimda var ornegin atis hizi mi yoksa isabet orani gibi tecrubeyle belirlenen seyler gibi ve dedigim gibi boyle toplu bir sekilde bir baslik altinda bulunursa yeni baslyanalar icin iyi olcaigini dusunuyorum. 2. haritaya ciktim ciktigim gibi biri tek atti resmen. Yeni baslayan oyuncularin cesaretinin bu tarz bir rehber olmadan cok cabuk kirilcagini dusunuyorum.

Emegi gececek olan herkese simdiden cok tesekkurler.

-MzO- bunu beğendi.
  2. Mirza

Mirza User

Atış hızı daha önemli daha sonra isabete geçebilirsin.

3. Tesekkur ederim. Bu durumda mico alip arkasindan atis hizi veren kaleleri acmma gerekiyor sanirim?

4. 10urrr

10urrr User

1- Top yerlerinin tamamını ilk başta açmak mantıksızdır. Çünkü bir top yeri için 20000 inci harcayacağına kale ve yetenek açabilirsin. Top yerlerini 40-50 tane açınca kalelere geçebilirsin. Kaleler içinde Gülle rampası,monte edilmiş sektant ve barutluk daha fazla hasar için önceliklidir. Kristal elde ettikçe yetenek açabilrisin kale ile alakası yoktur bunların. İnci ile kristal alma çok masraflı olur zaten . İLerde 1 yetenek puanı için 10000 kristal istemektedir.
    2- başlangıç için 40-50 top yeri kafidir
    3-inci harcayarak ve az bi miktar para yatırarak kısa zamanda eli top elde edebilrsin. aksi takdirde 1 yıl beklemek seni çok geriye atar.
    4- Atış hızı - Buda kalelerde gülle rampası -Ayrıca miço mutlaka gereklidir.
    5- Başak haritasını her düzeyde bitirebilirsin. Oğlak ve yay için dediğin gibi bi seviye gerekiyor. Yengeç ise en zorudur. Oyunun iyileri arasına gelmeden yapmak zarardır ve zordur.
    6- En başlarda mantıklı olan odur. Pırıltı katlayıcı varsa kısa zamanda çok hızlı kasılırsın. Gemi biraz daha iyi olunca ışık tılsımına girersin. Ayrıca özgürlük gibi etkinlikleri beklebilirsin.
    7- Forumda etkinlikler kısmına girip kronolojik sıraya bakabilirsin . Şu sıralar mesela kış etkinliği bekleniyor.
    Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

comecatchme bunu beğendi.
  5. Tesekkurler verdigin cevaplar icin. Suan 181 topum var sanirim onerdigin miktardan biraz fazla acmisim. Yetenek konusunda haklisin inci ile kasilmali mi acaba diye dusunuyordum, fakat cok sacma olur. En iyisi kendiliginden birikmesi.

181 topum olduguna gore kale icin para biriktireyim ozaman ik olarakta rampayi acmam gerek. Arkasindan sekstantla barutlugu acarim.

Peki amiral topu ve kale arasinda secim yapmam gerekirse? Suan 181 25lik var hic kalem yok. Biriktirdigim incilerle amiralin cikmasini bekleyip amiral mi almaliyim? Yoksa kale indirimini bekleyip once kalelerimi tamamlamaliyim?

6. sakın inciyle top alma. her ay gelen lig parasıyla 50 50 50 alırsın amirallerini yavaş yavaş.

yetenek için kristali inciyle almak çok saçma ama temel 4-1-1 ogoun yolu barut 6 ve npc ateşi 6 yapmak için yani başlangıç 19 yetenek için biraz harcamak sıkıntı olmaz. ilk başları ucuz zaten. sihirli lambadan kristal al, her gün giriş ödülü olarak da veriyor. biraz da kendin alırsın bu seviyeye gelirsin 19.

