Casus Atılamayan Kullanıcı İsimleri Hakkında

Konusu 'Fikir Havuzu ve Öneriler' forumundadır ve PRESTİJ tarafından 10 May 2021 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. PRESTİJ

PRESTİJ User

Merhaba,

Öncelikle konunun kapanmaması ve benim gibi diğer forum kullanıcıları arkadaşlarımla bu konuyu tartışmak üzere konuyu bu alana açtım. Umarım (rica ediyorum) konu kilitlenmez.

"Casus Atılamayan Kullanıcı İsimleri" ile oyunun gündemine oturan olay hepimizi etkileyecek bir durum. Böyle bir olayı BigPoint support'a yüklemek ile bence hata etmekte, zaten yeterince yorulduklarını düşünüyorum. Ayrıca UTF-8 hakkında support ekibi ne kadar bilgiye sahip? binlerce oyuncudan ve bunların nickleri içerisinde yer alan milyonlarca karakterden söz ediyoruz. Bu sorunu çözmek yazılımcı ekibin işi olup, veritabanında basit bir düzenleme ile çözülecek bir konudur. Karakter setini sadece utf-8 olarak ayarlamakta kalmayıp, ülke standartlarına göre de filtreleyebilirler. Her neyse ben yerimi burada alarak rezerve edeyim ve konuyu açtıktan sonrada support ile iletişime hemen geçeyim ki, nickim değiştirilmesin.

2013 yılında açtığım ve şuan aktif olarak oynadığım hesabımın Nicki ໓ olup UTF-8 Karşılığı U+0ED3'dır. ben nickimden memnunum ve oyunun belirttiği nick standartlarına uygundur.

Ayrıca belirtmek istiyorum, bu durum utf-8'den ziyade söz sahibi yetkililerin inisiyatifine kalacak ve oyuncular arasında gerginlik yaratacak bir durumdur. Bunun yazılımsal olarak çok çeşitli basit çözümleri mevcut. bu konu üzerinde kendimi yorarak fikir belirtmeye gerek duymuyorum, isteler tablo şemasını değiştirerek veya tüm kullanıcı adlarına null değer atayarak ve oyuncu oyuna girdiğinde çalışacak bir koşul ile kullanıcı adı değeri null'a eşdeğer ise, belirtilen standartlarda bir kullanıcı adı seçmeden oyuna başlayamaz gibi... Son olarak şunu da söylemek isterim, (oyun ismi belirtmiyorum) bazı eski ve köklü oyunlarda yapılan değişiklikler sonucu, oyuncular eskiyi özlediği için mevcut oyunun çok sayıda PvP sunucusu ortaya çıkmış ve eski versiyonlarıyla hayatını yapımcı firmadan bağımsız sürdürmüştür. seafight da bu yönde gidiyor ve oyuncular en sonunda kendi aralarında oyunun eski bir versiyonunda Seafight PvP adıyla oynamaya başlarlarsa şaşırmayın.

-onur824- bunu beğendi.