Destek Bot Kullanımı ve Adalet (Herkes için Adalet-Eşitlik)

Konusu 'Genel Geri Bildirim' forumundadır ve Coolumsu tarafından 5 Mart 2018 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Coolumsu

    Coolumsu User

    Bu konum Seafight'ın adaletli olmak isteyen yöneticilerinedir,
    Merhaba,

    Bu oyunda emek veren ve para harcayan üyeler olarak bot kullanımına sonuna kadar karşıyız. Ben Seafight yönetiminin de karşı olduğunu düşünüyorum. Özellikle de Bigpatron'un bu konuda samimi olduğunu düşünüyorum. Bu konuya da onun yazmasını rica ediyorum.

    Defalarca burada bot kullandığı için kalıcı banlanan üyeler gördük. Emek hırsızlarına imkan verilmemeli.. Ancak bir yer de baş emek hırsızı var iken küçük gemiler ile uğraşılmasını anlayamıyorum. Lütfen adalet tarafsızca sağlansın. Bu listedeki tüm gemiler sürekli bot kullanmaktadır. İncelenmesi için yaptığımız hiçbir şikayete cevap alamadık. Ayrıca ışık tılsımını işgal etmiş durumdadır. Buna acil bir çözüm bulunmalıdır. Chatten defalarca kez tehdit yağdıran, ve hiçbirinde banlanmayan buna karşılık bu şahsa en ufak ima bile hemen banlanıyor. Ayrıca supporta defalarca kez şikayet edilmesine rağmen halen bir şey yapılmaması samimiyetsizliği ortaya koyuyor.

    Sakın kimse bu adam bot kullanmıyor demesin çünkü tsde defalarca kez kullandığını ifade etmiştir. Ayrıca, neredeyse tüm Tr Serveri bu konuda ittifak halindedir. Yine de emin olmadan suçlamak istemiyorum ama bir incelenme yapılması artık elzemdir.

    Burada aşağıdaki sorular gündeme geliyor.

    -Bu şahıs torpilli midir?
    -Neden bu kadar korunuyor. Adminlik mi yapıyor?
    -Yoksa ışık tılsımına kimseyi girmirmesin rekabet olsun oyuncular para harcasın bu şahsa rekabet için diye bir düşünce mi vardır?
    -Alyansı nedeniyle mi torpilli yoksa başka özel sebepler mi var?
    -Bot kulananlar banlanırken -çok da iyi oldu- bu şahısa neden hiçbir şey yapılmıyor?
    -Bazı üyelere karşı daha fazla eşit bazı üyelere karşı daha az mı eşitsiniz? Adalet kriteriniz bu mu?
    -Yoksa Seafight yönetimi masum olmasına rağmen, bu şahsın kullandığı program mı tespit edilemiyor?


    Ayrıca bu şahsa karşı savaşmakta anlamsız, çünkü sınırsız incisi olan, sürekli bot kullanarak elit gülle kasan birine savaşmanın mantığını söyer misiniz?

    Artık bu konuda kesin bir şey yapılsın, söylesin.. Eylem görmek istiyoruz. İncelenecek deyip defalarca kez geçiştirilmesi bizim aklımıza farklı şeyler getiriyor.

    Bu şahıs ayrıca Pushing ihlali de yapmaktadır. Bana aynı anda iki gemisi ile saldırdığına denk geldim. Gemisini diğer oyuncularla paylaşmasına değinmiyorum bile..

    Daha önce bir şahısın gemisine aynı anda hema bisi hem de kendisi girdiği için kapatıldığını görmüştüm bu forumda.. @Bigpatron bu da aynı durum değil mi? Lütfen bir ip ve bot taraması yapar mısınız?

    Mantıklı ve tatminkar bir yanıt bekliyorum. Duygusallık ya da başka yerlere yönlendirme değil.. Şimdiden teşekkürler.. @Bigpatron cevaplamanz dileğiyle..

    Bunu Seafight'ın esas Avrupa sorumlularına da ileteceğim çözüm olmazsa, mail ya da herhangi bir şekilde iletişime geçmeyi düşünüyorum.

    Bu adaletsiz bu servere çok fazla.. Eğlence için oynadığımız bir oyunun, eski köklü çocukluğumuzdan beri sevdiğimiz bir oyunun, bir bot kullanandığı iddia edilen bir şahıs incelememe yapmak için böylesine karalatmaya değer mi?

