Öneri Botlara %99 çözüm

Konusu 'Kullanıcı Köşesi' forumundadır ve ≥ڶäčĶŝPãŘЯФЩ≤ tarafından 13 Aralık 2014 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. sa arkadaşlar tam anlamıyla web master değilim ama editörlük yapabiliyorum
    oyunda bot sistemi olsada sistemlerin her zaman bir açığı vardır yani %100 güvenlik yoktur botların diğer oyunculardan farkı sanal zeka yorulmaz en büyük fark incide çıkıyor bunun için çözüm "captcha" dediğimiz sistemin seafight ta olması

Captcha nedir
    CAPTCHA (Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart) Carnegie Mellon School of Computer Science tarafından geliştirilen bir projedir. Projenin amacı bilgisayar ile insanların davranışlarının ayırt edilmesidir ve daha çok bu ayrımı yapmanın en zor olduğu web ortamında kullanılmaktadır.
    CAPTCHA projesinin bazı uygulamalarına çoğu web sayfalarında rastlamak mümkündür. Üyelik formlarında rastgele resim gösterilerek formu dolduran kişiden bu resmin üzerinde yazan sözcüğü girmesi istenir. Buradaki basit mantık o resimde insan tarafından okunabilecek ancak bilgisayar programları tarafından okunması zor olan bir sözcük oluşturmaktır. Eğer forma girilen sözcük resimdeki ile aynı değilse ya formu dolduran kişi yanlış yapmıştır ya da formu dolduran bir programdır denebilir.
    CAPTCHA ile bilgi girişlerinin kötü niyetli kişilerin yazdığı programlar tarafından otomatik olarak yapılmasının önüne geçilmesi amaçlanır.

Bu sistemin birinci asaması yani captcha eklendi onlar içinde bot yazılabilir
    İşte burda işler değisiyor captchların aniden atılması lazım

• oyunda npc ye saldırmazken
    • özel haritadayken Işık haritası ve Behemoth dahil değil
    • oyuncu saldırırken Captcha gelmeyecek
    ------------------------
    • yani pırıltı toplarken captcha gelcek fakat bunu aniden ekrana yazmayacak gemiler bos bir haritaya ışınlancak
    • herkesin gemisine görünmeyen portal konulcak haritalar gibi 0 saniyeden kısa sürede ışınlanıp orda captcha onaylancak sonra eski konuma döncek gemi captcha doğru giremeyenler örnek 10 defa olmayacak botlara bu kodlar girilirse sistem shutdown(kapanır) yani belirli bir sayı olmayacak ama ekranda kaç hakkımız olduğunu göreceğiz yanlış girenlere 1 saat gibi şekillerde sistem ban atabilir
    konu ilgi görürse özellike adminlerimiz iletirse yazılımcılara aklıma geldikçe yazarım

Saygılarımla JeweLRocK

Son düzenlenen: 14 Aralık 2014
  2. güzel fikir. ama bunu 7-8-9-10 12 -14 yaşındaki cocuklarda oyuncu. Captcha sistemi aniden cıkan rakkam ve harfleri yazma azen üstünde öyle cizik ler veya şeki bozukları oluyorki ben yazamıyorum doğrusun. yaşı kücük oyuncular nasıl yazsın?
    ve oynadıgım bir oyunda 25-30 dakkada bir cıkardı. kodu yazıp onaylayana kadarda hiç bir tuşa basmazdık. burdada öyle olması lazım. ortaya bir sekme aniden geleçek kodu girip onaylayana kadar pencerenin dışında hiç bir tuşa basılmamalı.

3. Çok güzel olur.... Ancak seafightın bunu uygulamaya şu an için koymayacağından eminim....

4. fikrin güzel fakat. scar ile bu durdurulmaz.

benim farklı bir fikrim mesala. 1 saat bir ekrana bir kod gelsin 5848 gibi onu girmese oyun kapansın. böylece bot bunu fark edemez kapanır

яoтαsız bunu beğendi.

