Ruhlar Karnavalı!

Konusu 'Etkinlik SSS' forumundadır ve Bigpatron tarafından 16 Haziran 2014 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Bigpatron

    Bigpatron Team Leader Team Seafight

    [​IMG]

    Sorular ve Cevaplar


    Mini oyunlara nasıl erişebilirim?
    Mini oyunlara erişmek için bilet toplaman gerek (normal biletler veya ek olarak "hexx" biletler). Yeterli bileti topladığında, mini oyunlara erişip Lanetli ve Neşeli Ruhları kazanmaya çalışabilirsin. Bir mini oyunu ne kadar çok oynarsan, o kadar çok bilet vermen gerekir. Günlük sıfırlamanın ardından, mini oyun oynamak için gereken bilet sayıları da sıfırlanır.

    Nasıl bilet kazanacağım?
    Normal bilet kazanmak için, Postacı veya Gazeteci Çocuk NPC'lerini batırman gerek. Her ikisini de bütün PvP haritalarında bulabilirsin. Her ikisi de Tüccarlar ve Kaçakçılar'a benzer hareket eder. Her iki haritada rastgele bir koordinatta çıkacaktır. Postacı haritanın sağ üst köşesine , Gazeteci Çocuk ise haritanin sol üst köşesine gidip orada kaybolurlar.

    Postacı'yı vurmak için Konfeti veya Vudu darbesi güllesi kullanman gerek. Konfeti Güllesi yada Vudu darbesi güllesi kullanırsan, daha fazla hasar verir ve Postacı'yı birkaç saniyeliğine sersemletirsin. Kaç bilet alacağın, verdiğin hasara göre belirlenir. Son vuruşu yapan oyuncu, fazladan 10 bilet alır. Ayrıca Postacıya en fazla hasarı veren oyuncu küçük bir ihtimal ile 14 günlük Kristal nimeti kazanma şansı bulacaktır. NOT: Krisal nimeti en fazla 56 günlük kazanılabilir ve bu sınıra geldiyseniz kristal nimeti kazansanız dahi hesabınıza eklenmez.

    Gazeteci Çocuk NPC'sini vurmak için altın cephane de kullanabilirsin, ama Postacı'ya nazaran daha az ödül verir. Yalnızca en fazla hasarı veren oyuncu, Gazeteci Çocuk'tan bilet alır.

    Hexx biletler yalnızca Ruhlar malzemeleri kısmından elde edilebilir. Mini oyunların Hexx sürümlerini oynamak istiyorsan, gereken normal bilet sayısına ek olarak bu biletlere de sahip olman gerekir (daha fazla bilgi aşağıda). Mini oyunların Hexx sürümlerindeki fazladan buff alanları, daha iyi sonuçlar elde etmeni kolaylaştırır.

    Günlük oturum açma bonusunda bir değişiklik olacak mı?
    Evet! Ruhlar Karnavalı etkinliği boyunca yeni bir oturum açma bonusu olacak. Etkinlikte oturum açtığında alabileceğin öğeler, normal günlük oturum açma öğelerinden farklı olacak. Şarapnel Yağmuru, Konfeti Güllesi ve Biletler kazanacaksın. Oturum açmayı bir gün kaçırırsan, etkinlikte oturum açma karşılığı aldığın öğe yeniden başa döner.

    Ayrıca, üst üste oturum açtığın her gün için, hem Lanetli hem de Neşeli Ruhlar'da toplayabileceğin bonus buff miktarı artar. Yani, 1. gün oturum açtığında etkinlik parası ödemene %2 eklenir. 2. günde %4, 3. günde %6 ve 4. günde %10 ekstra ödeme alırsın!

    Mini oyunlara katılabilmek için başka ne yollarla bilet alabilirim?
    Konfeti Güllesi, Vudu Cephanesi, Tılsım ve 30 kiloluk top gibi öğeleri, Etkinlik Öğeleri altında bulunan Pazar Yeri'nden satın aldığın Etkinlik Anahtarlarıyla açabileceğin özel Etkinlik Sandıkları'nda bulabilirsin. Ayrıca her Etkinlik Sandığında 5 normal bilet bulunur.

    Biraz bilet kazandığında Karnaval Yardımcılarına git. Görev veren bu kişiler, 1/1, 1/2 ve 1/3 PvE haritalarında sabit konumlarda bulunur. Yanlarına gidip üzerlerine tıklayarak farklı mini oyunlar hakkında bilgi alabilirsin. Her yardımcı sana mini oyunlardan biri hakkında bilgi verir ve her karnal yardımcısı bir mini oyuna girmenize izin verir.

    Denizde başka bir şey olacak mı?
    Seafight denizlerinde Etkinlik Enkazları'yla karşılaşabilirsin; bunlarda Bilet, Konfeti Güllesi, Tılsım, Şarapnel Yağmuru ve Kartal Gözü gibi öğeler bulabilirsin. Daha önceki etkinliklerde olduğu gibi enkazlarda yeniden işaretleme sistemi olacaktır bu sayede son atışı başka bir oyuncu yapamayacaktır.


