Destek Bilgisayar ve Browser Oyunlar

Konusu 'Kullanıcı Köşesi' forumundadır ve BesKazaYan tarafından 26 Ocak 2015 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. BesKazaYan

BesKazaYan User

Merhaba herkese iyi forumlar.
    Öncelikle şunu belirteyim seafightı en düşük FPS de ve en düşük kalitede oynuyorum ancak bilgisayar işlemci ısınması yüzünden sürekli kapanıp duruyor ne bi etkinlik yapabiliyorum nede haritaya girebiliyorum.Bu konulardan anlayan arkadaşlar vardır illaki benim size bir sorum olacak bilgisayarım fabrika çıkışı Windows XP professionel masaüstü 256 mb onboard ekran kartı 1.5gb ddr 2 dahili ram 2.80 Ghz işlem hızı 32 bit ancak şuan bilgisayarda windows 7 home premium bulunmakta bilgisayarı çok yoruyor seafight bildiğimiz en basit (yanlış anlaşılması grafikleri en düşük seviye olabilen) oyunlardan birisidir.Ancak seafightı küçük ekran oynarken bile bilgisayar çok kasıyor kasanın yanını açtım power supply çalışıyor (işlemci fanı) ancak yinede işlemci bir kaç saniye içinde fırın gibi oluyor gerçekten elimle bile dokunamıyorum bunun sebebi nedir bilgisayar masamız kasanın havalandırmalarınıda kapatacak şekilde her iki tarafdanda kapalı ön ve arka açık işlemciyi nasıl soğutabilim ek bir ücret ile alet edavat almadan nasıl yaparım kapağı çıkarıp dene dedi bi abim ama olmadı fan çalışıyor ancak fan nerdeyse kendini bile soğutamıyor işlemciden gelen ısı yayılımı fana vuruyor fana elimi tutunca sıcak üflüyor gibi ne yapabilirim?
    Bildiğime göre ısı yayılma boruları kullanılıyormuş buzdolaplarındaki gibi onları bilgisayara nasıl bağlayabilirim bu işlerden iyi anlayan biri var mı acaba? Eğer varsa ve sorularımı cevaplarsa çok minnnettar kalırım, teşekkürler...

2. Bu söylediklerimi sadece Donanımdan anlıyor iseniz uygulayınız anlamıyorsanız bir teknik servisten destek alın.

Ram soketlerini temizleyip ram yuvasına tekrar takın.Ekran kartını çıkartıp işlemc i kısmındaki termal macununu silip yeni termal macunu sürün ve yerine takın eğer fanıda düzenli dönmüyor ise etiket bulunan kısmını kaldırıp maximum 2 damla miktarda makina yağı dökün,İşlemciyi çıkartıp eski termal macunu sürülebilen yerini temizleyip yeniden termal macunu sürün ve yerine takın,Bunları yaptınız sizin isteğiniz dahilinde sistemini geliştirebilirsiniz (Ram, Ekran kartı vs değiştirebilirsiniz.)

Donanım bölümü bakımı kısmen tamam . Gözle görülür miktarda değişim mutlaka olur hızlamna ısınması filan.Yedeklerinizi falan alıp yeniden sistem kurun.Sistem kurduktan sonra sadece ihtiyacınız olan programları yükleyinç(Office,virüs prog, vs.)Ve sürekli üst üste optimasyon programları yüklemeyin. Yani her program kendine ait dosyaları yüklüyor ve kaldırırkende tam olarak kalkmıyor ve bilgisayarı yoruyor.Bunlarda tamamlandıktan sonra yinede ısınma,kasma vs olursa teknik servislerden destek alın.

3. Yok işlemci ısınıyorsa ötekilerde sorun yoksa onu git bi bilgisayarcıya götür yada bi fön makinasıyla iyice tozları temizle bakalım değişen bir şey olcak mı

4. BesKazaYan

BesKazaYan User

Ya fön makinasıyla yaptım ramleri çıkarıp silipde taktım daha ne yapayım ben şimdi kapağıda cıkarıp koydum acığada koydum bilgisayarı olmuyor kardeşim ya

5. Başka arkadaşlar varsa onlarda yardımcı olurlarsa konuya sevinirim benden bu kadar.

6. EmirülErdem

EmirülErdem Guest

Selam

bu konunun yeri burasi degildir konu kilitlenmistir.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.