onun haricinde kristal kasmak için özel günleri beklemelisin. mesela 3bin inciyle 10 kristal alabiliyorsun ya, bir etkinlik geliyor 3bin inciyle aldığın gülleyi gemiye atıyorsun sana 30 kristal veriyor mesela. böyle zamanlarda kristali kasacaksın sürekli. mesela aralıkta kış etkinliği başlar ocakta biter. ocak 15e doğru karlar eriyor etkinliği başlar bu etkinlik tam kristal kasma etkinliği.

geminden hiçbir zaman miço eksik etme zaten 14 günlük 10bin inci getirisi emin ol kat kat daha fazla. kalelerde rampayı 6. seviye yapana kadar başka hiçbir kaleyi sakın ama sakın açma.600bin inci gidecek toplam ilk yapacağın kale olan rampaya. oyunda kale günü diye bir şey var, aynı etkinlik çıkar gibi kale günü çıkıyor, 4 gün boyunca kalelerin inci fiyatı yüzde 25 ucuzluyor o zamanı bekle yakında çıkar.

Son düzenlenen: 16 Kasım 2015
    -MzO- bunu beğendi.
  7. SOEC

SOEC User

Merhaba,

1- Yeni baslayan birinin takip etmesi gereken yol haritasi nedir? (Ornek veriyorum once 200 top yeri ac, sonra su su kaleleri ac, sonra top al, yetenkelrine basla su seviyeye gelince kalelere don vs.)

Bu konu aslında oldukça derin bir konu. Bunları tek tek yapmak yerine hepsini aynı anda yapabilirsin. Tabii ki bir hedefin olmalı, ancak bir çizelge verilemez. Verilse bile bir oyuncu buna kesinlikle uyamaz. Sana hedeflerini söyleyeyim; Top yerlerin şuan yeterince iyi. Gelişmekte olan bir gemi olduğun için şuanlık bunlara dokunmamanı öneriyorum. Gelişmekte olan bir geminin en çok ihtiyaç duyduğu kaleler şu şekildedir:
    1. Gülle Rampası: Atış hızı gelişmekte olan bir gemi için çok işe yarar. Elit topların da altınla Silah satıcısında cûzi bir rakamla satıldığını bildiğimize göre, 6. Seviye bir gülle rampası, Ayakçı ve Miço atış hızını tahmin ediyorum 2.7 saniyeye indirger. Bu da etkinliklerde yahut tılsımlarda çok önemli bir avantaj sağlar. Elbette kalelerini yapman ve gemini geliştirmen için inciye ihtiyacın var. Etkinliklerde yaptığın her vuruş sana belirli bir miktarda kristal olarak geri döner. Yani hem hedefin Gülle Rampasını 6. Seviyeye getirmekken hem de üstüne yetenek yapabilirsin!

2- Ben yeni basladim eski guverte sistemi kalkmis yerine top yeri acilmis. Top yeri fullendikten sonra mi kaleler ve yeteneklere gecilmesi gerekiyor?

181 Adet top yeri şuan çok iyi. Bunlara bir süre dokunma, en azından Gülle Rampasını 6. Seviyeye getirene kadar. Sana şöyle bir tavsiye verebilirim; (Rampanı 6. Seviyeye getirdikten sonra) Elinde top olmadığı sürece yuva açma!

3- Eskiden 25 top inciyleydi yanlis hatirlamiyosam simdi altinla rahatlikla alabiliyoruz. Topladigim incilerimi hic toplarda ziyan etmeden sadece lig ouanindan gelen paralarla amiralle donatmayi hedefliyorum. Sizce mantikli mi? (Cunku 200-250 amiral topu icin 1 yila yakin zaman alcak)

Evet inci ile Pazar Yerinde alınabiliyordu. Lig puanına gelebilmen için zaten özel bir çaba sarf etmene gerek yok, 101-1000 Arası her sıra için 1 Rakiplerin Paraları kazanıyorsun. Her 15 günde bir geldiği için ayda 2 kere kazanacaksın. 2,5 Süresince 50 adet amiral topu alabilirsin. Bu sana çok uzun bir zaman gibi gelebilir. Lakin şöyle bir şey mevcut, 2,5 ay süresince zaten sen etkinlikten gelen incilerle gemini donatmaya başlayacaksın. 2,5 Ay sonunda 50 amiral topu + 50 Amiral topunu da inciyle yavaş yavaş alabilirsin.

