Pve Sorunları ve Botlar hakkında

Konusu 'Fikir Havuzu ve Öneriler' forumundadır ve PRESTİJ tarafından 1 Ağustos 2022 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. PRESTİJ

    PRESTİJ User

    Merhaba,

    1 senedir oynamıyorum. geçen sene gelen bir güncellemede, sinirlenip arkadaşlarla bırakmıştık. şimdi mesajlaştık ve biraz takılalım dedik. sunucuların birleşmesinden bir gün önce oyuna başladık. ama oyun çıldırmış durumda. çok sayıda gemi uzatması var, hiçbirini kullanamıyorum; daima pvp modunda kuzgun ile oynuyorum. zıpkın moduna, sandık moduna, kasılma moduna, kritik moduna ve diğer modlara geçtiğim zaman 2-3 tane vuruyorlar. bakın gemide top eksiğim olabilir, ama savunma eksiğim yok. %95 kaçınma ile bana 350k vuruyorlar. böyle bir dengesizlik bana göre olmamalı. ayrıca sunucu birleşmesinden sonra görev yapmak, etkinlik kovalamak imkansız hale geldi. benim iki gemim var, savaşmak istesem günlerce aralıksız savaşabilirdim eskiden, şimdi savaş yaptığım gemiye bile girmiyorum. herhangi bir haritada bir kere battığınızda yeşilçam dayağı yercesine etrafa savrulup duruyorsunuz. bir de bot sorunları var. insanlar basmış parayı, gemiyi maksimum hale getirmişler amenna; ama bot kullanmak ne oluyor ya? haritalara savaş modunda bırakıp, adam oyuna girmeden bp kasıyor veya oto hedef ile geminin saldırı esnasında kullanacağı ekipmanları seçerek sadece hedefine yaklaşıyor. bunu yapan insanlar ne keyif alıyorlar bilmiyorum, çünkü oynamıyorlar bile. bi aksiyon yok. gemisini hedefinin yanına götürüyor, ya batıyor ya batırıyor; ama hareket etmek dışında başka hiçbir eylemde bulunmuyor. ayrıca ben pve'den ağırlıklı olarak hoşlanıyorum, görev yapmaktan ve kasılmaktan; daha zorlayıcı çünkü. elimde zaten hali hazırda her şeyi tamamlanmış bir gemi var. bu genel bildirimim idi, bir de bot çözümü için öneride bulunmak istiyorum, tabi şirket çıkıp zaten botları da biz programlıyoruz bu yüzden bitirmiyoruz demeyerek çözmek isterlerse;

    şuan kullanılan botlar selenium çatısı altında tarayıcı/istemci gibi davranarak makine dillerini (c dilleri, python vb.) kullanarak programlanan araçlar, bu oyun istemcide javascript ve sunucuda php kullanan bir alt yapıya sahip, herhangi bir oturumun argümanlarını zaten sunucu takip edebiliyor; tarayıcıdan veya oyunun istemcisinden oturum açmadığı zaten bariz. diyelim ki bariz değil, selenium da yerleşik apilerin (javascript motorunun kullandığı) tamamı varsayılan olarak dahil değil. ki tarayıcıların hemen hemen hepsi google'ın chromium'unu kullanıyor bu bile başlı başına tespit için yeterli bir method, hiçbir şey yapamıyorsanız navigator yöntemi içerisinden çekirdek üretici bilgisini alıp tarayıcı markası ile karşılaştırarak, versiyona ait son teknoloji bir javascript api'sinin kullanılabilir olup olmadığını denetleyerek kişinin gerçek bir istemci veya tarayıcı kullanıp kullanmadığını denetleyebilirsiniz. her şeyi geçtim, şimdi gelişen javascript ve tarayıcı özellikleri sayesinde kullanıcılar için benzersiz kimlik (fingerprint) oluşturmakta mümkün. botları engellemekte zorlandığınız en büyük etken kendi istemcinizden kaynaklanıyorsa, abicim işletim sistemine program yüklemişsin native özelliklere erişimin var. yemeyin bizi yani. benim için kendi gemimin giriş esnasında istemciden alınan tanımlama bilgilerini takip edebileceğim bir veritabanı oluşturup, bir api ile de json sorgulamalar yapabileceğim bir bağlantı adresi gönderirseniz, oyunun hiçbir dosyasına erişmeden istediğiniz herhangi bir dilde çok sayıda farklı seçeneğe ve alternatife sahip örnek denetleyici sınıflar kodlayabilirim. ücrette istemiyorum. dünya geneline yayılmış bir oyun sunduk ama güvenliğini becermedik, oyuncular bizden daha nitelikli çıktı diye resmi sitenizde yayın yapın yeter. ilgilenirseniz eposta göndermeniz yeterli.
     