    Kendisine karşı kişisel bir problemim yoktur ama bu haksızlık beni rahatsız ediyor.

    Tüm nicklerin tek tek ayrıntılı olarak incelenmesini talep ediyorum.
    Saygılarımla..

    ☜☆ЄN™⁰¹☆☞
    ☜☆ЄN™⁰²☆☞
    ☜☆ЄN™⁰³☆☞
    ☜☆ЄN™⁰⁴☆☞
    ☜☆ЄN™⁰⁵☆☞
    ☜☆ЄN™⁰⁶☆☞
    ☜☆ЄN™⁰⁷☆☞
    ☜☆ЄN™⁰⁶☆☞
    ☜☆ЄN™⁰⁹☆☞
    ☜☆ЄN™¹⁰☆☞
    ☜☆ЄN™¹¹☆☞
    ☜☆ЄN™¹²☆☞
    ☜☆ЄN™¹³☆☞
    ☜☆ЄN™¹⁴☆☞
    ☜☆ЄN™¹⁵☆☞
    ☜☆ЄN™¹⁶☆☞
    ☜☆ЄN™¹⁷☆☞
    ☜☆ЄN™¹⁶☆☞
    ☜☆ЄN™¹⁹☆☞
    ☜☆ЄN™²⁰☆☞

    ~Bütün üyeler eşitti bazıları daha eşit~
     
    Son düzenlenen: 6 Mart 2018
  2. Coolumsu

    Coolumsu User

    Son düzenlenen: 5 Mart 2018
  3. columsu seni bütün server biliyor gemini batırıyorlar diye yaygara koparıyorsun seni hiç bir alyans kabul etmiyor çünkü senin ruh halini herkes öğrendi ,senin bu vaziyet yazman hak ve adalet değil sen hüküm verecek bir yetkide değilsin ,zaten bot kullanan gemiler tesbit edilip kapanıyor insanlara bu vaziyet çamur atma ,bu insanlar seni şikayet ederlerse sen zor durumda kalabilirsin ,zaten bariz bi şekilde kinin olduğu ortada,insanları karalayarak bi yere varamazssın ,İşte bu tutumların yüzünden kimse seni sevmiyor ve yanında oynatmak istemiyor ,bence sen tedavi olmalısın.Bu bir oyun okadar hırs ihtiraz yapma .insanlar para harcamışlar gemilerini geliştirmişler ,sende harcayacaksın gemine top alacaksın sende güçlenmeye bakacaksın..Sana tavsiyem insan ol kimseye iftira çamur atma ,seafight yöneticileri kimseyi kayırmaz senin demenlede hiç bişey yapmaz iyi ve güzel ruh sağlığı günlere :)
     
    ~Lion-korsan~ bunu beğendi.
  4. Coolumsu

    Coolumsu User

    Konuyu saptırmayın. Kişisel değil adalet isteği bu..

    Benim ne olduğumun bir önemi yok. Kasılmak ya da kasılmamak değil bu.

    Bu adalet istemek.. Eşitlik istemek, dürüstlük istemek..

    Konuyu saptırmayın. Gerçekler ne zamandan beri karalama oldu?

    İsteiğim bu hesaplar hakkında ayrıntılı inceleme yapılmasıdır..

    Benim kimseye karşı kişisel bir kinim sö konusu olamaz.

    Ben üyelerine değer veren ve onların haklı isteklerini önemseyeceğine inandığım ve güvendiğim bir yönetim var düşüncesi olduğu için bu konuyu açtım.

    Amaç karalamak değil, adalettirir.. :)
    Neyse konu ikili tartışmalara dönsün istemiyorum kişisel görüşlere cevap yazmayacağım.
     
    [ASİL]COMMANDER ve ~Lion-korsan~ bunu beğendi.
  5. Herkes isnat edilen suç ispatlanmadığı sürece masumdur bu norm adalet kanununda yer alır o kişilerden biri umarım almanya veya ingilterede ikamet etmiyorlardır char başına 5000 euro veya sterling ceza alırsın tabii senin ikametgahını bilmiyoum ama ciddi şekilde zarar görürsün ,sanırım sen yaşı kücük bir bireysin ,tabii bazı zararlar göre göre tecrübe sahibi olacaksın,ama bazı zararlar ciddi anlamda ruhsal durumunu etkiliyebilir .Umarım ciddi bir hukuki sıkıntı içerisine girmezsin.
     
