BANLANAN HESAPLAR HK.

Konusu 'Kullanıcı Köşesi' forumundadır ve teko1 tarafından 13 Ocak 2015 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. teko1

teko1 User

Merhaba;

8 yıldır bu oyunu oynayan bir kişi olarak, harita katlama hilesi yüzünden şuan kendi hesabımda banlı durumda. Bundan hiç bir şikayetim yok. Ceza ne ise çekerim, bunun bilincinde yaptım ben bu hileyi, hiç bir sıkıntı yok. Fakat bu konuda haklı olarak bazı endişeler taşımaktayım. Bunun bir çok haklı sebebi var, bazılarını kısaca sıralamak istiyorum.

1- Önceki zamanlarda kullanılmış olan hileler ve karşılığında verilen cezalar.
    2- Cezalandırma sisteminin uygulanışı (Oyunculara ve server lara göre değişiklik göstermesi)
    3- Süreçle ilgili hiç bir açıklama yapılmamış olması,

v.s v.s 100lercesini sıralayabilirim, fakat sorularımın yanıtını alamayacağımın, başta tecrübesiz bir kaç arkadaşın konuyu anlamaya çalışmadan vereceği ezbere cevapların ardından, yetkili bir arkadaşın kestirmeden basit bir cevapla konuya kilit vuracağını bildiğimden kısa kesiyorum.

Adalet ve dengeler düşünüldüğünde haksız kazanç elde eden bir kişinin cezalandırılması şarttır, buna canı gönülden katılıyorum. Suç varsa ceza da olmalı. Diğer yandan düşüncem şu ki oyunda oluşan bir açığın her ne sebeple olursa olsun 20 gün sürmesi bir teşviktir. İnsanı insan yapan , hayvandan ve diğer mahlukattan ayıran şey nefistir, iradedir. Sen para dolu kasayı kapısı açık bırakırsan, çalmayacak insanı da hırsız edersin. Kaldıki bu bile bence ağır bir itham yada benzetmedir. Sanırım 1-2 ay oldu, sebebinin ne olduğu bile belli olmayan banlar atıldı. Supportun verdiği cevaplar herkesin malumudur. Önce bot kullanımı denildi, sonra vudu darbesi güllesi denildi, sonra yok efendim şimdi değildi bu daha önce tespit edildi v.s tarzından tutarsız bi sürü cevap verildi fakat kesin olarak bu banların neden atıldığını bile öğrenemedik. Gelelim işin adalet bölümüne, şuan atılan banlar otomatik olarak değil tamamen ilkel bir şekilde manuel atılmaktadır. Önce şikatet üzerine, sipariş alarak yapıldı bu iş. Şimdi virigo harita yapanlar üzerinden liste paylaşımı şeklinde adminler tarafından tek tek incelenerek yapıldığı bilgisini aldım. Sizin şimdi yaptığınız çalışmayı ben 17 gün öncesinde şeref salonunu / Virigo harita listelerinin ilk 300 ünün ps ini alarak gün gün takip ederek yaptım. 2 gün içerisinde 100ün üzerinde harita bitiren ne kadar hesap varsa tek tek İD İD şikayette bulundum. Bu hesaplar hala oyunda devam ediyor. Diyeceksiniz ki her 100 virgo yapan harita mı katladı ? evet katladı. En kötü ihtimalle %95i katladı. Teknik olarak ispatlanabilir birşey bu, bunu en iyi supportlar bilir. Log incelemelerinde direkt sırıtan bir şey bu. Bunu da geçtim supportlara yakınlık derecesine göre el altından açılan hesaplar biliyorum. Eğer bir yetkili hayır kardeşim sen yanlış biliyorsun, sallıyorsun, uyduruyorsun, son zamanların sf forum moda tabiri ile çamur at izi kalsın yapıyorsun diyecekse, ben id atıcam, bunu diyecek olası yetkilide çıkıp hayır o hesap banlamadı, yada banlandı şu sebepten açıldı diye elini vicdanına koyup cevap versin, bende özürümü dileyim. Ve benim bu düşüncem gibi düşünceler kapılmaları ortadan kaldıracak, sizin adaletinize karşı kalmamış olan zerre güveni tavana çıkaracak bir fikrim var. TRde 3 tane server var. TR1-2-3 olarak 3ayrı forum başlığı altında, banlanan tüm hesapların, İD / Sebep / Süre şeklinde bilgilerini burada paylaşmanız. Bu çok da zor bir şey olmamakla birlikte son derece elzem bir şey. Adil olduğunuzu, her oyuncuya eşit yaklaştığınızı düşünüyorsanız buyurun bunu yapın, hakkınızdaki tüm iddiaları ortadan kaldırın. Biz de inanalım ki, her oyuncuya aynı ceza verildi, hile yapan her oyuncu aynı cezayı alacak ve cezasını çekecek. Bizde bunu görelim ve diyelim ki sakın bot kullanma, bug dan yararlanma kesin ceza alırsın... Geç kalan, Kişiye göre farklılık gösteren adalet adalet değildir. Adaleti sağlayamadığınız sürece hiç bir zaman düzeni sağlayamayacaksınız!