    Mini Oyunlar

    Biletleri kazandıktan sonra, Karnaval Yardımcılarını ziyaret ederek oynamak istediğin oyunu seçebilirsin. 3 mini oyun bulunur. Bunların her birinin ayrı ayrı eğitim sürümü, normal sürümü ve hexx sürümü vardır. Eğitim sürümü sadece pratik yapmak içindir ve oynamak için bilet gerekmez; normal biletlerle mini oyunların normal sürümlerine erişebilirken normal bilet sayısına ek olarak bir de hexx biletin varsa oyunların hexx sürümlerine de erişebilirsin (bu sürüm daha iyi toplam puan elde edebilmek için ek özelliklere sahiptir). Eğitim sürümü herhangi bir ödül vermemektedir.

    Ruh kazanabilmek için, "Geçer", "Olağanüstü" veya "Kusursuz" skora ulaşman gerek. Mini oyunlarda aldığın toplam puan ne kadar fazla olursa, kazanacağın Lanetli ve Neşeli Ruh sayısı da o kadar fazla olur. "Kusursuz" sonucunu elde edersen, bir Neşeli Ruh kazanırsın.

    3 mini oyun şunlardır:

    Lucas'ı Vur
    Bu oyunu seçtiğinde Lucas'ı Vur haritasına aktarılırsın. Lucas'ı Vur oyununda amaç, verilen sürede mümkün olduğunca çok dalgayı tamamlamaktır. Bu haritada, 5 dalga Lucas NPC'si vardır. Bu dalgaların her birinde Darbe Puanları artar. Lucas NPC'ler yalnızca Oyuk gülle ile vurulabilir. Lucas NPC'lerin artan bir vurulma şansı vardır ve aldıkları hasar artar; yani Oyuk gülleler normalden çok daha etkili olur! İlk dalgada 5 Lucas NPC'si, ikinci dalgada ise 4 Lucas NPC'si vardır. Bu şekilde beşinci dalgada yalnızca bir Lucas NPC'si olacak şekilde devam eder.

    Hexx biletiyle Lucas'ı Vur haritasının hexx sürümüne girmişsen, etrafında bir buff alanı oluşan ek bir şamandıra görürsün. Bu şamandırayı, deniz haritası boyunca vurarak hareket ettirebilirsin. Şamandıra olduğu yerde bırakıldığında, etrafında bir buff alanı oluşur. Buff alanındaki NPC'leri vurursan, daha da fazla hasara neden olursun. Böylece toplam puanın daha da artabilir.

    Bu oyun 3 dakika sürer ve oyun biter bitmez, önceden ana haritada neredeysen oraya aktarılırsın. Ne kadar hasar verirsen, o kadar çok Ruh kazanırsın. Gök Ateşleri mini oyunların hiçbirinde kullanılamaz.

    Tam Gaz Yarış
    Bu oyunu seçtiğinde Tam Gaz Yarış haritasına aktarılırsın. Tam Gaz Yarış Haritasında amaç, yarışı mümkün olduğunca çabuk tamamlamaktır. Bu haritada adalar, şamandıralar ve kontrol noktalarından oluşan bir yarış parkuru vardır. Yarış parkurunda elinden geldiğince hızlı ilerleyip parkuru mümkün olan en kısa sürede bitirmelisin. Parkurun kenarlarında NPC'ler bulunur. Bunlara fazla yaklaşırsan sana ateş ederler!

    Hexx biletle Tam Gaz Yarış haritasının hexx sürümüne girersen, fazladan hızlandırma ve yavaşlatma alanları görürsün. Bunlar daha iyi ya da daha kötü bir zaman elde etmene neden olabilir. Hızlandırma alanına girdiğinde birkaç saniyelik hızlanma buff'ı kazanırken, yavaşlatma alanına girdiğinde ise birkaç saniye yavaşlarsın. Yavaşlatma alanlarından kaçınıp hızlandırma alanlarından geçersen, daha iyi bir toplam puan kazanma şansın oldukça artar.

    Yarışı tamamlar tamamlamaz veya 5 dakika dolar dolmaz, önceden ana haritada neredeysen oraya aktarılırsın. Parkurda ne kadar hızlı ilerlersen, o kadar çok Ruh kazanırsın.

    Pastoral Oyun
    Bu oyuna seçtiğinde Pastoral Oyun haritasına aktarılırsın. Pastoral Oyun'da amaç, verilen sürede mümkün olduğunca çok sayıda NPC'yi gütmektir. Bu haritada bir NPC ve bir de alan bulunur. Görevin NPC'yi alanın içine doğru sürüklemektir. Bunu başardığında NPC kaybolur. NPC'yi alana sürdüğünde, yeni bir NPC ve buff alanı belirir. Böylece gütmeye devam edersin.