  6. Evet dostum hatırlıyorum öyle bir ceza işlemini,farketmezki almanya veya ingilterde olması insan hakları mahkemesi devreye giriyor ,sır f ulusal hukuk doktorasını yapanlar tez olarak ehliyetli bir avukat imzasıyla yapabiliyorlar.
     
  7. Coolumsu

    Coolumsu User

    Burada herhangi bir isnat yok sadece inceleme istenmesi var. Birine hırsız demekle, hırsızlık endişesi taşıyorum inceleme yapılsın demek farklı şeylerdir. Ayrıca burada herkes bot kullandığını düşündüğü şahısları şikayet etme incelenmesini talep etme hakkına sahiptir. Sizi neden bu kadar rahatsız etti bu konu anlamıyorum. :)

    Ayrıca aşağıdaki konuyu incelersen yanlız olmadığımı görürsün. Ben kişi ve alyans fark etmeksizin tüm bot kullanan üyelere karşıyım. Kullanmıyorsan zaten senin için bir sıkıntı yok demektir. Tepki vermene gerek yok.. :)

    https://board-tr.seafight.com/threads/bot-kullanimi-hakkinda.79848/

    Bot kullanmak iyi bir şey değil, kul hakkıdır. Bu dünyada adalet sağlanmasa bile elbette öbür dünyada sağlanır. Hiç kimse görmese bile Allah her şeye şahittir unutma.. Ben sana kesin suçlusun demiyorum, sadece incelenmesini istiyorum hesaplarının.. İkisini biribirine karıştırma..

    Hem masumsan zaten bu olay senin aklanmana sebep olacaktır.. Bana teşekkür etmelisin, bunun için.. Tehdit değil..

    Kasılma konusuna gelirsek benim kasılıp kasılmamanın bir önemi yok. Ben eski bir oyuncu değilim zaten beni rahatsız eden buna göz yumulma durumlarıdır. Daha önce yapılan şikayetlere çünkü olumlu ya da olumsuz bir cevap alamadık.

    Eğer bu konuda kesin bir cevap verilmezse, yani inceleme yapılıp olumlu ya da olumsuz bir cevap verilmezse..
    Bigpoint yönetimine İngilizce mail atacağım. İngilizcem iyidir. ID'nı yazarak tüm hesaplarının incelenmesini isteyeceğim. Türk yetkililerinin tespit edemediğini ya da görmezlikten gelme olasılığı olabileceğini yazacağım.

    Benim burada derdim kişisel değil, adalet arıyorum. Senle ve açtığın tonlarca hesap ile bir problemim yok.

    Eğer masumsan zaten bu senin için bir belge olur.
    Eğer masum değilsen de kurallara uymadığın için cezanı çekersin.

    Masum olmadığı konusuna gelirsek, yani delilsiz kimsenin suçlanamayacağı.. Daha iki gün öncesine kadar yalan ve iftira ile beni sen attırtmadın mı? İnferno ile kişilik olarak farksız olduğunu göstermedin mi? Hayatımda hiçkimseye kırıcı bir söylememiş olan bana küfür etti diye yalan isnatta bulunmadın mı?

    Yaşına saygım var. Ancak yaşlı ya da büyük olmak kimseye haksızlık yapmanı meşrulaştırmaz. Neyse bu özel konuları da konuşacak değilim. Ben hepsini Alla'a havale ettim. Dün beni dışarıda görürsem diye başladığın tehdit etmene değinmiyorum bile.. Artık ne yapacaksan niye öyle dedin anlayamadım. Dövdürecek misin yoksa başka bir planın mı var?

    Madde 245/A- (Ek: 24/3/2016-6698/30 md.)
    Zararlı Yazılım

    (1) Bir cihazın, bilgisayar programının, şifrenin veya sair güvenlik kodunun; münhasıran bu Bölümde yer alan suçlar ile bilişim sistemlerinin araç olarak kullanılması suretiyle işlenebilen diğer suçların işlenmesi için yapılması veya oluşturulması durumunda, bunları imal eden, ithal eden, sevk eden, nakleden, depolayan, kabul eden, satan, satışa arz eden, satın alan, başkalarına veren veya bulunduran kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.