Saygılar...

2. SArsılmaz

SArsılmaz User

başdan sona katılıyorum size.

3. -45hsn45-

-45hsn45- User

10 numara 5 yıldız yazmışın baştan sona hakılısın

4. KESİNLİKLE KATILIYORUM AYNI DÜŞÜNCEDEYİM

-45hsn45- bunu beğendi.
  5. forum yetkilisi beylerbeyi lütfen bu konuyu alman supportuna iletmenizi rica ediyorum,adalet istiyoruz

6. Banlar acıldıgı gibi bu oyunun belli bir kullanıcısı oyunu terk edeceginden adım gibi eminim supportan tek ricam banların acılmamasıdır

7. k
    esinlikle hocam çok haklısınız.

8. kardeşim tek konu
    https://board-tr.seafight.com/threads/gemisi-banlananlar-baksin.56045/page-7#post-360530
    tekrar konu açmayın yorum yapın

9. banlar açılsı nderken kardeşim banlar açılsın elbetde lakin illegal kasılan herşey çekilsin diyoruz ve kimseninde bu yüzden oyunu bırakmicana emin olabilirsin

10. teko1

teko1 User

11. kardeşim sen başka yerde şovunu yap o zaman !
    burasıda şov bölümü değil.

12. çoğumuz ihtiyacımız olmadığı halde aç gözllülük yaptık. bu hileyi kullandık. az veya çok farketmez. admin isterse başka cezalar verip bu banları kaldırabilirsiniz. sizden bunu rica ediyoruz.

By_shytan bunu beğendi.
  13. yeter be ban yiyorsunuz gelip burada aglıyorsunuz yapmasaydın yemezdin kusura bakmayın sizin banınız acılırsa biz salak durumuna düşecez acılmasın banlarınız hilesi oyuncularla devam edelim biz

beyaz_35(A-Y) bunu beğendi.
  14. zehir[zhr]

zehir[zhr] User

KULLANDIĞIN cümleler ehitamlara dikkat et uslubuna dikkat et ! lafını bil öyle konuş

15. çok iyi düşünce elinize sağlık.

16. teko1

teko1 User

Yazıyı okumadığın cevabından belli, bunu öngörerek yazmıştım peşin peşin, kaale alınıp cevap verilecek biri olmadığın açılan konuyu kavramadan yaptığın yorumdan ve uslubundan belli. Oyun oynamak yerine forumda msj kasmaktan zevk alan gereksiz bi elaman olarak, git yeni msj başlıkları aç, takıl sen hadi.

17. kesinlikle katılıyorum daha önce banlanan gemıler bir çok kez açıldı ilk kez kapanan gemıler hemen açılsın demıyoruz belli bir süre belirleyın o zaman açılsın gemıdekı ıncılerıde eksıiye dusurun ama o kadar emegı hiçe saymayın..... yabancı bır çok serverda gemı kapanmadı bu uygulama sadece tr serverlarında var tr severındakıler illa yabancı serverlardamı baslasın onumu ıstıyorsunuz

***OTYİYENEJDER*** bunu beğendi.
  18. teko1

teko1 User

boş boş çene yapma, bak dalgana, nereye ne yazacağımı senden öğrenecek değilim. İşine bak

19. sanamı soracam nasıl konusacagıma yok tek tek ıd leri yazın felan ne oluyor adaletmiş siz hata yapın sonra adalet diyin banlalanlar burda kendini belli ediyor

beyaz_35(A-Y) bunu beğendi.
  20. teko1

teko1 User

okuduğundan anladığın bu kadarsa söyleyencek bir şey yok, sen msj kasmaya devam et dediğim gibi, madalyan hazırlanıyor, yakındır takarlar..