    Hexx biletiyle Pastoral Oyun haritasının hexx sürümüne girmişsen, fazladan alanlar görürsün. NPC'leri alanlara doğru güderken, senin kendin girmen gereken başka bir alan görünür. Böylece sıradaki NPC'yi yeni bir alana sürmeden önce ek puan kazanma şansı yakalamış olursun. Bu ek puanlar da toplam puanının daha iyi olmasına katkıda bulunur.

    Bu oyun 3 dakika sürer ve oyun biter bitmez, önceden ana haritada neredeysen oraya aktarılırsın. Alanlara ne kadar çok NPC sürersen, o kadar çok Ruh kazanırsın.

    Etkinlik Sıralaması
    Her mini oyun için ayrı sıralama olacaktır. Etkinlik sonunda her oyunun birincisi Libra bınus haritası ve ondan sonraki 4 oyuncu Aquarius bonus haritası kazanacaktır. Ayrıca ilk 100'e giren oyuncuların arasında yapılacak rastgele çekiliş ile 5 oyuncuya Taurus bonus haritası verilecektir. Lukası vurma ve Pastoral oyununda yaptığınız puanlar toplanarak ekleneceğinden ne kadar çok oynarsanız o kadar kazanma şansınız artacaktır. Tam gaz yarış oyununda ise sadece yaptığınız en iyi derece sıralamaya sayılacaktır.


    Kazandığım Ruhlarla neler yapabilirim?
    Kazandığın Ruhları, Karaborsadaki öğelerle takas edebilirsin. Etkinliğin ikinci aşamasında Karaborsaya yeni öğeler eklenir. Bunlardan bazıları mini oyunlarda işine yarar.

    Etkinliğin sonunda ne olacak?
    Etkinliğin sonunda, kalan ruhların oyun içi item/itemler, etkinlik anahtarlarının yerini de normal sandık anahtarları alır. Kullanılmayan biletlerin takas edilmeyeceğini unutma.

    Karaborsa ne kadar açık kalacak?
    Karaborsa 2 Temmuz gün sonuna kadar açık kalacaktır
     
  2. Bigpatron

    Bigpatron Team Leader Team Seafight

    Üçkağıt nedir?

    Üçkağıt, yalnızca mini oyun haritalarında kullanılabilen ve "Kusursuz" skor yapmana büyük katkısı olan özel bir öğedir. 3 mini oyunda sana fayda sağlayacak şekilde tasarlanmış 3 farklı Üçkağıt öğesi vardır. Odun Kurtları, Lucas'ı Vur oyunu için ideal bir özellik olarak, daha fazla hasara neden olur. Arkadan Esen Rüzgar, Tam Gaz Yarış'ta çok işe yarayacak hız patlaması sağlarken, Manyetik Tırnaklar NPC'lerin hızını büyük oranda artırır; yani Pastoral Oyun için idealdir.

    [​IMG]

    Oyun Tasarımcısı İpucu: Neşeli Ruhları kazanmanı sağlayan "Kusursuz" skoru elde etme şansını artırmak için, Üçkağıt öğelerini mini oyunların Hexx sürümlerinde kullan!



    Hangi gemi tasarımları var?

    Geçen seneki etkinlikte verilen Soul Noble ve Soul Royal tasarımları yeniden karaborsada olacaktır bunlara ek olarak yeni tasarım Soul Catcher olacaktır.

    Soul Noble, %8 daha fazla hasarın yanı sıra, Elit Seviyene bağlı olarak 25.000'e varan Darbe Puanı ve 17.500'e varan Vudu Puanı verir.

    Soul Royal, %15 daha fazla hasarın yanı sıra, Elit Seviyene bağlı olarak 83.000'e varan Darbe Puanı ve 35.000'e varan Vudu Puanı verir.

    Soul Catcher, %16 daha fazla hasarın yanı sıra, Elit Seviyene bağlı olarak 83.000'e varan Darbe Puanı ve 45.000'e varan Vudu Puanı verir.

    Her üç gemide, Elit Seviyenden bağımsız olarak, %10 ekstra zıpkın hasarı verir.

    Hangi petler var?

    Geçen seneki etkinlikte verilen Mo-Ling ve Mo-Long petleri karaborsada olacaktır bunlara ek olarak yeni pet Zhu-Long olacaktır.


    Mo-Ling 10.000 ekstra Vudu Puanı yanı sıra %5 daha az vurulma şansı sağlar.

    Mo-Long 40.000 ekstra Vudu Puanı yanı sıra %10 daha az vurulma şansı sağlar.

    Zhu-Long 30.000 ekstra Vudu Puanı yanı sıra %15 daha az vurulma şansı sağlar.

    Üçkağıt öğelerinin kullanım süresi nedir, nerede kuallanabilirim?

    Üçkağıt öğeleri mini oyun süresince aktif olur ve üçkağıt öğelerini mini oyunların bütün versiyonlarında kullanabilirsiniz. Genellikle Buff alanlarına bağlantılı olduklarından mini oyunların Hexx sürümlerinde daha etkili olurlar. Bu nedenle üçkağıt öğelerinini mini oyunların Hexx sürümlerinde kullanmanızı tavsiye ederiz.
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.