4- Oyunda isabet sansi mi yoksa atis hizi mi daha on plandadir?

Gelişmekte olan bir gemi için kesinlikle atış hızı daha önemlidir.

5- Mojodan cikan haritalari biriktirmeli ve (salliyorum oyukla 5k vurmadan girme) gibi bir seviyeye gelincemi baslamaliyim?

Başak haritasını şiddetle vurmanı tavsiye ediyorum. Zaten en basit harita. Verdiği ödüller ise gelişmekte olan bir gemi için gayet yeterli. Diğer haritalar için biraz sabır ve emek gerektiriyor. Oğlak haritasını da vurabilirsin, yengeç haritasını da vurabilirsin ama bunun için uğraşman ve yılmaman gerekiyor. Oyundan soğumamak için Başak haritasını kolaylıkla bitirip ödüllerini alabilirsin!

6- Suan icin tek yaptigim haritada dolanip inci kasmak (Iste bos vaktim oldukca bunu yapiyorum) yapabilecegim daha efektif gelisme yollari var mi?

15. Seviyeden daha üst bir seviyede değilsen Işık Tılsımına girebilirsin. Kendine bir filo bulup alyans güvencesiyle bu haritada kolaylıkla inci kasabilirsin. Eğer olmuyorsa hafta içi geç saatlerde boş olur genellikle, bunu değerlendirip kıyıda köşede kar yapabilirsin.

7- Ben basladigimda kabak etkinliginin son gunuydu kacirdim ve uzuldum. Acaba duzenli yapilan etkinliklerin bir tarih listesi var mi? (Muhtemelen bir konu basligi altindadir fakat bulamadim.)

Düzenli bir etkinlik fonksiyonunun olduğunu düşünmüyorum, forumu takip etmelisin. Forum en doğru ve en sağlıklı bilgiyi bulabileceğin tek yer.

Son bir kaç ekleme yapayım, bu oyun emek oyunu. Ne kadar çok emek verirsen o kadar çok kendini geliştirirsin. İlk ay ya da ikinci ayda bıkmamalısın. Etkinlikleri kaçırmamaya özen gösterip aşağı haritalarda pırıltı toplamalı, bunun yanı sıra ışık tılsımında da kendine yer ayırtmalısın! İyi oyunlar.

8. Verdiginiz cevaplar icin tesekkurler arkadaslar. Eminim benim yararlandigim gibi yeni baslayan arkadaslarada baya yardimci olacakatir. Yalniz bir seyi yanlis biliyordum galiba. Lig odulleri 15 gunde bir mi geliyor? Yoksa her ayin 15inde mi (yani ayda 1 kere mi?)

9. ayda 1

10. -MzO-

-MzO- User

iyi düşünmüşsün kardeş işe yarar eminim :)
    hazır konu uygunken ben de bi soru soriyim o zaman:
    amiral toplarının fazla hasar verdiği söyleniyor ama acaba ne kadar fark ediyor? yanlış hatırlamıyosam oyuk için gülle başına 2 puan, elit gülleler için 5 puanlık bi artısı oluyodu, bu ifadeyi biraz daha açan biri olursa svinirm.mesela 100 amiralin 100 tane 25 liğe göre hasar farkı kaç olur gibi.

11. oyuk güllenin hasarı 20 ise 22 oluyor demek. full 25lik 5bin sıkan full amiral 5500 sıkar. patlayan güllenin 75 ise 80 oluyor yani. mesela vudu topu 30 ek hasar veriyorsa 75lik patlayan gülle 105 sıkıyor

Son düzenlenen: 17 Kasım 2015
  12. -MzO-

-MzO- User

saolun generalim :)

jokerrmurathan bunu beğendi.