Geri bildirim Bazı Öneriler ve Sorunlar

Konusu 'Kullanıcı Köşesi' forumundadır ve personofinterest tarafından 10 Kasım 2017 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Merhaba,

Her biri için ayrı konu açmak istemedim. Yeni sayılacak bir gemi gözünden çeşitli konularda görüşlerimi ve önerilerimi belirtmek istiyorum. Benzerleri hatta aynıları daha önce paylaşılsa da tekrar belirtmekte fayda görüyorum. Biraz uzun bir yazı olacağı için, sizleri sıkmaması açısından Onedio tarzına benzer bir yazı hazırlamak istedim. Sizler de görüşlerinizi belirtirseniz çok sevinirim.

SORU(N)LAR & ÖNERİLER

1- Alaaddin Neredesin?

Oyun ana sayfasında Taverna kategorisi altında yer alan Sihirli Lamba hiçbir işe yaramıyor. İlk girdiğimde sadece kristal ödülü almıştım fakat sonrasında yeni bir ödül almak için reklam izlemek istediğimde, karşılaştığım tablo sonucunda ne kadar beklersem bekleyeyim herhangi bir ilerleme olmuyor, ödül de alamıyorum.

Öneri: Sihirli Lamba'nın tamamen kaldırılması ya da yeniden işler hale getirilmesi.

2- Norton Maxwell'in Çok Şey İstemesi

1-4 haritasında gezinen Norton Maxwell'in verdiği Vovoi görevlerini tamamlayabilmek için bazı NPC gemilerini ele geçirmemiz gerekiyor. Ele geçirebilmek için en az 1. seviye komutan almamız gerekiyor ki bu 25.000 inci. Bu komutanı alıp yaptığımız görevlerde alacağımız ödül ise 500 inci ve inci kadar değerli olmayan ekstraları.

Öneri: Altın ile alınabilen ve ele geçirme görevlerinde işe yarayan bir komutanın oyuna eklenmesi.

3- 27,5 Kiloluk Topların Pazara Çıkmak İçin Naz Yapması

Şuan oyunda herkes Tahrip Edici, Kıyamet Balyozu vs. fazlasıyla iyi toplar kullanıyorken, yeni oyuncuların oyunda ilerlemek için değerlendirebileceği, ilerde yüzüne bile bakmayacağı 27,5 ve 30 kiloluk topların, hâlâ belirli saatlerde ortaya çıkması ve yeni bir oyuncu için fazla inci istemesini aklım almıyor. Şanslıysanız 200-300 sandıkta bir top da çıkartabilirsiniz tabi..

Öneri: Bu toplar altın ile alınabilir hale getirilsin (Ör: 250.000 altın).

4- Deniz Anası Ligi'nde Deniz Anası Taklidi Yapmak

Deniz Anası Ligi'nde ilk 25-30'daki gemilerin elit puanlarını görüyor musunuz? Gerçekten çok yüksek puanlar ve bu gemiler başlangıç gemileriyle bu puanlara ulaşamazlar. Yenilerse, 2 adet rakiplerin parası almak için çırpınıyor. Aldığı 2 rakiplerin parası da zaten gemisi için gerekli olup 5 para isteyen Amiral toplarını almaya yetmiyor zaten.

Öneri: Her server kendi bünyesinde ödüllendirilsin. (Nihai sonuçta TR1,TR2,TR3 birleştirilme sonucuna göre hareket edilmesin.) Ya da alt ve üst seviye oyuncular ayırılsın.

5- 6. Levelde Çıkardığın Admiral Sinclare'den Ödül Alamamak

Öneri: Madem Sinclare NPC'lerini 6 level üstü haritalarda da kesebiliyoruz ve kestiklerimizden Admiral Sinclare çıkabiliyor, 6 level bir oyuncu kesince de ödülünü alabilsin.

6- Bakır Zıpkınla Van Gölü Canavarı Avlamak

Oyunda çok sayıda gereksiz item var. Etkinlik enkazlarının darbesinin bile en az 5.000 olduğu bir oyunda beş beş vuran bakır zıpkın ne işe yarasın? 4 kiloluk top ne işe yarasın? Gerek yok yani, göz zevkine hitap etmiyor.

Öneri: Kaldırılsınlar. Oyun için hızın artmasına da belki yardımcı olur.

7- Kabak Tadı Veren Etkinlik(ler)

Son Kabak Festivali'nde iyi vurabilen gemiler incileri kasarken olan yine güçsüz oyunculara oldu. Güvenli limandan alınan ilk görevde 5 Sefaletin Hayaleti batır, gel diyordu. Haliyle 5 milyon darbeli, batırınca hiçbir şey vermeyen bu gemileri kesmek insanın gururuna dokunur türdendi. Hadi keserken saatlerini harcamayı bırakın, etkinlik NPC'lerini vurmak için gereken kabak güllesini kazanmak için oyuk ile vurulabilen bir NPC bile yoktu. Verilen etkinlik kodlarıyla nereye kadar? :)

Son olarak şunu söyleyebilirim ki Seafight yeni oyuncu kazanmak istiyorsa şayet bu noktadan sonra ne kadar item getirirse getirsin, bu çeşitlilikte istediği verimi elde edemez. Oyuncular arası pazar yeri (üst seviye oyuncuların, kullanmadığı Amiral topları, zıpkınları vs. alt seviye oyunculara hatırı sayılır inci veya altına verebileceği bir ortam) hayata geçirilmelidir. Alt seviyenin üst seviyeye ulaşabilmesi ancak bu şekilde sağlanabilir.

