Dünya Haritasının Yeniden Düzenlenmesi

Konusu 'Eski Duyurular ve SSS' forumundadır ve Bigpatron tarafından 28 Eylül 2017 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Bigpatron

    Bigpatron Team Leader Team Seafight

    Selam Korsanlar,

    Seafight, 11 yıldan bu yana devam ediyor ve bu yıllar zarfında Seafight dünyası, muazzam ölçüde büyüme kaydetti. İlk etapta, birkaç basit PvE ve PvP haritası ile yola koyulup, yüksek miktarda baştan aşağıya farklı PvP haritaları ile büyümeyi sürdürdü. Günümüzde ise, güvenli limanlara yalnızca kenar uçlardan ulaşmak mümkün olup, kimi zaman erişim mesafesi daha da açılabilir.

    Gelecekte, dünya haritasını "dünyamıza" daha yakından benzeyen bir biçimde yeniden düzenlemek istiyoruz. Bir başka ifadeyle; PvP haritalarını bir güvenli liman etrafında toplayarak, güvenli limanın merkezi konumda yer alıp farklı haritalarda daha kolay erişilir hale gelmesini sağlamayı amaçlıyoruz.

    Şu anda Seafight dünyasında 6 farklı bölgemiz bulunuyor:
    • Normal haritalar
    • Tropikal haritalar
    • Buzul haritaları
    • Lav haritaları
    • Milletler Topluluğu 1
    • Milletler Topluluğu 2

    Şu anda güvenli limana yalnızca özel bir harita üzerinden erişimin olmasına karşın; gelecekte güvenli limana, farklı haritalar yoluyla da giriş çıkış yapabileceksin. Üstelik, güvenli limana seyahat süresi, belirli bir konuya sahip alanın haritalarıyla çevriliyken daha kısadır.

    Yeniden düzenleme sonrası dünya haritasının yapısı, aşağıdaki gibi bir görünüme kavuşacak olup, gelecekte yeni konu bölgeleriyle kolaylıkla genişletilebilecektir:

    [​IMG]

    Üst kısımda bulunan yepyeni iki Milletler Topluluğu bölgesinde, şu örnekteki gibi 8 haritayla etrafı çevrilen bir güvenli liman olacaktır:

    [​IMG]

    "Normal haritalar", "tropik haritalar", "buzul haritaları" ve "lav haritaları" dört farklı konu bölgesi halinde yeniden düzenlenecek ve şu şekilde yapılandırılacaktır:

    [​IMG]

    Yukarıdaki ızgara tabloda görebileceğiniz üzere bu yeni yapı, bazı haritaların miktarının azaltılması ile sonuçlanmaktadır. Bu durum normal haritalar, tropik haritalar, buzul haritaları ve lav haritaları ile ilgilidir. En sonunda, konulu bölgelerin her birini 5 haritaya indireceğiz. Böylece kalacak ve çıkarılacak haritaları seçebilirsin. En beğendiğin haritalar için oy verme konusunda karar senin.

    Bu yeni yapı çerçevesinde her bir güvenli limanda farklı NPC'ler yer alacak. İlk 5 haritada (normal haritalar) hiçbir donanma adası olmayacak.

    Bu yeni yapının oyuna ve oyunculara katacağı başlıca faydalar şunlardır:
    1. Harita miktarının bu şekilde azaltılması, kalan haritalar üzerinde daha yoğun etkinlik yaşanması ile sonuçlanacak.
    2. Güvenli limana erişimi daha çabuk ve daha kolay hale getiriyoruz.
    3. Bu yeniden düzenleme sayesinde oyun, geleceğe ve oyuna eklenmesi muhtemel yeni haritalara yönelik hazır hale getirilmiş olacak.
    Önümüzdeki haftalarda, mevcut haritalardan hangilerinin oyunda kalması ve hangilerinin de ilgi çekici olmadığından çıkarılması gerektiğine ilişkin karar vermeniz için oyuncular arasında birkaç oylama başlatacağız.

    Arzu ettiğiniz farklı konulu bölgeler ile haritalar hakkında sizlere sorular yönelteceğiz ve siz de, yeni yapı hakkında bize geribildirimde bulunabilir, anketlere katılabilirsiniz. Çok yakında, konulu bölgelerin her birine yön elikolarak haritalar hakkında genel bir tanıtım da içeren bir oylama yayınlanacak. Oyunumuzdaki yeni yapılanma hakkında haydi hep birlikte karar verelim.

    Seafight Ekibiniz
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.