    -KaRşIYaKaLı-[RNN] bunu beğendi.
  2. Yazdıklarınızı baştan sona kadar usenmeden okudum. Gayet net ve bilgili şekilde yazmışsınız. Javadan tutunda c# a kadar neredeyse değinilmiş. Yani çok fazla bilgili olmaya da gerek yok Python ile de kodlama yapılıp arkaplanda oyuna işlem yaptırılabilir. Bunun çok yöntemleri var. Fakat oyun bir önceki konularda da belirttim . Kendi botunu yada eklenti diyelim gelistirsin. Halen seabot , sfcollettor , nerus , golem vs vs gibi botlar aktif olarak kullanılıyor. Bunların önüne geçip kendi içinde bir işlem yapıp bize oyun içi parayla sunması lazım. Aksi takdirde bu böyle gelmiş böyle gider mantığı ile oyun alır başını gider.

    Tekrardan üstte paylastiginiz kod mantiklari için teşekkürler. Genel anlamda bilgili olduğunuzu yazdiklarinizdan da görüyorum.

    İyi akşamlar iyi oyunlar.
     
  3. PRESTİJ

    PRESTİJ User

    oyunun kendi botu olması çözüm olabilir. başka oyunların ismini vermek yasak olduğu için X bir oyundan örnek vereceğim. seafight'dan daha eski ve mmorpg konusunda kült bir oyun oldu artık. Yıllarca oyuncular koxp'dan (bot'un o oyundaki adı) şikayetçi oldu. çözüm sunmadılar. oyunun yarısına yakını toplu olarak bu durumu ısrarla protesto edip, kısa süreler oyuna giriş yapmadı. Önce ceza sistemi geldi oyuna. bot kullananlar botu birkaç gün kullandıktan sonra, özel ve çıkışı olmayan bir haritaya zorla ışınlandırılıyordu, haritadan çıkmak için son derece sıkıcı ve zor bir görevi bitirmeniz gerekiyordu. görevin tek ödülü o haritadan çıkmak, başka bir faydası yok. gördük ki botu tespit edebiliyorlarmış. bir süre oyuncuların gazını aldılar, sonra bot o haritadan çıkmak için yapılacak görevi de yapmaya başladı. yine başa döndük. en son artık oyun kendi botunu, oyun içinde premium paket ile sunmaya başladı ve bot neredeyse bitti. ama sorun seafgiht da başka, burada en çok parayı basan oyuncu baş tacı, bot kullanıyorsa oyuna ödeme yaptığı sürece sorun yok. bu yüzden bu önerin gerçekleşmeyecek. botu herkes dolar kuru ile satın alıyor, oyun kendi botunu yaparsa adil fiyatlandırma politikası yüzünden, doların değerli olduğu ülkelerden zarar etmiş olacaklar. bot kullanan oyuncu memnun, oyunu sunan memnun. neden caydırıcı bir şey yapsın ki oyun? önce düzenli harcama yapan oyuncuların bottan şikayetçi olması gerekiyor, şirket kazancında söz sahibi olan kullanıcılar botu kullanmaya devam ettiği sürece bot satılmaya devam edecek.
     
  4. Star

    Star Board Administrator Team Seafight

    Bot konularını merkeze iletiyoruz. Başka bir şey gelmez elimizde. Maalesef.