• yani pırıltı toplarken captcha gelcek fakat bunu aniden ekrana yazmayacak gemiler bos bir haritaya ışınlancak
    • herkesin gemisine görünmeyen portal konulcak haritalar gibi 0 saniyeden kısa sürede ışınlanıp orda captcha onaylancak sonra eski konuma döncek gemi
    sorunuzun cevabını konuya eklemeyi unutmuşum desteğiniz için teşekkürler

eğer inci alımları düşerse koymak zorunda kalırlar oyunun giderleri karsılanmasının tek geliri satılan inciler vs... desteğiniz için teşekkürler

VORSİ(§•ƒ) bunu beğendi.
  5. özkantr

özkantr User

cok ciddi bir konu. ama sözde bot algılama sistemlerı varken bununla ılgılenırler mı bılemem.
    sistem guzel fakat oyunda kasmalara sebep verecek bı durum olabılır. eskıden 1 pcıle 3 ayrı gemı acabılırken sımdı 1 pc ıle 1 gemı acıyorum ve kasıyor alyans savaslarında laptop yanıyor resmen :)

VORSİ(§•ƒ) bunu beğendi.

6. Laptoplar oyun oynamak amaçlı değildir öte yandan periyodik bakımlarını yaptırmalısınız termal macun fan değisimi vs parcalar eskidiği içinde olabilir oyun laptopları 2.5 bin tl den baslıyor bende laptopdan giriyorum sogutmak için ısıtıcıyı soğuk ayarına cekiyorum anca soğuyor :)

7. Bunu programlamısını Yaparım ben :) en güzel yöntemi hiç ama hiç kimse bot kullanamaz :)

oyun ekranına güvenlik ekliyecez.

NASIL MI ??

BAKIN OYUNA GİRDİKTEN SONRA HER SAAT BAŞI EKRANA DOGRULAMA KODU .

++++ ÖZEL HARİTADA UZUN SÜRE KALINCA GELEBİLİR

++++ ÜST ÜSTE 1 SAAT PIRILTI TOPLAYINCA GELEBİLİR
    ++++ NPC BOTLARINDA ÜST ÜSTE VURUNCA GELEBİLİR.

SEBEBİ İSE SAVAŞIN ORTASINDA BÖYLE BİR KOD GELİRSE OYUN TADI ÇIKMAZ DİYE :)

EGER BU KODU GİRMESE OTOMATİK OLARAK KAPANIR. BU %100 ÇÖZÜMDÜR. FAKAT OYUNDAN SIKMASIN DİYE YAPMAYA BİLİRLER.

BENİM ÖNERİM BUDUR. DİGER ŞEKİLDE ARKADAŞIMISIN DEDİGİ OLMAZ.

SCAR KLAVYE VE FAREYİ KENDİ KOMUTLARI İLE YÖNETİYOR. YANİ ARKA PENCEREDE AÇILMIYOR. Hadi Hayırlısı... :)

яoтαsız bunu beğendi.
  8. önerimi tam okumadığın beli oluyor bos haritaya atılcak gemi captcha orda onaylancak ve sadece captcha ekranına tıklanabilcek benim sistemimi geçen seninkinide atlatır

9. Bunların hepsi çok karışık. Sadece süre sınırlaması ile bile çözülebilir. Bir saat sadece pırıltı toplayan gemilerle özelde kesintisiz 15 m dp kesen gemiler oyundan otomatik düşsün mesela :)

10. Piyasada bir sürü oyun var botu yapılamıyor,inceleyip sorup soruşturup örnek alsınlar,bence en iyisi kadrolarına iki rus pc kurdu alsınlar bot mot kalmaz :D

11. özkantr

özkantr User

bu konu daha önceden açılmıştı ama dikkate alınmadı. şimdi de alınacağını sanmıyorum

12. sizce programcılar bilmiyor mu bunları :D