    Hep dediğim gibi ben iyi bir insanım, beni kendilerinizle karıştırmayınız. Yaşım senden küçük olabilir, ama ilkelerim büyüktür.
    Benim bir abim avukat, birisini ise bu vatan için kaybettim. Bu açıdan hukuku senden daha iyi biliyorum merak etme..

    Bot kullanmak ile ilgili TCK'daki hükmü yazayım sana.. Emsal davalarının da tek tek linklerini atabilirim. Dediğim gibi masumsan sana karşı bir tepkim ya da insadım söz konusu olamaz. Ben artık bu Işık tılsımı sorunun çözülmesini istiyorum. Bu konuda yalnız olmadığımı benle aynı düşüncede olan yüzlerce üyenin olduğunu da biliyorum.

    Konuda sana daha fazla bir şey yazmayacağım. Benim muhatabım oyun yöneticileridir.
    İyi günler..
     
    Son düzenlenen: 6 Mart 2018
  8. Coolumsu

    Coolumsu User

    Masumsan aklanmanı en çok ben isterim emin ol.. Ne sen kırıl ne de diğer insanlar.. :)
     
  9. Coolumsu

    Coolumsu User

    Sayın yönetim, buna verilecek cevap bu değildi..

    "Merhaba,

    Bot kullanan hesapları sistem tespit ederek gereken işlemleri yapmaktadır.

    Saygılarımla,

    ...

    Bigpoint Müşteri Hizmetleri Ekibi"

    Demek ki her türlü programı yeterince iyi tespit edemiyorsunuz. Büyük sıkıntılar var..
    Denetimlerinizi ve tespitlerinizi biraz daha genişletin derinleştiriniz.

    Sizi bir gün boyunca Işık tılsımını izlemeye davet ediyorum. Eğer halen herhangi bir sorunun olmadığını düşünüyorsanız, halen bot kullanılmadığını iddia ediyorsanız.. Diyecek söz yok ne deyim.. Sözün bittiği yer..
     
    Moderatör tarafından en son değiştirilen: 6 Mart 2018
  10. Coolumsu

    Coolumsu User

    Ben artık kimseye bir şey demiyorum. Bu dünyada adalet boş bir sözden ibaret..
    Herkese yazıklar olsun..
     
    ~Lion-korsan~ bunu beğendi.
  11. Ben oyunda pek aktif değilim o yüzden tılsıma da pek girmiyorum orada durumlar nedir bir fikrim yok ama eğer bu arkadaşın bot kullandığını söylüyorsan buna katılırım çünkü ne zaman birinci haritaya görev teslimi için insem bu arkadaşın sürekli 1. haritada takılıp garip garip rackham tarzı basit npc'leri batırdığını görüyorum, bir insan güçlü gemisiyle neden sürekli 1. haritada takılıp 1300 altın veren npc'leri batırır durur ki? Belki de 3-4 saat tılsım yapıp sonra 1. haritada takılıyordur böylece sanki bot değilmiş gibi gösteriyordur bilemem sadece ihtimalden bahsediyorum. Yapacağım yorumdan da bana düşman kesilecek oyuncular elbet olacaktır sorun değil. Ama savunduğunuz kişi arkadaşınız da olsa doğru bir şey yapmıyorsa onu savunmanızın bir mantığı yoktur değerli arkadaşlar, paranız yok diye canınız mı sıkılıyor? Para yatıranlarla alay mı etmek istiyorsunuz? Bot kullanarak para yatıran insanların paralarını hiçe sayıp kısa sürede geminizi kafa gemi mi yapmak istiyorsunuz? Bunu yaparken eğleniyor, seviniyor, mutlu oluyor olabilirsiniz ama ne kadar etik olduğunu durup bir düşünmeniz lazım, hepiniz eğitim almış insanlarsınız yanlışa kol çıkarsanız sonunuz bir şeylerden kurtulmaz. Neyse öğretmen değilim size ders verme gibi bir niyetim de yok zaten yazdıklarımı idrak edecek kapasitede olsanız bot kullanmazdınız. (Bu son cümlemde lafım bot kullanan arkadaşlaradır, özellikle biri veya birilerinin üzerine söylenmiş bir yorum değildir, bilginize. Sonra durduk yere üzerinize alınmayın.) Bu arada @Coolumsu , kendi ülkemizde adalet yokken başka ülkelerden adalet bekleme kardeşim sözümüzü kimseye ulaştıramayız, yapımcı nasıl isterse bu oyun öyle işler, kimse kusura bakmasın ama Bigpoint gibi ünlü bir şirketin botları engelleyememesi söz konusu olamaz, bu yaptığım yorumdan ceza alır mıyım hesap bloke olur mu bilemem ama umarım silinmez buradan, olaya biraz geniş açıdan bakın :) sorusu olan meyhaneden mesaj atabilir kullanıcı adım:٠•☆FÎĜĤŤ★ČŁÛВ☆•٠
     
