20 yıllık bot sorununa kalıcı çözüm.

Konusu 'Fikir Havuzu ve Öneriler' forumundadır ve Serdümen tarafından 5 Nisan 2026 09:24 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. Serdümen

Serdümen User

Herkese iyi forumlar ve iyi oyunlar dilerim. Bugün çok uzun zamandır tartışmalara konu olan bir soruna kendi çapımda, aklım yettiğince bir çözüm önerisi sunmak istiyorum.

Lütfen iyi niyetle bunu yazdığımı, kesinlikle diğer oyunları veya bot kullanımını teşvik ettiğimi düşünmeyin çünkü önerim biraz uç olacak fakat saygı çerçevesinde konuşulabileceğini düşünüyorum.

Hepimizin bildiği gibi bot/macro oyun için bir sorun. Yönetim sürekli engel olmaya çalışmakta, kullanıcılar ise sürekli bot/macro kullanımında ısrar etmekte. Hem de bedavacılıktan değil, cebinden bu oyuna ciddi miktarlarda para harcayan oyuncular bir de üzerine bir etkinlik paketi parası vererek bot satın almakta ve cebinden ödemekte.

Bu, hem oyun için bir kayıp, çünkü para sürekli oyun dışı üçüncü yazılımlara akıyor, hem de oyun içinde zamanı olmayan oyunculara, bot kullanmayanlara, adil oyun oynayanlara haksızlık oluyor.

Bot/macro kullanan oyuncular inanın beleşçi değiller, çünkü öyle olsaydı yüzlerce euro vererek üçüncü yazılımları satın almazlardı, bir sürü para harcadıkları gemilerini kaybetme riskini almazlardı.

Botlara/üçüncü taraf yazılımlara harcanan parayı Seafight bütçesinde toplamak, ve oyun içindeki adaletsizliği çözmek için benim önerim aşağıdaki gibidir;

Oyun içerisine oto-pilot eklenebilir. Gemimiz kendi kendine bizim belirlediğimiz sistemleri kesebilirler. Birkaç yazılımcının bir araya gelip basitçe yaptığı ve korsan olarak sattığı bir şey bu bot/macro yazılımları.

Auto-pilot 1-3 saat arası ücretsiz olup, gerisi Keskin Kılıçlar gibi belirli bir ücret karşılığında 6 saate kadar artırılabilir. Böylece hem zaman bulamayan oyuncular biraz farm yapabilir, hem de şirket (Bigpoint) bu abonelik sistemi sayesinde üçüncü yazılımlara giden parayı kendi bütçesine dahil ederek oyunu geliştirmede ve sağlıklı tutmada kullanabilir.

Autopilot özelliği ile gemimize istediğimiz sistemleri kestirebiliriz, veya kaptanlar sekmesindeki efsanevi kaptanlara bir özellik olarak ekleyip, kaptanı göreve yollayabiliriz.

Örneğin kaptanıma '125 adet Kumtaşı Çakal batır', veya '50 adet Yağmacı Filo batır' emrini verebilirim, kaptanım da bu görevi hızlandırmalar hariç 3 saat gibi bir sürede tamamlayabilir, kazanılan ödül de benim olur.

Tavsiyelerim bu şekildedir. Emin olun bir oyuncu olarak ben de bu oyunun daha az sorun ile işlemesi taraftarıyım. Reddeder veya yönetime bu öneriyi götürebilirsiniz bu tamamen sizlerin (modların) insiyatifindedir.

Benim tek ricam ne olur yanlış anlamayın, bot veya macro kullanımını teşvik ettiğimi düşünmeyin. Burada oyun içerisine auto-pilot sekmesi eklemekten, ve gelirini Seafight bütçesine dahil etmekten bahsediyorum, başka bir niyetim de yok emin olun.

Saygılarımla.

Son düzenlenen: 5 Nisan 2026 09:44
    panzer.54 bunu beğendi.
  2. Mesken29.

Mesken29. User

20 yıldır çözülmeyen sonuç şimdi mi çözülecek :) . Boşa ellerinizi yorup yazmışsınız.