Not:
    İşbirliği için PM atınız. :D

cömertreis17, LEON181 ve gokhanbeyiniz bunu beğendi.
  2. Bunlara cok sey daha eklenebilir eline sağlık

personofinterest bunu beğendi.
  3. Doğru tespitler emeğine sağlık

personofinterest bunu beğendi.
  4. 2.soruda önerdiğin şey cok gereksiz sonuçta bu verdiğimiz 25bin inci ileridede kullanabiliyoruz tek kullanımlık bir komutan değil vede azda olsa özellikleri iyi

Eskiden altınla satılıyordu herkesden çekildi ve inciyle satılmaya başladı o zaman bemim incilerim geri verilsin

4-eğer mantaya cıkmazsa manta özelliğinden yararlanmaz vede herkezin seviyesine göre liglere dağılcaksa adaletsizlik olur son bir şey tüm sunucular esas alınıyor yani megatr global vs vs tüm sunucu sıralaması esas alınır

7-enkazlara kristali boşa koymuyorlar 500kristal 350 400bin gülle ve diğer kazanılan şeylerden bolca topladım
    Daha doğrusu Enkazları boşamı koyuyorlar

5. Merhaba,

Yazdıklarınızdan, konuyu tam okumadığınızı ve geminizin yeni bir gemi olmadığı sonucuna varıyorum.

2. geri bildirimim için benim incilerim geri verilsin diyorsunuz fakat bunu dile getirebileceğiniz birçok değişiklik geçmişte yaşandı oyunda.
    Örneğin bir zamanlar 21. sınıf tasarımı elde etmek için elit gülle atarak elit puan kasmak gerekiyordu.
    Şimdi sudan ucuz; altınla alınabiliyor. Nasıl ki şimdi o zamanlar attığım elit güllelerin inci karşılığını almak istiyorum diyemiyorsanız burada da aynı durum söz konusu. Oyunun doğası bu demek istediğim. Ki ben oyundan zevk alabileceğim şekilde önerimi sundum, yani altınla alınabilsin dedim 500 incilik görevler için. Öneriyi çeşitlendirmek oyun yönetimine kalmış. İsterlerse inci ödülünü arttırırlar, isterlerse inciyle alınan korsana daha fazla ödül veren başka görevler eklerler ama bu 500 incilik görevleri yapabilen altınla alınabilen korsan koyarlar vs. Önemli olan sorunlar.

--

Herkes seviyesine göre liglere dağılınca nasıl adaletsizlik oluyor anlayamadım. Sunucu sıralamasının esas alındığının farkındayım ki önerim de buna yönelik bir şey de içeriyor zaten.

--

Öte yandan kristaller enkazlardan kolay kazanılmıyor. Mesela bugün Özgürlük etkinliğinde 15 enkaz kestiysem sadece birinden 6 kristal alabildim. Ki, yeni bir oyuncu 5000 darbeli enkazları kesecek çelik, demir gibi zıpkınlara bol miktarda sahip olmadığı için, bronz zıpkın kullanmak zorunda kalıyor. Kaybettiği zamanı düşünün. Sıkılması da cabası. Ki enkazlar sadece etkinliklerde oluyor. Diğer günleri ne yapacağız?

BARBAROSSSA1 bunu beğendi.
  6. 2-hayır attığımız elit güllerin hala değeri var belli bir puanın üzerine cıkmazsan manta ligine ulaşamazsın istersen %33 de ol ama manta tasarımına ulaşamazsın veya diğerlerini belli bir puan lazım
    rütbe içinde önemli bir yeri var

4-eğer full bir gemi level atlamak istemeyip10 veya 15lvl kalırsa yeni başlayanlara adeletsizlik olur bu gemi elit puanı daha fazla kasabilir ama bu gemi en alt ligde kalmayıp manta liginin özelliklerinden de yararlanmak isteyebilir unutmayalım bu bir Korsanlık oyunu ve güçlü olan kazanır

Mesela adam gemisini fullemiş ve herşeyi tamam ama manta ligindeki herkes öyle adamda Korsanlık hakkını kullanıp en alt ligde Sıralamaya uğraşıyor

7-enkazdan vurabikdiğine vur ve diğer zamanlar pırıltı altın kas pazardan elit zıpkına sürekli teklif ver biraz uğraş diğerlerinde haklı olabilirsin ama bunkarda ileriye dönük sıkıntılar yaşanır sonuçta 250lik zıpkınla saniyede 550 vuranlar var

Son düzenlenen: 11 Kasım 2017
  7. yumi

yumi User

arkadaşın lig konusundaki önerisi sanırım lig düşmenin önlenmesi gibi bir şey. yada lig düşenler daha az elit puan kazanımlarına sahip olabilir. rekabet açısından.

8. Acemi cevap lar verme

9. sen profesyonel takıl ve okumadan cevap ver sakın okuma ama

10. Oyuna direk yeni başlar başlamaz harcama yapmak gerekiyor bu çok saçma azıcık gelişmeye fırsat verilse ondan sonra ne kadar gelişmek isterse okadar harcama yapar kişi. Yani bir de şunu yap bunu yap diye forumda taktikler var ama zaman faktörü önemli bu taktikleri verenlere soruyorum hiç mi iş okul aile vs niz yok. Saatlerce oyun oynamak aptallık. Bütün avantaj haritaları etkinlikler vs gelişmiş adamlar için yeni gelen kişilere göre de avantaj haritaları vs olsa alt haritalarda da inci çıkaran gemiler olsa adam az gelişse ondan sonra harcama yapsa daha mantıklı ama şimdi ben düşünüyorum oyukla 3k vuruyom baya gelişmem için şu kadar para yatırmam lazım. E istediğim seviyeye gelemezsem o kadar para boşuna giderse diye düşünüp vazgeciyorum........

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.