    nessima ve Coolumsu bunu beğendi.
  12. Somberlain

    Somberlain User

    Arkadaşlar gerçekten bu yakarış boşuna. Sisteme falan gerek yok. Oyunu oynayan insanlarız. 1 saat takıl, kim bot, kim bot değil çok açık belli oluyor. Elle banlamaya başlasalar, çok büyük oranda azalıcak zaten bot sayısı. Burda sorun seafight ın kar sağladığı hesabı banlayamayacağı gerçeği. Oyunu bırakmaktan başka seçenek sunmuyolar. Siz de biliyorsunuz, bot yapanları banlasalar oyunda oyuncu kalmaz. Bu sorunu seafight ın aşamayacağı, şu saatten sonra belli. Çünkü bot bulan sistem koysalar bir kaç kişiyi banlasalar, sonra banlananlar sürekli isyan içinde niye yapmış olanlar banlamadı diyecek, yine oyuncu sayısında azalma. Seafight'ın zamanındaki görmezden gelmesi yüzünden ne yazık ki şu an çözülemez durumda bot sorunu. Oyunu oynayacaksanız, bunu kabul edip oynayacaksınız.
     
    nessima bunu beğendi.
  13. Coolumsu

    Coolumsu User

    Botçulara bu kadar hoşgörü sağlandığı sürece oyuna para yatırmakta akılsızlıktan başka bir şey değil bu arada..
     
  14. Menetli

    Menetli Guest

    Selam Arkadaşlar ,

    Bot taramaları sürekli olmaktadır.15 gün önceki yasaklanmalar gibi devam edecektir.

    Saygılarımla.
     
  15. Coolumsu

    Coolumsu User

    Birkaç gün boyunca ışık behomolth ve aslan yürekli gibi esas bot kullanımın olduğu yerler incilenemez mi?
    Ben burada sadece adaletin olmasını istiyorum. Emek verenlerin emeği boşa gitmesin. Yoksa şahıs derdinde değilim.

    Yeni üyeler olarak kasılamıyoruz, güçlenemiyoruz. Bot kullanımına lütfen sıkı önlemler alınsın.
     
  16. kadavra174

    kadavra174 User

    gemilerin sahibi güven abimizde gelmiş hoşgeldin abim vallah kral adamsın şu oyundan iyi para kaldırıyorsun helal olsun tüm oyuncuların hakkı sana haram zıkkım olsun
     
    nessima ve Coolumsu bunu beğendi.
  17. Coolumsu

    Coolumsu User

    Her gün bota atarak her gemisini fulleyen ve buna göz yumulan birisi yazıklar olsun..
     
  18. Coolumsu

    Coolumsu User

    Aynı hissiyatı paylaşıyorum. Benim hakkım tüm botçulara haramdır..
    Emek var adalet var.. İnsanda haddi insanlardan utanmıyorsa bile bir kul hakkı korkusu olmalıdır.
     
    RÜZGAR*1 bunu beğendi.
  19. Alyanslarda bir çok kişi chat admini forum admini yani oyunun üst düzey yetkililerine ulaşım imkanı var samimi oluyorlar ve ceza almıyorlar.
     
  20. Somberlain

    Somberlain User

    Alyanslar zaten şu işe tolerans göstermese, sayı yine azalıcak da kimse istemiyor galiba botsuz bir oyun. Daha çok alyansa filoya giren bot öğreniyo.
     
    nessima bunu beğendi.
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.